RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 136057|回復: 28
收起左側

橫州晚上九點幾放車畀差人用簡易治罪條例 "治我罪"

MkliMkli 發表於 2015-3-22 22:23:36 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
頭先係橫州放車!四野冇人!突然有架龜車駛入尼!跟著叫我埋去問我攞「遙控車牌」!我話冇!跟著就話要治我罪!我都0咗嘴!
跟著米話執野收皮羅!想問下師兄有冇人「有遙控車牌」?請指教!如果冇車可放!星期日就可參加光復元朗果D活動啦!報告完畢!
beebone(real) 發表於 2015-3-22 23:29:23 | 顯示全部樓層

有,首先去電信管理局申請無線電許可証,跟住去運輸署申請臨時遙控車駕駛執照。期間駕駛需要掛P牌,唔畀收大針同開2波。撻車前唔畀油會扣5分,獨自駕駛扣3分。
唔該你去光復元郎唔好拉遙控界落水,小你一個玩好閒,街唔玩得入場玩,唔好攞無車玩做借口去搞事.......
 樓主| MkliMkli 發表於 2015-3-22 23:49:40 | 顯示全部樓層
 樓主| MkliMkli 發表於 2015-3-22 23:57:34 | 顯示全部樓層
你都九唔撘八!自己睇爬啦!治你罪果時記得羅你個牌出尼曬w0!請各師兄自己小心!
lingchun 發表於 2015-3-22 23:59:32 | 顯示全部樓層
beebone(real) 發表於 2015-3-22 23:29
有,首先去電信管理局申請無線電許可証,跟住去運輸署申請臨時遙控車駕駛執照。期間駕駛需要掛P牌,唔畀收 ...

笑了
chacha 發表於 2015-3-23 00:05:34 | 顯示全部樓層
阿 sir 擺明玩野
iouand 發表於 2015-3-23 00:36:13 | 顯示全部樓層
老實講,我不太信
重有係光復乜乜物物唔緊要,唔好只識對阿伯婦孺動手動腳,我身為香港人覺得好冇面
beebone(real) 發表於 2015-3-23 00:40:18 | 顯示全部樓層
MkliMkli 發表於 2015-3-22 23:57
你都九唔撘八!自己睇爬啦!治你罪果時記得羅你個牌出尼曬w0!請各師兄自己小心! ...

有幾九唔撘八呀?星期日9點幾去四圍無人既地方放車話畀警察治你罪,治你咩罪?治你公眾地方自己玩玩具車?定治你行駛假遙控車牌罪?警察只係執法,法官先可以治你罪。去光復元郎咪懶落警察及遙控車道...........

beebone(real) 發表於 2015-3-23 00:42:20 | 顯示全部樓層
iouand 發表於 2015-3-23 00:36
老實講,我不太信
重有係光復乜乜物物唔緊要,唔好只識對阿伯婦孺動手動腳,我身為香港人覺得好冇面
...

呢d 唔經大腦講嘢既人好難講,未必會對阿伯婦孺動手動腳,可能對大肚婆先會...........
hing830 發表於 2015-3-23 09:37:48 | 顯示全部樓層
樓上師兄説玩車要拿牌?真還是吹水?上一代人玩車有邊個不是人多地方玩,球場,公園,車場都看到有玩車。
C.M.YAN 發表於 2015-3-23 09:57:46 | 顯示全部樓層
無九聊作古仔
貓仙人 發表於 2015-3-23 09:57:59 | 顯示全部樓層
正常唔嘈到人好小趕。。。可能亞蛇想要個位打餅。。。。
DLAM 發表於 2015-3-23 10:09:20 | 顯示全部樓層
請問樓主差人話玩車違反咗邊條法例?
zivtong 發表於 2015-3-23 10:53:03 | 顯示全部樓層
2.4G唔駛電訊牌
以前FM先要

"運輸署申請臨時遙控車駕駛執照" 亂UP 根本冇依D野,你玩野咩
965 發表於 2015-3-23 10:58:36 | 顯示全部樓層
where is 橫州?? 睇錯咗廣州 tim ..

呢兩星期日日周圍去, 又見吾到 d 光復乜乜, 但 CWB 同  TST 就真係 小咗人, 吾知係剛過完年定係怕咗 d 光復 黨 ... 好耐末試過 " 坐 " 地鐵 ...
beebone(real) 發表於 2015-3-23 11:31:52 來自手機 | 顯示全部樓層
zivtong 發表於 2015-3-23 10:53
2.4G唔駛電訊牌
以前FM先要

已經有ching笑了,難道你以為係真的? 樓主都話玩車畀警察治罪
beebone(real) 發表於 2015-3-23 11:34:12 來自手機 | 顯示全部樓層
965 發表於 2015-3-23 10:58
where is 橫州?? 睇錯咗廣州 tim ..

呢兩星期日日周圍去, 又見吾到 d 光復乜乜, 但 CWB 同  TST 就真係  ...

光復咩吖,班友傻既,搞到樣樣事都搵光復同佔中嚟講。我又信無車玩走去光復元郎呀。
大爛財 發表於 2015-4-17 20:45:12 | 顯示全部樓層
想引起大眾仇警思緒???
我唔會咁易比你洗腦o既
大爛財 發表於 2015-4-17 20:51:11 | 顯示全部樓層
如果無牌玩遙控車係違法,大把差佬去JV查牌啦,會走去四野無人o既橫州拉你
金祖 發表於 2015-6-3 12:55:14 | 顯示全部樓層
大爛財 發表於 2015-4-17 20:51
如果無牌玩遙控車係違法,大把差佬去JV查牌啦,會走去四野無人o既橫州拉你

去JV數場,笑死我啦