RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6492|回復: 16
收起左側

慢爬摩打- Yeah Racing 45T有刷

AreanC 發表於 2015-3-23 01:27:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

YR 45T

YR 45T

有好多時新玩慢爬既朋友仔都唔知揀邊隻摩打好,市面上有咁多個牌子,唔同既級數同價位,不過小弟想分享下自己既心得。

我前幾日換左呢隻Yeah Racing 45T有刷摩打,尋晚有機會去試一試佢既實力,全程約4.5小時,沿途上大斜落水浸就走唔甩,有部份路段要爆雞衝既,佢又俾我想象中有力,原因我架車車身較重,爆完之後都驚會過熱,但呢隻摩打完全無呢個問題,玩慢爬車去到郊外穩定性好重要,如果要抽車落山都幾痛苦。另外佢既速度方面我就覺得啱啱好,因為我個人認為55T實在太慢喇,有部份要爆既路就做唔到。所以我打算將我另一部慢爬轉用埋呢隻摩打,最重要就係價錢一流,都只係百幾蚊,性價比極高,所以各位朋友仔如果想換摩打或者買多隻做後備,呢個係唔錯既選擇。

短片:
https://youtu.be/PIU8kxv0BwM

Yeah Racing 45T info:
http://www.rcmart.com/hackmoto-b ... html?cPath=1560_948

jimmy_k 發表於 2015-3-23 02:03:13 | 顯示全部樓層
好詳細...
ricksonchow 發表於 2015-3-23 02:08:37 | 顯示全部樓層
我都用緊, 不過35T , 玩水潛水碌泥都冇投訴!
andyccf2004 發表於 2015-3-23 07:07:11 | 顯示全部樓層
我果晚都有玩,我隻X牌的27T,爆完一段上斜開始好熱,遇到俾D大坑夾住部車,要大油谷上去之後直情有些少燒焦味,睇嚟下次可以試試呢隻。
stam28 發表於 2015-3-23 08:27:22 來自手機 | 顯示全部樓層

我部TF2用緊rc4wd 35T,可能車重,普通玩都熱爆...
如果用55T有時D位要用速度爆嘅時候又怕唔夠快⋯
下次試用45T先!
on_qq 發表於 2015-3-23 10:36:05 | 顯示全部樓層
我隻白豬都用左咁耐,冇咩力了,睇嚟都係要買隻試下了
B.. 發表於 2015-3-23 15:53:26 | 顯示全部樓層
我都用緊Yeah Racing 35T喺架R1度, 好夠力, 好好爬!
hohocat 發表於 2015-3-24 09:25:10 | 顯示全部樓層
請問街鋪有售嗎?
yfhyu 發表於 2015-3-24 13:23:02 | 顯示全部樓層
請問c兄用邊隻電變??
ricksonchow 發表於 2015-3-24 17:13:55 | 顯示全部樓層
其實佢有一set 電變連摩打既套裝, 我地team 有一半人以上都用緊, 全防水

http://www.rcmart.com/yeah-racin ... tml?cPath=1102_1570
yfhyu 發表於 2015-3-24 18:17:52 | 顯示全部樓層
ricksonchow 發表於 2015-3-24 17:13
其實佢有一set 電變連摩打既套裝, 我地team 有一半人以上都用緊, 全防水

http://www.rcmart.com/yeah-raci ...

多謝c兄解答!
我都買返套先

樓主| AreanC 發表於 2015-3-24 22:52:51 來自手機 | 顯示全部樓層
hohocat 發表於 2015-3-24 09:25
請問街鋪有售嗎?

街鋪都可能有,不過就我比較鍾意上網睇同一定有貨嘛。仲平d添。
tiger1 發表於 2015-3-27 07:29:56 | 顯示全部樓層
nice nice nice
verenng 發表於 2015-8-3 00:02:14 來自手機 | 顯示全部樓層
想問下師兄們這款摩打,綠色那part 個彈弓有咩用?要點樣接?
ricksonchow 發表於 2015-8-3 16:59:44 | 顯示全部樓層
其實果個彈弓用黎hold 住個碳刷, 安裝方法可以參考

verenng 發表於 2015-8-3 18:43:28 來自手機 | 顯示全部樓層
thank you 師兄
Annie268 發表於 2015-8-4 05:20:26 來自手機 | 顯示全部樓層
正........