RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13540|回復: 41
收起左側

大家一起爭取港島區車場

amazingball 發表於 2015-3-25 13:07:20 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
從橋底收皮後,個個要過海玩車!先前政府答應在柴灣另建新車場,但現在有條蛋散玩!
大家要及早反映,唔係到時定局就冇得玩!

J.J. 發表於 2015-3-25 14:09:12 | 顯示全部樓層
民建聯班人又玩野,一個遙控車場有幾大影響
sticker 發表於 2015-3-25 15:28:14 | 顯示全部樓層
公屋區都唔可以養狗。整個狗狗公園有咩用?即係助長啲人養狗?其實啲人夜晚帶狗散步柯屎咪仲嘈仲臭。不喜勿插
 樓主| amazingball 發表於 2015-3-25 17:12:53 | 顯示全部樓層
sticker 發表於 2015-3-25 15:28
公屋區都唔可以養狗。整個狗狗公園有咩用?即係助長啲人養狗?其實啲人夜晚帶狗散步柯屎咪仲嘈仲臭。不喜勿 ...

絕對同意。。。。
貓仙人 發表於 2015-3-25 17:24:50 | 顯示全部樓層
你有票就米都有得派比你。。。你無票佢就玩下電車都係罪人。。。。。
sean2013 發表於 2015-3-25 18:03:04 | 顯示全部樓層
http://slkwan.org/special.php?id=2

我send個email去問侯一下佢家人先

工業城玩電車有幾影響人?
sean2013 發表於 2015-3-25 18:49:17 | 顯示全部樓層
關瑞龍 柴灣翠灣邨陀地

民建聯你班人連玩遙控車既人又得罪,我先問侯一下你關瑞龍家人先

工業城玩電動車有幾大影響人?一個遙控車場對你屋企寵物有幾大影響?

唔係一個車埸影響人幾大,係你起到個寵物公園可以討好好多人嘅問題,

公屋區都唔可以養狗。整個狗狗公園有咩用?即係助長公屋啲人養狗?其實啲人夜晚帶狗散步柯屎咪仲嘈仲臭

自從灣仔橋底遙控車場收皮後,我地玩遙控車個個要過海玩車!你知我地港島玩車人仕幾慘???

先前政府答應在柴灣另建新車場,但現在到你個XXXX玩左頭左勢?

你去過左敦谷玩遙控車個場睇過未?對你屋企寵物有幾大影響?

已send 去佢 [email protected]
hing830 發表於 2015-3-25 19:46:11 | 顯示全部樓層
玩車已經無得立足,我們大家一起反對呢個蛋散。
hydrogen9999 發表於 2015-3-25 21:31:04 | 顯示全部樓層
聲浪? 電車一定細聲過d 狗和路面d 車啦!冇d 常識
我一定會叫晒d 姨媽姑姐唔投票比佢囉!
cman-007 發表於 2015-3-25 21:34:02 | 顯示全部樓層
香港島都應要有一個比賽級的車場!
lee709394 發表於 2015-3-26 04:31:29 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2015-3-25 18:03
http://slkwan.org/special.php?id=2

我send個email去問侯一下佢家人先

十卜十卜
hing830 發表於 2015-3-26 09:15:56 | 顯示全部樓層
爭取香港區興建車場。
chub 發表於 2015-3-26 17:09:42 | 顯示全部樓層
球場踢波嘭嘭聲.球員又大叫.但又5見佢叫拆左佢.只要有開放時間又點會影響到人呢?
 樓主| amazingball 發表於 2015-3-26 17:16:23 | 顯示全部樓層
各位同康文署反映,如人多可能有用咖
藍灣下面個運動場...d人成日係度叫囂囉....拆左佢唔該...
chub 發表於 2015-3-28 22:18:10 | 顯示全部樓層
我今日send左個email比呀關生.睇吓佢點覆我。以下係我對佢發表嘅內容。你好關議員.
我在亙聯網上得知你對興建搖控車場提出反對.理由是制造噪音擾民.我是一名搖控車玩家.對你提出反對的理由一有抓不著頭腦.
一. 閣下有否參考本港兩個公衆搖控車場及周邊環境嘛?兩個場地都是建在民居附近.不知對他們影響有多大?

二. 有否做有一些問卷調查該兩個場地對住在一帶居民有多大影響?

三.你有數據提出搖控車發出的聲浪分貝有多大嘛?相信巴士經過還要比它大聲.球場有人使用時一樣會發出大聲浪.為何你不反對.球場也有開放時間.關場後一樣不會影響居民.搖控車場也有.只要有規管是不會有問題.

四.為何不提出改善問題的意見.一來便反對.但又沒有合理理由.這樣會令人很難接受.若有合理解釋相信搖控車愛好玩家一定會接受.

最後這封電郵我會上載到網上討論區.給各位搖控車玩家觀看.望關議員能盡快回覆我的問題.你的回覆我亦會上載到網上供其它人參考.           謝謝
 樓主| amazingball 發表於 2015-3-29 03:10:49 | 顯示全部樓層
chub 師兄做得好!支持
hydrogen9999 發表於 2015-3-29 09:23:22 | 顯示全部樓層
支持! 而家d 議員欺善怕惡,唔出聲就屈我們同意取消建車場,最好搵埋新聞朋友公開佢地d 惡行
maxchow 發表於 2015-3-29 14:38:47 | 顯示全部樓層
老老實,民建聯都系想多地區選票啫,咁多人浮上來爭取就系佢 care 的野。
有無人知其實果度之前真晤咪已規劃起 RC track 來補償穚底個場的?
 樓主| amazingball 發表於 2015-3-29 15:50:39 | 顯示全部樓層
剛和鍾樹根議員反映了。他答應跟進!