RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9429|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題] 玩穿越機的,你地係香港邊度買電

lawlaw36 發表於 2015-6-11 22:39:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩穿越機的,你地係香港邊度買電, 因上去淘,電咁重好貴,D錢買多個電都得!
monza165 發表於 2015-6-12 04:27:30 | 只看該作者
上去淘運費 都唔會好貴呀! 上次我淘咗兩舊6s 5200 運費都係19蚊人仔
simon540 發表於 2015-6-12 10:03:06 | 只看該作者
深水埗有幾間
simon540 發表於 2015-6-12 10:03:45 | 只看該作者
官塘RC乜都有
法師傅 發表於 2015-6-12 10:13:23 | 只看該作者
TAOBAO運費係學問 , 平貴仲要睇你住邊區 ....
直送HK正路都唔包郵 , 除非買好貴野 !

去到HK島正路最平首重都3草野 , 新界北果D FRD就真係成日都話十幾蚊幾掂 !
平少少玩集運都OK , 首重2草 , 最正國內果程9成店都包郵 ,

.好多時10蚊張貼紙都包 , 可以每間買少少野 , 方便好多先

岩岩先買左4S 3300 + 3S 1000 , 國內果程包郵 ,
如果用順豐集運淨係送佢黎中環 , 都係25RMB , 應該唔係貴 ~
要係國內直接順豐送佢黎中環 , 又係30幾蚊 ....

chung212 發表於 2015-6-12 12:02:21 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-6-12 10:13

通常國內包郵果D我會問佢直發香港加多少
多數都係加20-25,平過順豐集運
法師傅 發表於 2015-6-12 12:41:23 | 只看該作者
chung212 發表於 2015-6-12 12:02
通常國內包郵果D我會問佢直發香港加多少
多數都係加20-25,平過順豐集運
...

但好衰 , 通國內包郵果D , 買野唔多叫佢直送HK 都係正常30幾蚊首重唔會比著數你 !
除非買開野熟左又唔同 , 全單打8折都得 , 運費反而係碎料 !

集運意思係可合併多幾單唔同0既野一齊計重 , 點都平D ~
除非你話淨係買呢件野 , 黎緊都唔會有其他野買 , 咁無野了 XDDDDD

樓主| lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:05:27 | 只看該作者
深水埗有幾間   官塘RC乜都有  ,咩位置 ?
 樓主| lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:08:56 | 只看該作者

官塘RC乜都有  深水埗有幾間??? ,請問有冇地址 ??
 樓主| lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:15:08 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-6-12 12:41
但好衰 , 通國內包郵果D , 買野唔多叫佢直送HK 都係正常30幾蚊首重唔會比著數你 !
除非買開野熟左又唔同  ...

我岩岩學人淘野時咪就試過,買$20野,但用SF黎到要務收費$38    ,所以而家一有野買,買多小小!
 樓主| lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:23:16 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-6-12 10:13

4S 3300 + 3S 1000 都有兩三K重,點可以$25咁平 ?? 我都係新界北果D
simon540 發表於 2015-6-12 15:00:25 | 只看該作者
lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:08
官塘RC乜都有  深水埗有幾間??? ,請問有冇地址 ??

旺角廣華街同yahoo最多
法師傅 發表於 2015-6-12 16:05:26 | 只看該作者
lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:15
我岩岩學人淘野時咪就試過,買$20野,但用SF黎到要務收費$38    ,所以而家一有野買,買多小小!
...

哈, 新手無做功課啦
買少野平野 , 集運好用 , 好幾間大路賣遙控野0既TAOBAO店 , 幾十蚊野都包國內郵費 ,
唔洗一間店迫自己買一大堆野 , 分幾間買 , 再集運黎HK , 好方便 ! 不過就比直落黎HK遲幾日先有得玩 XD
我家陣隔個星期就一次集運 , 十間八間店 , 好多時A店買2條LED , B店買30蚊鋁柱螺絲 , C店買2支圖傳天線 ,
D店買1張10蚊閃石貼紙 , 全部國內包郵 , 4份件加埋加洗1KG , 都係RMB25運費黎HK !!!

法師傅 發表於 2015-6-12 16:09:23 | 只看該作者
lawlaw36 發表於 2015-6-12 14:23
4S 3300 + 3S 1000 都有兩三K重,點可以$25咁平 ?? 我都係新界北果D

已經親自CAP埋圖你睇 , 岩岩先攪左集運 , 你當我吹水 ? OK !!!

講笑咩 , 4S 3300 340g , 3S 1000 70g , 點計數 ? 呢2隻電我用緊 , 今次翻搭架 !!!

再講 , 中環收貨 , 深圳集運落黎的 !!!

樓主| lawlaw36 發表於 2015-6-12 18:09:51 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-6-12 16:09
已經親自CAP埋圖你睇 , 岩岩先攪左集運 , 你當我吹水 ? OK !!!

講笑咩 , 4S 3300 340g , 3S 1000 70g  ...

唔係唔係,點會話你吹水呢,只係小弟唔識先真,就係想知多D, 呀,冇錯呀,我就係唔識分開幾間野買,然後集運埋一單野過運落黎,我本來想自己買散野自制机架,睇中左$30炭千板,$5支炭千通,机架腳绵,幾毛錢一粒個D尼龍六角柱,長長短短,點知係左一單15蚊,右一單30蚊,仲有單8蚊2O粒野,但運費35蚊,幾單加埋運費佰幾,可以買双份,自已都笑左,玩RC為左試乜乜物物,拍淘寶個時冇諗野,哈!
chung212 發表於 2015-6-12 18:25:15 | 只看該作者
所以咪要集運囉
chung212 發表於 2015-6-12 18:29:51 | 只看該作者

講笑咩 , 4S 3300 340g , 3S 1000 70g  ...

佢可能每樣買十粒
chung212 發表於 2015-6-12 18:39:45 | 只看該作者

法師傅你都係中環人
我宜加淘到順豐果個派件員,有時派唔切叫我自己係佢個籮自己攞
 樓主| lawlaw36 發表於 2015-6-12 22:30:20 | 只看該作者

想問下你CAP圖個隻係咩電??
isaac006 發表於 2015-6-13 01:08:24 來自手機 | 只看該作者
集運要平,建議用四方快遞自取,同sf一樣都係三日到香港,但係會有sms提你啲貨到咗集運點可以比錢集運,好好用