RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: goodwind
收起左側

A979 改用大轆

樓主| goodwind 發表於 2017-2-14 12:53:36 | 顯示全部樓層
joe6_6 發表於 2017-2-11 23:36
樓主請問你部A979將接收器連開關制移去中間係用乜固定呢
另外你用咩固定舊電,原裝條電池帶唔夠長 ...

接收器連開關制 > 用3M 雙面膠 , 厚身有彈性果隻, 一部份黐傳動軸上面條膠 (剪平上面本來突出部份) , 一部份黐 servo 上面 (平面較大).  不過大力撞都有機會甩。

但我而家已改咗 用獨立接收同電變,改用索帶故定在車殼柱附近, 加埋車殼就好少會甩。 但睇上去無咁"企理"

固定舊電 > 我在電池位下底車底開條槽, 改為橫向綁電。 有需要的詁我試下晚上補張相上來。

樓主| goodwind 發表於 2017-2-14 12:56:16 | 顯示全部樓層
spider2605 發表於 2017-2-12 22:52
想請問 T 數摩打是否越大越好力? 是否有另一款係無刷摩打? 無刷會否重好力?
...

T數越大, 越好力, 速度越慢。

無刷玩快車用.
joe6_6 發表於 2017-2-14 13:05:51 來自手機 | 顯示全部樓層
goodwind 發表於 2017-2-14 12:53
接收器連開關制 > 用3M 雙面膠 , 厚身有彈性果隻, 一部份黐傳動軸上面條膠 (剪平上面本來突出部份) , 一部 ...

咁都幾大工程喎,期待樓主貼圖,thanks
 樓主| goodwind 發表於 2017-2-15 13:34:18 | 顯示全部樓層
joe6_6 發表於 2017-2-14 13:05
咁都幾大工程喎,期待樓主貼圖,thanks

車好亂  見笑了

電池固定︰

接收器固定︰

電變也這樣固定在另一邊的車殼柱架上。