RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13610|回復: 23
收起左側

蚊車後驅飄移有得玩了

mimimo 發表於 2015-10-25 18:45:38 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

終於有部改到了
淘仔minid 原裝四驅,拆前輪兩條狗骨
小改轉向組,前後加重共50 克
陀螺儀,操控感同10仔rwd 飄移車差不多了咩都未執叫做玩到,玩左先。
https://youtu.be/TQf9EokE_DQ@08112015
https://youtu.be/bucFjUdKi2s

@31102015 已測試後驅飄移的車架
1. Rcwarrior mini d   +50g
2. Miniq                      +60g
3. Xpower imt             +80g
https://youtu.be/wzvZUyKei7k

蚊車飄到,要大於45度轉向,加重50克以上,陀螺儀,happy rwd drift

樓主| mimimo 發表於 2015-10-25 19:12:45 來自手機 | 顯示全部樓層
同020ve size差不多,
改用淘仔q 有刷电變同摩打,
小改都夠玩,下轉試改再大轉向
Motul 發表於 2015-10-25 21:12:44 來自手機 | 顯示全部樓層
厲害,少改轉向組是怎樣的,讓小弟學下野
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-25 22:35:00 來自手機 | 顯示全部樓層
抄rcfans, amz 改大轉向做法,用m2 2.5鏍絲加絲帽,將D拉桿升高,換埋長舵机臂,好簡單的
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-26 16:20:18 來自手機 | 顯示全部樓層
換左skyrc gyro, 執左位。
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-27 20:28:39 來自手機 | 顯示全部樓層
Mini q都改得過。。Parts夠平!
但要動点手術先改到
ironman 發表於 2015-10-28 14:46:16 來自手機 | 顯示全部樓層
正喎!我部02冇玩好久,唔知可否改大轉向。
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-28 18:49:27 | 顯示全部樓層
ironman 發表於 2015-10-28 14:46
正喎!我部02冇玩好久,唔知可否改大轉向。

軚尺加拉桿接轉向杯可能推大D角度但02用到陀螺儀嗎?

evoman886 發表於 2015-10-30 15:24:45 | 顯示全部樓層
Mo 兄 勁 飄移皇
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-30 18:51:31 | 顯示全部樓層

只係拋磚引玉,等多D人玩無咁悶姐。
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-30 18:59:41 來自手機 | 顯示全部樓層
Imt...剛出時4驅飄起很好操控,試改過rwd,無加重飄唔起,入了冷宮
又拎出來試,offset3,發現角度可以好大下,明天加埋重試試先
ironman 發表於 2015-10-30 22:26:47 來自手機 | 顯示全部樓層
其侍!
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-31 15:53:19 來自手機 | 顯示全部樓層
土法diy...但效果很好呀
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-31 19:06:58 來自手機 | 顯示全部樓層

Xpower, sorry架imt無晒美感
不過好好玩
https://youtu.be/wzvZUyKei7k

加了80克,頭15, 左10, 右30,尾25
ps..亂來無磅過电子野,慢慢試出來的
scale_rc 發表於 2015-10-31 19:24:10 | 顯示全部樓層
c hing 呢編文好有用 tks
 樓主| mimimo 發表於 2015-10-31 19:41:14 | 顯示全部樓層
scale_rc 發表於 2015-10-31 19:24
c hing 呢編文好有用 tks

咁快D改返部,分享下
Alotom 發表於 2015-11-4 07:50:36 | 顯示全部樓層
多謝 mimimo 兄無私分享。
xtoy61744548 發表於 2015-11-4 08:39:18 | 顯示全部樓層
good good
 樓主| mimimo 發表於 2015-11-9 01:16:11 來自手機 | 顯示全部樓層

Update video

https://youtu.be/bucFjUdKi2s

Minid

Minid

Telebee gyro出奇地合用

Telebee gyro出奇地合用

前避震齊直左,

前避震齊直左,
Sonny_Crockett 發表於 2016-1-21 18:47:17 | 顯示全部樓層
鬼斧神功!