RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5318|回復: 6
收起左側

關於 Axial scx10 G6 (Ax90036) 換鋁 links + 電池改放前面問題

isalec 發表於 2015-11-19 19:57:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟新手入左部Axial  scx10 G6 (Ax90036) 玩慢爬, 當我換左 8 條鋁 links + 電池改放前面後, 發現架車沉左好多...
特別係前面嘅車轆, 好似原廠嘅車軚太淋, 負擔好重咁, 車軚接觸地面部分會向2旁漲起,
唔知大家嘅 scx10 會唔會咁樣?  要唔要換過d車軚?
本來我仲想換金屬車轆 + 其他鋁 parts, 但見部車咁樣, 都唔敢換...怕壓扁條車軚
我睇各 ching 幫架車影嘅靚相, 又唔覺架車會咁樣,  希望各位 ching 比d意見,  謝謝!

第1, 2幅圖影得唔太清楚, 第3 幅圖可以見到前面嘅車軚接觸地面部分向2旁漲起

modelhp 發表於 2015-11-20 00:09:49 | 顯示全部樓層

去以下RCMart 買中硬內膽, 就解決到你所講的問題
http://www.rcmart.com/single-sta ... .html?cPath=35_1360

如果除不掉現有的軚, 就再買兩對新金屬鈴, 和兩對新車軚代替.
 樓主| isalec 發表於 2015-11-20 10:16:59 | 顯示全部樓層
唔該曬 ching , 原來軚的內膽太淋了~
vidukaka 發表於 2016-4-14 11:42:44 | 顯示全部樓層
樓主,能不能教下點改前電?
有無咩要另外買先改到?我都係90036~~
謝謝謝!求教
tempo3010 發表於 2016-4-15 13:37:27 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

說明書有講
vidukaka 發表於 2016-4-18 14:26:45 | 顯示全部樓層
AXA900 原裝有,定要另購?
vidukaka 發表於 2016-4-18 14:29:05 | 顯示全部樓層
另外,我個本真係無呢版~~