RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5432|回復: 8
收起左側

[個人分享] FreeX FPV OSD 新版入手

tat1010 發表於 2016-1-7 19:14:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有無人仲有玩緊呢部?
hcfken 發表於 2016-1-7 20:21:23 來自手機 | 顯示全部樓層
有, 舊版 Free x 我玩左一年有多啦,現今尚在人間
 樓主| tat1010 發表於 2016-1-7 21:11:01 | 顯示全部樓層
感覺如何?有無改野玩?我買左個平板天線加強個圖傳接收。發射就換左條長ge  10db天線
hcfken 發表於 2016-1-8 22:22:37 來自手機 | 顯示全部樓層
Ok 啦,起飛前功夫做足,久吾久 check 下D零件、鑼絲、電線,部機都可以的。我就改左雲台(例外牌子2D),DJI槳,600MW圖傳,機身用左肥鯊 冬菇天線,7吋 顯示屏上装14db 軟平板天線及普通 冬菇天線,1km 冇問題,有機會大家交流心得^
 樓主| tat1010 發表於 2016-1-8 22:42:32 | 顯示全部樓層
換左DJI槳後咪會定D?
hcfken 發表於 2016-1-8 22:53:16 來自手機 | 顯示全部樓層
定吾定D就吾覺,Free x 本身都會有小許 自動旋轉,返而速度、上升返應強左,氣流聲大左^^
 樓主| tat1010 發表於 2016-1-13 02:24:52 | 顯示全部樓層
唉~~,師兄剛剛飛到番自己差不多一百米唸住轉手動降落,點知後一百米高空突然失控高速下跌,提控回家了 <.>   >.<.................
 樓主| tat1010 發表於 2016-1-13 02:29:01 | 顯示全部樓層
而家手中有 4  個玩左幾次既 5400mah 電池同一個 7"fpv mon  新版FPV OSD 控。有無興趣接收呀?超平讓埋俾你。唔玩FREEX了,遲下草錢直上phantom 3算了
melodyho 發表於 2017-5-22 16:03:24 來自手機 | 顯示全部樓層
請問我部freex 開著機後向後反轉有得修嗎?