RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3414|回復: 11
收起左側

新手有好多問題想請教下各位師兄

樓主| waitai352 發表於 2016-5-3 06:10:05 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

各位師兄想請教下廣華街有一間有埋遙控船直升機同埋遙控坦克嘅鋪頭,小弟見到入面有啲遙控坦克千零蚊有交易,包遙控,如果新手玩吾玩得過?星星3000幾$4000好肉赤,如果預算係千五至2000 ,各位師兄有冇推介?
大大頭仔 發表於 2016-5-3 09:33:09 來自手機 | 顯示全部樓層
$2000 以下,https://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b32565041?u=whalewhale13
panerai 發表於 2016-5-3 12:13:52 | 顯示全部樓層
要2k樓下全包,
係得恆龍之類既選擇,
喺屋企錫住玩ok 既,當然動作、聲音效果會差d。
 樓主| waitai352 發表於 2016-5-3 13:19:26 來自手機 | 顯示全部樓層
要錫住玩 0.0  , 我仲想可以走去爬下斜波
panerai 發表於 2016-5-3 15:51:24 | 顯示全部樓層
恆龍原裝係幾膠料吓⋯⋯
除非咩全金屬版/金屬波箱版本,我唔知幾銀,
印象中恆龍係比高手改車用,玩原裝唔好太大期盼,
否則唔會咁多人比幾千銀玩星星
zexel33 發表於 2016-5-3 16:19:04 來自手機 | 顯示全部樓層
買部GTT死改爛改都改唔倒GTR嘅質素,一了百了吧
panerai 發表於 2016-5-3 16:27:30 | 顯示全部樓層
買最平版本玩吓先,
感覺吓自己喜唔喜歡呢種遙控種類先,
畢竟遙控坦克喺香港小眾玩意,
真係上癮先諗改裝或出部星星
kcchau_michael 發表於 2016-5-3 23:14:55 | 顯示全部樓層

網上啲資料話恆龍的原裝波箱會掃齒,膠履帶較鬆,較軟同較易甩,所以原裝的只可在家玩玩
所以我就係買左金屬波箱+金屬驅動輪+金屬履帶的恆龍坦克
行下公園果啲沙地草地都ok
全車唔洗2K,即買即玩。
當然,正如樓上師兄所講,同星星係冇得比,架坦克本身冇造得咁仔細,啲聲同動作又冇咁正,始終一分錢一分貨。
不過如果你玩到變高手的話,改到架恆龍行得真,行到落水都仲得
去片

行泥地

CarsonL 發表於 2016-5-5 19:29:23 | 顯示全部樓層
要改到咁分分鐘貴過星星!
tommy1218 發表於 2016-5-5 22:59:27 | 顯示全部樓層
好似唔似1/16?
Marco88 發表於 2016-5-9 17:50:09 | 顯示全部樓層
我部都係恆龍車上年暑假買改埋金屬波箱同履帶大約都係$1500樓下,雖然無得同星星比但出黎放都好自娛
CarsonL 發表於 2016-5-9 18:58:33 | 顯示全部樓層

係 1/16 來的~
用哩套改, 想玩死佢都好難~
http://www.dklmrc.com/[DKLM]_116_Complete_Full_Metal_Lower_hull_for_Leopard_2A6/p2389473_14664290.aspx

登錄/註冊後可看大圖