RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8098|回復: 25
收起左側

rcMart x TSW M車陀地挑戰賽!

樓主| Dinballian 發表於 2016-5-3 19:24:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=380381
波板糖 發表於 2016-5-3 20:19:10 | 顯示全部樓層
吖,好想嚟玩呀,有無人教吓我點set 架金仔,呢度又無金仔討論區
kc3977 發表於 2016-5-3 21:41:56 | 顯示全部樓層
嘩!乜玩到咁大呀!
dennis009 發表於 2016-5-4 00:07:14 | 顯示全部樓層
我條 M囡 裝左 10.5 係咪唔玩得
CYLeung 發表於 2016-5-4 01:27:30 來自手機 | 顯示全部樓層
10.5落天水圍介陀地
唔識做 發表於 2016-5-4 21:19:40 來自手機 | 顯示全部樓層
熊本熊介陀地
CYLeung 發表於 2016-5-5 19:33:44 | 顯示全部樓層
主要車種:為FWD m車,應該ABC金仔為多,其他4虛後虛DIY亦可
主要動力:13.5NA 3100kv為多,有刷冇刷BT亦可
請多多支持此聚會

*此活動係自願性質參與,因為只係一個網聚,而我地並沒有包場,請大家保持自律。
同時亦提醒大家,閣下的財物或因車輛碰的損失,必須由閣下自己負責

常見問題:
Q1:冇mylap 點比賽?
A1:可能好多人對個活動名有誤解,「挑戰賽」我地意思係同班陀地挑下機,一齊玩,一齊研究下,交流下,分享心得,令到大家一齊進步

Q2:我冇13.5,玩唔玩得架?
A2:當然得,咩摩打都得,咩電變都得,只要大家玩得開心就得,當然啦,開得13.5NA3100kv呢個條件係為左可以同功同籌,操控技術上分高低更有樂趣。

Q3:我冇頭轆m wo,可否一齊玩?
A3:當然都係可以,但當然又係同A2一樣,同功同籌同線位最好玩

Q4:場內多數人玩緊咩車呀?又有咩車比較好?
A4:主要為ABC Gambado 啦,個人覺得此車比較易玩及易set,一般新手比較合適,而就算放到老手渣,此車都有好高既戰鬥力,推介!跟住m頭top及m05都是熱門車之一,還有最強的DIY m頭等緊你黎挑戰(打大佬)

Q5: rcMart贊助架wo, 會唔會有咩禮物架?
A5:應該係會有既(我估架咋,冇唔好打),至於有d咩要等rcMart更新資訊或者你黎咪知lor,我都未有資料,但我相信既係反應愈熱烈,禮物愈豐富!

禮物如下,如有加減或更改將不會另行通知(更新至5月4日)
ABC Nissan Datsun 510 m車殼 x1
YR M車set車wheel x1
YR 50mm油壓連彈弓套裝 x1
YR 1.5 2 2.5 3mm 批套裝 x1
YR 30mm風扇 x5
Rcmart毛巾 x10
Rcmart圍裙 x10
Rcmart巨型環保車袋 x10

rcMart只贊助禮品,點樣抽獎同點樣送出, 由天水圍車會決定

TSW racing team加碼贊助 BLITZ c30 210mm m車殼 2隻

以下禮品由Rave Ling(爆哥)私人贊助:
Arrowmax 5000mAH 110c Lipo 1排
M3鈦螺絲套裝(平及圓頭既6、8、10mm各5粒) 2set
Arrowmax 電池防爆袋 1個

為免車種唔同線位唔同產生磨擦,我地將會劃分時間,請盡量跟時間表放車,盡量啦,大家就到問題不大既,流程如下:
13:00-14:00 熱身,試車
14:00-14:15 大合照(要抽獎的,必須在相中有人頭出現,影完相會派抽獎卷)
14:15-15:00 fwd
15:00-15:45 4wd
15:45-16:00 抽獎,中獎者又要影相呀!
16:00-16:45 Fwd
16:45-17:15 Rwd或熊本熊時段(好似好多人想放)
17:15-18:00 Fwd
CYLeung 發表於 2016-5-5 23:18:34 來自手機 | 顯示全部樓層
大抽獎!
wongbunny 發表於 2016-5-6 00:58:47 | 顯示全部樓層
唔使報到呵
CYLeung 發表於 2016-5-6 07:48:15 來自手機 | 顯示全部樓層
有大合照既人等如報到左^_^
波板糖 發表於 2016-5-6 09:12:33 | 顯示全部樓層
應該係要有Label 者,先有得抽獎,手快有,手慢無喇喂!
alexchan468 發表於 2016-5-6 10:45:03 | 顯示全部樓層
Good Good Good
mattma369 發表於 2016-5-8 20:50:25 來自手機 | 顯示全部樓層
玩後感。一個字。無得頂XD
CYLeung 發表於 2016-5-8 22:27:23 來自手機 | 顯示全部樓層
mattma369 發表於 2016-5-8 20:50
玩後感。一個字。無得頂XD

你贏大獎⋯⋯
bunny2907 發表於 2016-5-8 23:20:19 | 顯示全部樓層
希望好快又有下次 !    真係好正
wongbunny 發表於 2016-5-9 00:17:02 | 顯示全部樓層
正..有成30幾部..成條路都係m仔..
alexchan468 發表於 2016-5-9 08:56:15 | 顯示全部樓層
正!正!正! ... 期待錄影片段
kevin-ysl 發表於 2016-5-9 10:52:14 | 顯示全部樓層
有冇片睇???天水圍好耐冇大型比賽囉~~~
kc3977 發表於 2016-5-9 16:15:19 | 顯示全部樓層
好耐未試過塞車!
bunny2907 發表於 2016-5-9 19:59:26 | 顯示全部樓層

嗰日朋友手機拍 !  

https://www.youtube.com/watch?v=95hYDxtlcnQ