RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 18223|回復: 75
收起左側

不要向 RC MART (PRE ORDER)炒 高 個 價 既 機 會

樓主| sean2013 發表於 2017-4-1 11:54:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

話說在RC MART PRE ORDER左幾部 TT01 BENZ
PRE ORDER 還要上去俾定錢先肯定有貨 $7xx蚊部
點知轉頭Walk in仲 平過PRE ORDER ,
落左ORDER都仲要上去科定水都奇怪啦,驚死人唔上去取咩?
依家翻了貨Walk in 仲平過PRE ORDER,浪費我時間仲貴過walk in
咁我仆上去PRE來做乜?絕無下次, 去KWS仲好,
大家小心,根本不用PRE ORDER俾佢一個炒高價既機會

過程:
1, 网上落單
2, 要上去一次俾晒錢先肯定Hold貨
3, 上去提貨
4, 如今walk in 先$6xx , 絕無下次

好搵笨

TT BENZ.jpg
TT Benz2.jpg
cs1 發表於 2017-4-1 12:06:29 | 顯示全部樓層

我小過去2次,好似唔想做生意咁,又唔係街鋪又要走上走落、之後卻步放棄、有種不受歡迎重事感受!
jj2006 發表於 2017-4-1 13:54:41 來自手機 | 顯示全部樓層

Pls del del
r003 發表於 2017-4-1 14:06:20 來自手機 | 顯示全部樓層

做生意各有各做法,睇開d。玩得搖控野,都預左比人湯。
r003 發表於 2017-4-1 14:07:02 來自手機 | 顯示全部樓層
。。。。。。。。。。。。
魚蠢 發表於 2017-4-1 15:03:05 | 顯示全部樓層
玩得搖控野,都預左比人湯。請問呢套乜理論黎?
個個都諗埋D旁門左道黎對客人,唔怪得正正直直果D鋪頭要執笠......
講返句公道說話:RCMART既服務都算OK既,但價錢一定唔係最抵果間,唔好對佢有任何幻想會平比你
但係佢亦都唔係劏客既公司,做消費者既最好格晒價錢先好買,如怕麻煩請捱貴貨
唔識做 發表於 2017-4-1 15:43:17 來自手機 | 顯示全部樓層
有話過預訂一定平既咩? 人出價你接受係你既事,你有權唔訂等街價!
zeda 發表於 2017-4-1 17:05:38 | 顯示全部樓層
做消費者既最好格晒價錢先好買 : agree
chowhungjai 發表於 2017-4-1 17:13:13 | 顯示全部樓層
做你生意真慘,RC maXt重來無保證過最低價!
HighLamb 發表於 2017-4-1 17:17:24 | 顯示全部樓層
消費品唔同必需品,RC 模型同相機、手飾、鑽石—樣,都係屬於消費品,係有閑餘錢先至會買的。
slspp 發表於 2017-4-1 17:49:46 來自手機 | 顯示全部樓層

RC 網站資料好齊,亦成日有更新,特別係可以揀車款睇有乜 option ,呢d都係成本,需然價錢吾會係最平,但亦吾會好離普…百家用百貨,想買到最平既,就真係要落廣華,但就真係要行好多間囉…
火星選手 發表於 2017-4-1 18:15:49 來自手機 | 顯示全部樓層
邊個話 pre order 平過walk in ? 正常想法但不是一定做法,痴痴地
arigato 發表於 2017-4-1 19:20:14 | 顯示全部樓層
Pre-order 只可理解為你有比較大的機會在出售那天拿到貨品. Pre-order 一定平過Walk-in純粹係你一廂情願嘅諗法.為咗個幾百蚊大動干戈何必?錢又洗咗,不如開開心心去享受.講到尾都係一件玩具.
火星選手 發表於 2017-4-1 19:30:58 來自手機 | 顯示全部樓層
arigato 發表於 2017-4-1 19:20
Pre-order 只可理解為你有比較大的機會在出售那天拿到貨品. 而Pre-order 一定平過Walk-in純粹係你一廂情願 ...

冇錯呀師兄
neway_box 發表於 2017-4-1 20:09:33 來自手機 | 顯示全部樓層
傻仔先會落訂,驚死無得買咁
soup_soup 發表於 2017-4-1 23:54:44 | 顯示全部樓層
買貴咗又唔洗燥嘅,我 Glasshopper II 都喺佢地度買,一樣貴過人地成舊水,下次學精啲咪得囉
angryboy 發表於 2017-4-2 03:33:41 | 顯示全部樓層
樓主在fb 提過什麽都不經中介,why又上去rc mart被x
tc3driver 發表於 2017-4-2 06:54:16 來自手機 | 顯示全部樓層
一般消費者未必知pre order會較貴,多谢楼主報道
albertau2011 發表於 2017-4-2 08:29:24 來自手機 | 顯示全部樓層
RC mark 有時做特價  我都買到平野
gos 發表於 2017-4-2 08:46:43 來自手機 | 顯示全部樓層
樓主師兄都幾好笑