RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 18356|回復: 26
收起左側

HOTA D6 PRO + ISDT T8/Q6/D2充電機開箱

樓主| AMAT 發表於 2018-6-22 11:39:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
35932391_2111024959133836_8368165841161682944_n.jpg |

機仔細,唔等如就好弱雞,收到ISDT同HOTA O既充電機,當中O既ISDT T8係可以做到最高30A充電(最高8CELL),O岩晒玩STOCK O既用。而HOTA D6 PRO都唔弱,雙出15A充電(最高8CELL),仲可以有得無線充電。

兩部機都係我手掌咁上下大部,D6 PRO仲係可以用到濕電,真係非常之誇張。

可能好似HOTA個宣傳一樣"以小見大"。

想知呢兩部機O既簡評,仲有就係另一部SKYRC B6NANO最大對手ISDT Q6 PRO又會係點呢?記得留意我地O既評測VIDEO~
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-22 11:40:15 | 顯示全部樓層
先嚟HOTA D6 PRO介紹:

ISDT稍後就嚟~
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-22 13:07:09 | 顯示全部樓層

Q6 SIZE絕對同B6 NANO SIZE不相伯仲。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-22 15:33:42 | 顯示全部樓層

你會想買邊部呢? ^_^
Nori 發表於 2018-6-23 17:24:12 | 顯示全部樓層
D6 pro賣幾錢?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-24 01:36:35 | 顯示全部樓層

淘寶價699人仔。

香港暫時應該未有人代理呢部機。
mtx-4 發表於 2018-6-25 09:45:34 來自手機 | 顯示全部樓層
介紹得好好,不過背景音樂太大聲,要留心聽先得
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-25 10:43:07 | 顯示全部樓層
mtx-4 發表於 2018-6-25 09:45
介紹得好好,不過背景音樂太大聲,要留心聽先得

收到!努力改善中!
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-25 11:46:56 | 顯示全部樓層

收到ISDT寄過嚟嘅D2同battery checker,部D2仲係UPDATE咗O既12A VERSION,IDST嘅充電機專題終於可以開波~

brianych 發表於 2018-6-25 21:41:36 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-24 01:36
淘寶價699人仔。

香港暫時應該未有人代理呢部機。

頭先上淘寶睇,原來Hota D6 Pro 同款仲有隻無內置電源 (叫D6) 賣人仔499
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-25 21:42:47 | 顯示全部樓層
brianych 發表於 2018-6-25 21:41
頭先上淘寶睇,原來Hota D6 Pro同款仲有隻無內置電源賣人仔499

係!冇錯O既!

如果你唔需要用濕電,可以再平O的~
brianych 發表於 2018-6-25 21:48:23 | 顯示全部樓層
What's the different ?

Discharge Power Internal discharge:15W × 2(balance port 10W)
External discharge:325W × 2(650W)
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-25 22:07:36 | 顯示全部樓層
brianych 發表於 2018-6-25 21:48
What's the different ?

Discharge Power Internal discharge:15W × 2(balance port 10W)

呢個係有O的複雜......

可以睇片:

近似於駁住一件電阻O野嚟一齊放電,如VIDEO中O既太陽燈,等佢放得快O快O的。
咁佢果時最大功率係幾多。

Jon873 發表於 2018-6-26 03:04:49 | 顯示全部樓層
ISDT 同SKYRC 好難選擇。。。。> < 如果用量不大,想準係咪ISDT好???
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-26 09:20:24 | 顯示全部樓層
Jon873 發表於 2018-6-26 03:04
ISDT 同SKYRC 好難選擇。。。。> < 如果用量不大,想準係咪ISDT好???

首先應該瞭解自己個需要先。

如果以雙出計,ISDT D2個充電效能一定高過SKYRC,話晒有12A,SKYRC先得10A(Q200同D100都係)。
但係如果想CHECK多小小,如睇內阻呀,平衡得好O的,咁就SKYRC好啲。

另外體積上ISDT都係細部好多。

但如果講後續支援,SKYRC會好O的,因為佢會較多出FIRMWARE。
Jon873 發表於 2018-6-26 18:27:01 來自手機 | 顯示全部樓層
超感謝!! 我估計會買d100v2,但佢係咪舊年出的product? 唸緊rcmart 買但淘寶又好似系統新d?定一樣?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-26 19:51:46 來自手機 | 顯示全部樓層
Jon873 發表於 2018-6-26 18:27
超感謝!! 我估計會買d100v2,但佢係咪舊年出的product? 唸緊rcmart 買但淘寶又好似系統新d?定一樣? ...

淘寶買嘅係D100V2C,簡體中文界面加講普通話。跟兩腳插。

RCMART係D100V2國際版,英文界面同英文語音。好似都係跟兩腳,但可以自己買三腳插線。

Firmware同樣可以update,冇分別。

但好似RCMart早排特價已經賣晒喎。
佢得返美國插,唔賣香港。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-27 03:31:51 | 顯示全部樓層
ISDT O既報告VIDEO都就快出,或者都講小小試咗三個牌子O既感受。

SKYRC,穩陣,界面未必最新,但係真係講最穩陣,功率唔會亂嚟先,唔會扯到最盡,但唔會俾你充到好爆O既電,但一般玩車鬥車一定夠。
ISDT,去得有O的盡,12A,30A, 14A,全部都係比現時鬼佬或國產牌子領先,機又細部。但覺得小小好似扯得好盡。不過外國評價其實都唔錯,個人覺得T8係最吸引。
HOTA,話就話有出其他充機,但D6 PRO覺得有O的太新,界面又太接近ISDT(抄?),所以我會覺得要睇穩啲先睇到佢穩定性。但機仔細,又充到15A,係吸引。

樓主| AMAT 發表於 2018-6-28 01:29:33 | 顯示全部樓層
ISDT系列~

扶轆老吉 發表於 2018-6-29 03:03:32 來自手機 | 顯示全部樓層
"我要Q6 Pro充電機"  這部充電機吸引我的地方包括, 體積細小, 10a以上充電, 介面簡單和功能齊備。 剛剛開始玩返遙控車 好多工具同電子嘢都未買包括叉電機