RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3286|回復: 3
收起左側

剛買RC雷神同凰呀,想向各位指教一下上色同配件問題

樓主| sunhikari 發表於 2018-6-25 16:31:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今次很好運的用平價價錢入手車殼,而相關底盤亦算叫找到
但始終RC是第一次接觸,疑問多多...........

1.想問一下車殼是否已經開好件??因為眼見好像一塊膠成型咁.......
2.底盤到手後,有甚麼零件要需要買才能行車?成本上大約幾多錢左右??

謝謝各位
AMAT 發表於 2018-6-25 16:58:25 | 顯示全部樓層
你買SAXO?
殼就梗係未開要自己剪啦,詳細你可以去車花區睇下其他人點搞。

得車架,咪買摩打,電子O野果o的囉。
 樓主| sunhikari 發表於 2018-6-25 17:01:30 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-25 16:58
你買SAXO?
殼就梗係未開要自己剪啦,詳細你可以去車花區睇下其他人點搞。

我是買原裝的
因為真係第一次玩RC,老實講連基本結構要點搞真係無乜頭緒.........
AMAT 發表於 2018-6-25 17:07:47 | 顯示全部樓層
sunhikari 發表於 2018-6-25 17:01
我是買原裝的
因為真係第一次玩RC,老實講連基本結構要點搞真係無乜頭緒.........
...

雷神何來原裝唔原裝......

一係就日本出果個殼冇車架。
一係就SAXO果套有車殼同車架,但係老翻。

第一次玩就買雷神,只可以講呢架車唔係咁好走。

你可以係呢到問下人點搞:
http://www.rc-evo.com/xbbs/thread-428325-1-1.html

FORMULA車版好多關於雷神/凰呀O既貼文參考。
http://www.rc-evo.com/xbbs/forum-16-1.html