RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4299|回復: 10
收起左側

如果再一次"貼錢賣蛇仔",你地喜歡咩車?

樓主| sfdo 發表於 2018-7-13 21:53:42 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
F110-SF3
F110-SF2W
S120 LTR
S100 LTR
唔好賣,留返D錢俾自己玩。

自問雖然錢唔多,但以前曾為咗"蛇仔"花費唔少...可借徒勞無功...
話就話唔想因為個人興趣而花咁多錢玩 RC,但對"蛇仔"始於有情結...

AMAT 發表於 2018-7-14 01:07:03 | 顯示全部樓層
蛇仔變咗大陸O野......其實乜情意結都冇晒......
RCandylau 發表於 2018-7-15 11:22:54 | 顯示全部樓層
之前玩411真的浪費不少青春,蛇仔只有油車
AMAT 發表於 2018-7-16 12:06:52 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2018-7-15 11:22
之前玩411真的浪費不少青春,蛇仔只有油車

蛇仔啲電車係抄田宮,數都係一樣,同玩田宮車分別不大。
 樓主| sfdo 發表於 2018-7-17 06:34:07 | 顯示全部樓層
S411 我自己擁有過 Sport版,貴版未曾擁有。
如果唔開 Turbo,同價中同 3Racing /孖星車比, S411 Sport 真心覺得抵玩。
不過呢架車只可 抵玩 不可 開 Turbo 玩
feilaodong 發表於 2018-7-17 08:58:34 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2018-7-17 06:34
S411 我自己擁有過 Sport版,貴版未曾擁有。
如果唔開 Turbo,同價中同 3Racing /孖星車比, S411 Sport 真 ...

即系只能低速玩,高速玩就性能唔得?
1BM 發表於 2018-7-17 10:36:19 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-7-14 01:07
蛇仔變咗大陸O野......其實乜情意結都冇晒......

香港都變左大陸啦,通街都系新移民,咁樣你對香港情意結有無改變?仲想吾想在香港生活?
mattlui1727 發表於 2018-7-17 17:17:17 | 顯示全部樓層
我架411星期日跑左三排電,無撞過,但套全新金屬轉向已经鬆左,膠轉向杯、C座都覺得鬆……頭暈……
 樓主| sfdo 發表於 2018-7-17 22:36:31 | 顯示全部樓層
feilaodong 發表於 2018-7-17 08:58
即系只能低速玩,高速玩就性能唔得?

玩 stock 速賽還可以嘅。

duncan520 發表於 2018-7-18 00:01:11 來自手機 | 顯示全部樓層
呢個問題好過癮, 正正就係我經常問自己嘅問題,
duncan520 發表於 2018-7-18 00:03:20 來自手機 | 顯示全部樓層
我唔係蛇仔fans, 但係我偏偏買咗好多架蛇仔, 每家喺同級裏面未必係最好跑, 但係我欣賞佢哋嘅R&D