RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6109|回復: 14
收起左側

新手想問,Kyosho RTR Mp9 好唔好?

樓主| Unkle 發表於 2018-8-11 10:59:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

新手想問有無Group我可以join埋一齊放車,或者What's app or LINE 群方便聯絡
響邊度買車好d
AMAT 發表於 2018-8-11 11:46:26 | 顯示全部樓層
Kyosho車,相信短時間內都唔會有PARTS返......
因為舊代理啱啱結業,新代理會係邊個未知......
所以應該唔會有PARTS返住,爛O野就麻煩。

另,1/8車香港地已經冇地方玩咁濟....啲人去恐龍坑玩。
 樓主| Unkle 發表於 2018-8-11 11:59:21 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-8-11 11:46
Kyosho車,相信短時間內都唔會有PARTS返......
所以應該唔 ...

師兄有無其他RTR介紹我住沙田冇私家車,去就好遠, 就算唔jump都可以玩草地,最重要有fd一齊玩,邊度都無所謂

thx
樂天熊仔 發表於 2018-8-11 14:37:51 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-8-11 11:46
所以應該唔 ...

永X已結業?
HighLamb 發表於 2018-8-11 17:54:34 | 顯示全部樓層
自從有智能電話(Smart Phone)後,好多電子產品同玩具業都受衝擊。
年青一代,認為一個智能電話就能滿足了大部份需要。無年青人接棒消費,只靠舊有一代人來繼續技持,市場必然係萎縮。
AMAT 發表於 2018-8-11 18:19:41 | 顯示全部樓層

係,已經結業。
bluefish 發表於 2018-8-12 17:37:21 | 顯示全部樓層
MP9 好似係油車, 更加難搵地方放, 一般公園球場完全禁止.
sfdo 發表於 2018-8-12 20:37:42 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2018-8-11 11:59
師兄有無其他RTR介紹我住沙田冇私家車,去就好遠, 就算唔jump都可以玩草地,最重要有fd一齊玩,邊度都無所謂 ...

RTR 越野車,孖星都有好多選擇,最最最重要係長年有零件可訂。
大路車可選 TT02B、DT02、Lunch Box 等等等。

牛屎仔 發表於 2018-8-14 09:13:04 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-8-11 18:19
係,已經結業。

親自經日本京商確定, 永利太子會開新公司及繼續做京商代理
965 發表於 2018-8-20 02:42:11 | 顯示全部樓層
其實係好野, 換d 重diff 油 (或者 加番兩粒傘牙)已經好得,好 "kum " 玩...

見d玩具版嘅師兄上日本綱訂玩具去香港好似吾難, RC parts 應該 ok...

上個月去東京,其中最大間 shop 都執咗, 而家玩 RC 真係要靠 online order ga la....

Anyway, 有後生肯玩呢d又貴又 落手落腳嘅玩意, d老母而家吾比d 細路放車,寧願比佢地打機....
 樓主| Unkle 發表於 2018-8-20 14:48:50 | 顯示全部樓層
多謝咁多位師兄教路
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:05:40 | 顯示全部樓層
Unkle 發表於 2018-8-11 11:59
師兄有無其他RTR介紹我住沙田冇私家車,去就好遠, 就算唔jump都可以玩草地,最重要有fd一齊玩,邊度都無所謂 ...

buggy冇場吾好玩ka... 本人都係mp9e
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:07:37 | 顯示全部樓層
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:05
buggy冇場吾好玩ka... 本人都係mp9e

可能monster truck 果d周圍飛好玩d
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:21:43 | 顯示全部樓層
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:07
可能monster truck 果d周圍飛好玩d

Screen Shot 2018-08-20 at 11.16.04 PM copy.jpg Untitled.jpg

lee 兩度都可以放下車
 樓主| Unkle 發表於 2018-8-21 10:16:55 | 顯示全部樓層
kinwaicheung 發表於 2018-8-20 23:21
lee 兩度都可以放下車

師兄呢兩度太畸呢地方,我打算買B6.1D or B64D 玩下飛台