RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3748|回復: 6
收起左側

选择困难症, k1 还是xm1s 好?

樓主| gzcjz 發表於 2018-10-9 05:51:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
目前手头上基本都系tamiya 的m车,想入部皮带的转下口味,基本无落场,就系屋企玩,各位有乜好建议?
AMAT 發表於 2018-10-9 09:52:03 | 顯示全部樓層
如果用K1同XM1S比,咁就要睇你個趣味係想玩乜。

如果玩開田宮M車,試下K1無妨,但未如M車般好走。
如果要砌好易行易走,咁一定係XM1S。
 樓主| gzcjz 發表於 2018-10-9 13:32:12 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-9 09:52
如果用K1同XM1S比,咁就要睇你個趣味係想玩乜。

如果玩開田宮M車,試下K1無妨,但未如M車般好走。

其实就系想试下皮带车,玩漂移,加上k1够细部,比较适合我系屋企玩。 而m车基本都系头驱,漂唔到。
AMAT 發表於 2018-10-9 15:34:56 | 顯示全部樓層
gzcjz 發表於 2018-10-9 13:32
其实就系想试下皮带车,玩漂移,加上k1够细部,比较适合我系屋企玩。 而m车基本都系头驱,漂唔到。
...

未用過XM1S玩飄移,但以我所知飄移個設定同XM1S個設定有唔同,未必玩得到又或者玩得好。

同埋M車SET飄移呔.....又好似唔多覺有.....
 樓主| gzcjz 發表於 2018-10-10 04:15:19 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-9 15:34
未用過XM1S玩飄移,但以我所知飄移個設定同XM1S個設定有唔同,未必玩得到又或者玩得好。

同埋M車SET飄移 ...

K1就有很多,但系壳就没乜得拣,所以头痕~
GigaRacer 發表於 2018-10-12 02:02:39 | 顯示全部樓層
M1 有多D壳
ray2011 發表於 2018-10-12 07:35:46 | 顯示全部樓層

对3racing車信心下跌。