RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3432|回復: 6
收起左側

BITTYDESIGN新JP8 HR殼

樓主| AMAT 發表於 2018-12-13 12:49:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

JP8新款,相比起之前O既款式,今次係俾較轉,適合多灣型賽道~

點解要出係因為好多車手唔想唔同比賽用唔同款式殼,想無論直路行先或灣路行先,都用差唔多款殼,所以就出。
但,會唔會噴完花出嚟唔記得邊隻打邊隻呢?

http://bittydesign.net/en/jp8hr? ... uTc-x180etfgQxply8I

RCandylau 發表於 2018-12-13 13:03:55 | 顯示全部樓層
TEAM C 將會有推出盜版
nde63h 發表於 2018-12-13 17:07:05 | 顯示全部樓層
好奇一問,點分一隻殼適宜多彎定係適宜直路?
sean2013 發表於 2018-12-13 18:08:43 | 顯示全部樓層
靠感覺,靠吹,靠潮流,靠款式新穎,根本無气流測試數據,係高手俾一隻垃圾殼都能贏車
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-13 21:54:04 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2018-12-13 13:03
TEAM C 將會有推出盜版

盜版就唔可以支持啦~
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-13 21:56:51 | 顯示全部樓層
nde63h 發表於 2018-12-13 17:07
好奇一問,點分一隻殼適宜多彎定係適宜直路?

係同一設定下,試佢行出嚟O既感覺。

其實個車頭設計,車尾O既高低,尾翼位置長短等,都會影響個反應。
設計好多年啲人知道點去做。
 樓主| AMAT 發表於 2018-12-13 21:59:28 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2018-12-13 18:08
靠感覺,靠吹,靠潮流,靠款式新穎,根本無气流測試數據,係高手俾一隻垃圾殼都能贏車 ...

......

邊個話?梗係有用啦。
邊殼O既反應性可以救返一個車架O既不足。

舉個最簡單例子,用架MG EVO,用隻TOURING RC{banned}殼同用隻麥拿侖已經係兩個唔同效果嚟。就算係兩隻都係TOURING,都可以有分別。