RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11125|回復: 19
收起左側

Kyosho Turbo Optima復刻

樓主| AMAT 發表於 2019-2-22 01:59:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

淨係睇個車架有幾補,就已經毒死一班人先~
定價大約係3500港紙左右。

http://rc.kyosho.com/ja/30619.ht ... qOpl-96xBKth0K-vbhI
樂天熊仔 發表於 2019-2-22 18:56:16 | 顯示全部樓層
搶錢
sean2013 發表於 2019-2-22 19:05:16 | 顯示全部樓層
3500港紙兩部就差唔多,我部Optima食粥初出都唔使2000
Sin 發表於 2019-2-22 19:39:13 | 顯示全部樓層
With all options, very NICE!!
tiger1 發表於 2019-2-22 20:44:35 來自手機 | 顯示全部樓層
必買品!!!!!!!!
samchung90 發表於 2019-2-23 13:12:35 | 顯示全部樓層
應該唔洗咁貴, 之前OPTIMA 日本稅前42000YEN. 香港賣1800-1900, 宜家TURBO OPTIMA 稅前46000,貴左10%, 我估到香港應該都係貴10%, 即係2000-2100HKD 左右.  

965 發表於 2019-2-26 14:16:52 | 顯示全部樓層
開訂大約 二千五 ... chicken rib ..

Turbo Optima Mid next?
racart 發表於 2019-2-26 17:46:46 | 顯示全部樓層
巳經唔係當年既Turbo Optima
hing830 發表於 2019-2-27 11:34:42 | 顯示全部樓層
racart 發表於 2019-2-26 17:46
巳經唔係當年既Turbo Optima

如果係當年機變,螺絲,膠料,3000元應該都有人買。
 樓主| AMAT 發表於 2019-2-28 00:28:38 | 顯示全部樓層

睇片~

條片O的音樂夠晒OLD SCHOOL 90年代FEEL~
tiger1 發表於 2019-2-28 07:43:59 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-2-28 00:28
睇片~

條片O的音樂夠晒OLD SCHOOL 90年代FEEL~

呢部 turbo optima, 超超超超超級可愛超級無敵!金料,新殼,應該有的東西全部都有!

承先啟後!完美x1000000! 買買買!
hing830 發表於 2019-2-28 09:48:26 | 顯示全部樓層
90年代大把件,點玩都得,現今復刻再出要錫住玩,如好似短片咁玩係好玩,但怕撞爛件
bololo 發表於 2019-3-13 20:58:46 | 顯示全部樓層
上面官方段片開始寫 "4WD belt drive system", 即係行帶? 如果唔係行鍊就唔夠 "Original" 咯 . . . 如有錯請師兄指正!
sunnylam2000 發表於 2019-3-16 14:56:08 | 顯示全部樓層
bololo 發表於 2019-3-13 20:58
上面官方段片開始寫 "4WD belt drive system", 即係行帶? 如果唔係行鍊就唔夠 "Original" 咯 . . . 如有錯 ...

I guess there is an option for you to downgrade it back to Chain drive like Optima.
toysman2002hk 發表於 2019-3-17 23:14:52 | 顯示全部樓層
how much ?
lin6499 發表於 2019-3-18 10:33:38 | 顯示全部樓層
Turbo的套件標準傳動是皮帶,但會有附鍊條的sprocket,要裝鍊條的話要自購,還是可以裝。
nikonfan88 發表於 2019-3-25 20:36:18 | 顯示全部樓層
今日見識過OPTION件, 好多,唔平
duckduck 發表於 2019-4-5 18:40:10 來自手機 | 顯示全部樓層
復刻車目標客戶都係45+,買返來玩都係重拾過去回憶, 滿足一下佔有慾, 回味下細路仔時玩rc嘅開心時刻,少少over price,都冇所謂喇,我都會出返部Turbo Optima, 做下玩具治療,Haha,enjoy
jackyjkho 發表於 2019-6-16 22:24:46 | 顯示全部樓層
我細個無x錢買, 現在買番, 但未得閒砌
archingching 發表於 2019-9-3 15:54:42 | 顯示全部樓層
買黎擺都好...