RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8164|回復: 28
收起左側

Tamiya B2B

樓主| ericlam 發表於 2019-3-1 09:29:45 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
40幾年前既夢,今日終於可以完,全新B2B, 哈! 哈! 哈
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-1 09:31:45 來自手機 | 顯示全部樓層
實在太興奮
uboat 發表於 2019-3-1 09:57:14 | 顯示全部樓層
恭喜CHING,保存得唔錯,我估都要天價:
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-1 12:12:20 | 顯示全部樓層
uboat 發表於 2019-3-1 09:57
恭喜CHING,保存得唔錯,我估都要天價:

無計啦C Hing,鬼叫自己細個時,得個睇字咩,不過買得番,真係好鬼開心。
fyin 發表於 2019-3-1 17:17:23 | 顯示全部樓層
Ching 會唔會砌出黎玩先??
fyin 發表於 2019-3-1 17:20:33 | 顯示全部樓層
Keep NIB 都係似兒時夢想! 得個睇字...哈哈!
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-2 13:23:20 來自手機 | 顯示全部樓層
梗係會砌,spare tires都買左
KHS 發表於 2019-3-3 22:57:31 | 顯示全部樓層
羡慕,我都想收部
sony1983 發表於 2019-3-5 01:13:24 | 顯示全部樓層
ericlam 發表於 2019-3-2 13:23
梗係會砌,spare tires都買左

how much?

a_do 發表於 2019-3-8 00:39:37 | 顯示全部樓層
利害... 搵到好野 , 要幾多錢先買到 ???? 但個盒 .... 唔多開胃口
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-8 09:17:58 | 顯示全部樓層
a_do 發表於 2019-3-8 00:39
利害... 搵到好野 , 要幾多錢先買到 ???? 但個盒 .... 唔多開胃口

C Hing, 比我揾到全身,已經好開心,個盒算啦,價錢就
cs1 發表於 2019-3-8 14:43:04 | 顯示全部樓層
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-8 15:04:22 | 顯示全部樓層
Yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-8 15:14:24 來自手機 | 顯示全部樓層
買到全新後呔
rk2 發表於 2019-3-8 17:24:30 | 顯示全部樓層
其實呢款車個形態好特別。30 多年來,都未見有第二間廠出過。連田宮自己也沒有後繼的型號。
cs1 發表於 2019-3-9 20:51:19 | 顯示全部樓層
Bergrennen Landshaag 2017 Historische Renngespanne

https://www.youtube.com/watch?v=HiY0l8D8Fg0

Oldtimer Schwanenstadt 2014 Beiwagen Klasse 9

https://www.youtube.com/watch?v=0vZnTPfCF-8
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-11 10:40:17 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2019-3-8 17:24
其實呢款車個形態好特別。30 多年來,都未見有第二間廠出過。連田宮自己也沒有後繼的型號。 ...

記得當年係球場見到,個車主一揭起個殼,自己都以為眼花,得3個look
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-11 10:46:50 來自手機 | 顯示全部樓層
已砌起大半
fyin 發表於 2019-3-11 15:36:09 | 顯示全部樓層
Ching, 會噴原裝色嗎?
 樓主| ericlam 發表於 2019-3-11 16:39:12 | 顯示全部樓層
fyin 發表於 2019-3-11 15:36
Ching, 會噴原裝色嗎?

其實我都想請教下,因以前d說明書,無提過色版,依家硬殼銀色,係咪得一隻?另外,我當年見到嗰部,好記得係噴左象牙白色,是否溝出來的?Thx!