RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
收起左側

[恭喜晒!]RCMART真係開鋪!

battle 發表於 2019-6-15 21:05:08 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-6-14 21:51
照你咁講,你應該都係年青人,係你年青人國度,你有幾多朋友會願意出街,重要身水身汗咩住一袋二袋野去玩 ...

chacha 講得勇敢,我唔同時段唔同日子去過幾次,真係平均是年長中坑或老豆帶埋個仔阿爺帶同個孫,唔多覺d 2,3拾歲嘅,呢班人去咗玩乜呢?
chacha 發表於 2019-6-15 21:31:53 來自手機 | 顯示全部樓層
emax430 發表於 2019-6-14 22:45
你要明白,玩真車和玩遙控車各有樂趣。唔玩真車唔代表佢無錢。

係大陸一架可載人電動車,平過架 Xray t4
chacha 發表於 2019-6-15 21:45:42 來自手機 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2019-6-15 21:05
chacha 講得勇敢,我唔同時段唔同日子去過幾次,真係平均是年長中坑或老豆帶埋個仔阿爺帶同個孫,唔 ...

10多年前war game 同 online geam 咁盛行,D年青人都走哂去玩啦,好似樓上師兄咁講,要潮先會玩,除非有套動漫係講玩rc 啦,如果唔係都難潮到!
另外依家玩四驅車,都好多3,40歲啦。
battle 發表於 2019-6-15 22:02:45 | 顯示全部樓層
emax430 發表於 2019-6-14 17:25
其實有幾多香港人去買嘢呢?在油麻地開店應該是方便了來港的大陸客。

我愚見佢觀塘主力網上國際客,walkin 客不多。油麻地店未去過唔知乜環境,但呢間嘢日後可能令行家有些生意影響。佢有個優勢就係網上乜嘢都攤晒個價錢出嚟,你地可以左計右計再格下價先至去邊度買,真正係你情我願無揾苯,至於有d嘢貴d亦有d嘢會平d好正常。

battle 發表於 2019-6-15 22:35:48 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-6-15 21:45
10多年前war game 同 online geam 咁盛行,D年青人都走哂去玩啦,好似樓上師兄咁講,要潮先會玩,除非有 ...

比較放車同現場wargame,梗喺揀wargame啦!wargame成套裝備(可以租)着係身長短火好英呀!左望望右望望伸直扒低前後跳幾步砰砰刺激過引,玩完交返d裝備輕鬆走一回;而放車裝備一大袋要拖住或孭住好似返鄉下,出門前重要點清楚個袋唔好帶漏嘢,玩時就成碌柱企定定擰下擰下條頸左望右望,玩完又一大袋要拖住或孭住返屋企,跟住又要check下有乜損傷,清潔下。年青人少年人點捱得過呀?
battle 發表於 2019-6-15 22:48:36 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-6-15 21:31
係大陸一架可載人電動車,平過架 Xray t4

chacha大ching,知道都唔好講出嚟,唔講當唔知會舒服d,俾新人見到會無上進心架,你之前教人mx-v升级mts或m乜乜,哈哈.....................
chacha 發表於 2019-6-15 23:36:00 來自手機 | 顯示全部樓層

真實說話不嬲都係難聽!
chacha 發表於 2019-6-15 23:37:30 來自手機 | 顯示全部樓層
再講網店同實體店,兩樣我都有幫襯,各有各好。
kimihotin 發表於 2019-6-16 01:57:03 | 顯示全部樓層
個人意見,佢開左門市多左地鋪租金同人工,都係做番官塘班網上客,無新客源,可能佢唔頂得幾奈!
500EVO 發表於 2019-6-16 06:59:23 來自手機 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-6-15 23:36
真實說話不嬲都係難聽!

話得完全對,時下若有人用心聽下,定得益不小。
chacha 發表於 2019-6-16 10:08:30 來自手機 | 顯示全部樓層
依家可以係油麻地店提貨,都可能會多左D客。
hing830 發表於 2019-6-16 10:20:21 | 顯示全部樓層
個人希望可以在油麻地門市代訂零件及取件,不需耍再上網訂再打電話去確認再拾件,簡化程序
500EVO 發表於 2019-6-16 10:54:58 來自手機 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2019-6-15 22:48
chacha大ching,知道都唔好講出嚟,唔講當唔知會舒服d,俾新人見到會無上進心架,你之前教人mx-v升 ...

ChaCha師兄你教人mx-v升级為mts文章放在那處,我都想改。
chacha 發表於 2019-6-16 13:05:11 來自手機 | 顯示全部樓層
吓,呢D係正常升級。
chacha 發表於 2019-6-16 13:06:17 來自手機 | 顯示全部樓層
500EVO 發表於 2019-6-16 10:54
ChaCha師兄你教人mx-v升级為mts文章放在那處,我都想改。

http://www.rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=441452&extra=page%3D1&mobile=2
battle 發表於 2019-6-16 14:00:52 | 顯示全部樓層
500EVO 發表於 2019-6-16 10:54

有能力升級好事,事後如果mx-v接收唔啱用請聯絡。

battle 發表於 2019-6-16 14:34:14 | 顯示全部樓層
kimihotin 發表於 2019-6-16 01:57
個人意見,佢開左門市多左地鋪租金同人工,都係做番官塘班網上客,無新客源,可能佢唔頂得幾奈! ...

呢間嘢係有料有實力架,人地唔見左佢都會係度。
battle 發表於 2019-6-16 14:51:52 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-6-16 10:08
依家可以係油麻地店提貨,都可能會多左D客。

係米已開始左可以係油麻地取件?

chacha 發表於 2019-6-16 17:28:13 來自手機 | 顯示全部樓層
battle 發表於 2019-6-16 14:51
係米已開始左可以係油麻地取件?

係,埋單記得揀油麻地提貨,同埋早上11點前打電話確認,下午5點後就可以攞。
battle 發表於 2019-6-16 18:53:06 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2019-6-16 17:28
係,埋單記得揀油麻地提貨,同埋早上11點前打電話確認,下午5點後就可以攞。 ...

Thank you very much