RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9160|回復: 70
打印 上一主題 下一主題
收起左側

五月廿六日.拖頭貨車.西九龍文化地標巡遊.官方聚會

老占 發表於 2007-5-23 02:43:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

該聚會為豬年首次於尖沙咀鐘樓舉行.亦是(Scania)拖頭面世後首次盛大放行.

〔遙控工房株式會社〕.不停為大家精心安排一浪接一浪的放車活動

務求令一眾貨車發燒友能夠參加我們的聚會之餘,同時亦能交流遙控貨車心德

發揮及展示出閣下長年累月所造出的心血,駛出您們的遙控技術外

大會亦安排足夠時間給予各版友,晚宴時精研閣下的貨車偉論等等 

鐵定於本周六.零七年五月廿六日

我們將會於尖沙咀天星碼頭外,鐘樓集合

行程將會經過: 漾日居/擎天半島,

駛至渡船角/渡船街附近晚宴

然後再經佐敦或油麻地等,終點站暫定為大角咀附近一帶

由於需要預訂晚飯小菜席位,名額有限
(暫時預定延開一席名額約為12位)

現大會內定人數經已組團有數位版友支持參加. 

如欲參與是次活動的朋友,請儘快於日內於此欄報上晶片頻道

有待我們點算而決定當日晚飯人數,預訂晚宴座位

請各有意參與的朋友們,儘快在此文章回覆吧

遙控工房株式會社

(拖頭/貨車/巴士) 狂熱份子及各應邀車手注意

詳情如以下列表:

===================================

聚會日期: 二零零七年五月廿六日
      鐵定於本星期六

集合地點: 尖沙咀天星碼頭鐘樓  

集合時間: 晚上七時三十分

出發時間: 晚上八時正零分

聚會起點: 尖沙咀天星碼頭鐘樓

聚會終點: 大角咀奧運站/旺角等

途經路線: (1)尖沙咀天星碼頭

(2)沿廣東道佐敦方向.駛至中港城

(3)佐敦高爾夫球場.擎天半島附近

(4)柯士甸道/白加士街附近晚餐 
         〔估計時間: 晚上九時正左右〕

(5)沿深旺道方向.駛至富榮花園附近

(6)奧海城附近

(7)大角咀奧運站

(8)有可能往旺角方向解散 
         〔視乎時間是否許可決定路線〕

===================================

已於電話確認車手頻道如下:

車手名稱:          頻道列表:

1) 老占 ------------FM 40.470  〔拖頭〕
                  FM 72.190

2) 有勇無謀 ---------PCM 40.895  〔貨車〕
3) 阿賢 ------------FM 35.140  〔貨車〕 雞仔頭 
4) Raysman -------FM 72.210  〔拖頭〕 雞仔頭 
5) 李文 ------------FM 40.810  〔拖頭〕 雞仔頭 
6) 中遠 ------------AM 27.095  〔貨車〕
7) 警察 ------------FM 40.790  〔拖頭〕 雞仔頭 
8) MAZDA ---------FM 35.160  〔拖頭〕
9) Sunnykwok -----AM 40.730  〔拖頭〕
10)Alex ----------AM 40.830  〔拖頭〕

11)Chan951130 ----FM 40.070  〔拖頭〕 雞仔頭 
12)阿豪 ------------FM 40.675  〔拖頭〕 雞仔頭 
13)阿達 ------------FM 72.130  〔拖頭〕 雞仔頭 
14)Jonny ---------FM 36.430  〔拖頭〕 雞仔頭 
15)阿超 ------------FM 35.180  〔貨車〕

16)swccamera -----FM 40.610  (Mini)

備注: 〔巴士〕.橙色
    〔拖頭〕.綠色
    〔貨車〕.紫色

各遙控工房的朋友們,如有意欲參與我們的集體放拖頭聚會

可以用遙控工房討論區報晶片頻道,或以短訊方式聯絡在下,pm閣下的聯絡電話給本人

歡迎您隨時加入我們之放車行列 

請各應邀車手以手機方式,隨時致電與小第(老占)保持適當聯絡

同時,希望各車手務必準時出席.

多謝支持及參與,由遙控工房株式會社舉辦的是次活動,謝謝.

乳細無增 發表於 2007-5-23 02:45:34 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-5-23 02:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

五月十九日.拖頭貨車.西九龍文化地標巡遊.官方聚會(取消)...!!

該聚會為豬年首次於尖沙咀鐘 ...

R、晒頭....
 樓主| 老占 發表於 2007-5-23 02:47:47 | 只看該作者
原帖由 乳細無增 於 2007-5-23 02:45 發表

R、晒頭....

THX..... 因為此為複製文章 
乳細無增 發表於 2007-5-23 02:51:58 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-5-23 02:47 發表

THX..... 因為此為複製文章 

懶的表現
 樓主| 老占 發表於 2007-5-23 02:56:15 | 只看該作者
原帖由 乳細無增 於 2007-5-23 02:51 發表

懶的表現

咁大篇文章..... 其實格式內容都差不多..... 

當然(複制)及(修改)就可以了吧 
raysman 發表於 2007-5-23 04:17:11 | 只看該作者
Raysman 72.210 Scania
lajar 發表於 2007-5-23 04:28:38 | 只看該作者
李文Leman   雞仔  40.810
(熱切期待)
有勇冇謀 發表於 2007-5-23 09:48:33 | 只看該作者
好多雞呀,
e....我地係唔係非法散養 "雞仔" .....
乳細無增 發表於 2007-5-23 11:06:29 | 只看該作者
原帖由 raysman 於 2007-5-23 04:17 發表
Raysman 72.210 Scania

Raysman兄買左雞仔就急不及待出黎試車
中遠 發表於 2007-5-23 13:27:26 | 只看該作者
小弟既貨車am27.095,又來過。。。
警察 發表於 2007-5-23 13:30:25 | 只看該作者
SCANIA R470          FM40.790
MAZDA 發表於 2007-5-23 18:52:23 | 只看該作者
volvo FH12 (陽江運輸) , 得拖頭 , 冇貨櫃: FM35.160

如果部FH12 有問題或其他原因會出田宮XB GTR-34 : AM27

我得兩排電.....唔知夠唔夠玩....

唔知歡唔歡迎...
啊賢 發表於 2007-5-23 19:50:51 | 只看該作者

回復 #1 老占 的帖子

小弟到時早d到~!
lajar 發表於 2007-5-23 23:24:09 | 只看該作者

回復 #12 MAZDA 的帖子

帥兄放心,勝在兄弟多
MAZDA 發表於 2007-5-23 23:41:48 | 只看該作者
我見有位出席的師兄部貨車頻道係FM35.140 MZH , 而我部VOLVO FH12 係FM35.160 MZH !
請問如我當晚來會JAR 車而玩唔到呢 ?

THX!
 樓主| 老占 發表於 2007-5-24 00:04:03 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2007-5-23 23:41 發表
我見有位出席的師兄部貨車頻道係FM35.140 MZH , 而我部VOLVO FH12 係FM35.160 MZH !
請問如我當晚來會JAR 車而玩唔到呢 ?

THX!

分別是兩個頻道..... 何以有關係..... 
MAZDA 發表於 2007-5-24 00:09:04 | 只看該作者
老占 !! 當晚我只係跟你地車隊去到柯士甸道個邊就走 , 唔同你們食飯 !
原因唔想玩太過夜 .  即約當晚九時正左右.....

希望請多多見諒吧!
 樓主| 老占 發表於 2007-5-24 00:10:11 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2007-5-24 00:09 發表
老占 !! 當晚我只係跟你地車隊去到柯士甸道個邊就走 , 唔同你們食飯 !
原因唔想玩太過夜 .  即約當晚九時正左右.....

希望請多多見諒吧!

不要緊..... 我地會玩得開心D..... 請放心   
dm9261 發表於 2007-5-24 00:30:10 | 只看該作者
預計去到 大角咀奧運站 係幾點?
sunnykwok 發表於 2007-5-24 01:35:59 | 只看該作者

回復 #1 老占 的帖子

sunnykwok(屯門貨車之友)              volvo             am 40.730