RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8263|回復: 25
收起左側

[新產品資訊] mid pulley conversion kit for Execute XQ1S

樓主| Scirocco 發表於 2020-7-15 14:22:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
mid pulley conversion kit for Execute XQ1S

https://www.facebook.com/rcxpress/photos/pcb.3312201972133837/3312201882133846/?type=3&theater
sean2013 發表於 2020-7-15 14:54:47 | 顯示全部樓層
邊個中置搶到頭啖湯生意就係勝利
AMAT 發表於 2020-7-15 17:38:40 | 顯示全部樓層
估計好多玩開嘅,一係已經換咗做早前出俾XQ1果套中置KIT,一係換咗做XQ10......

宜家先再出一套CONVERSION,似乎真係遲咗好多......
hing830 發表於 2020-7-15 19:05:58 | 顯示全部樓層
一架sq1s約750元到,如果再買中置件改都唔平,估計500元到,倒不如一架sq10到位好過,又或者出新車,sq2s
AMAT 發表於 2020-7-15 22:16:46 | 顯示全部樓層
hing830 發表於 2020-7-15 19:05
一架sq1s約750元到,如果再買中置件改都唔平,估計500元到,倒不如一架sq10到位好過,又或者出新車,sq2s ...

未知套KIT幾錢,但就淨係塊FRP底板都百幾銀(RCMART有賣),估計可能真係要你講果個價。

個人會覺得如果要四五百蚊套CONVERSION,我會買架S64玩。
因為CONVERT完都仲係FRP......
pecky38 發表於 2020-7-16 00:24:07 | 顯示全部樓層
經濟唔好嘛!如果有啲玩緊XQ1S又想玩中置但XQ10又覺得貴,連20M都唔捨得,未幾百蚊當埋換新底板同二樓架囉,都應該有啲市場!

請問有無人已經玩緊S64,可否分享一吓?關於砌和走成點都好想知!
AMAT 發表於 2020-7-16 00:45:37 | 顯示全部樓層
pecky38 發表於 2020-7-16 00:24
經濟唔好嘛!如果有啲玩緊XQ1S又想玩中置但XQ10又覺得貴,連20M都唔捨得,未幾百蚊當埋換新底板同二樓架囉 ...

S64有車但未砌

貴姓黃生 發表於 2020-7-16 06:37:58 | 顯示全部樓層
呢類配件都係比買咗車又想玩玩中置人買,好小會為配件買車,如果連車都未有不如買ADVANCE S64,平好多
 樓主| Scirocco 發表於 2020-7-16 12:02:10 | 顯示全部樓層
應考慮出多出一部 XQ1S MID , 可以不用 upgarde。
AMAT 發表於 2020-7-16 13:06:08 | 顯示全部樓層
Scirocco 發表於 2020-7-16 12:02
應考慮出多出一部 XQ1S MID , 可以不用 upgarde。

其實係,好過咁樣唔湯唔水。

3RACING出S64都係呢個原因,無謂出套CONVERSION,仲貴過買部新。

XQ1S玩咗咁耐,其實問題係邊都知道晒,所以成架出過,改埋啲問題,好過出CONVERSION。
AMAT 發表於 2020-7-16 13:07:54 | 顯示全部樓層
貴姓黃生 發表於 2020-7-16 06:37
呢類配件都係比買咗車又想玩玩中置人買,好小會為配件買車,如果連車都未有不如買ADVANCE S64,平好多 ...

問題係佢之前出過一套CONVERSION俾XQ1,果套CONVERSION係XQ1S都啱用,唔少人可能已經升級咗。

然後佢又出架XQ10,價錢又係XQ1同XQ1S中間.....想玩中置可能又換埋。

宜家先出CONVERSION就變得唔湯唔水。
chairmannone 發表於 2020-7-16 13:30:53 | 顯示全部樓層
正正經經出XQ10S唔得既
pecky38 發表於 2020-7-16 22:16:05 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2020-7-16 13:07
問題係佢之前出過一套CONVERSION俾XQ1,果套CONVERSION係XQ1S都啱用,唔少人可能已經升級咗。

然後佢又 ...

又係喎,唔記得左添!我無XQ1S,所以真係好想睇下部S64表現如何!雨季到,或者平平地整部乾濕兩玩。
AMAT 發表於 2020-7-16 22:33:19 | 顯示全部樓層
pecky38 發表於 2020-7-16 22:16
又係喎,唔記得左添!我無XQ1S,所以真係好想睇下部S64表現如何!雨季到,或者平平地整部乾濕兩玩。
...

認真講,中置摩打會比中置PULLEY好走,一則個重量比較更好,二則個尾短啲皮帶,反應會比中置PULLEY快。

AMAT 發表於 2020-7-16 22:34:29 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2020-7-16 22:39:11 | 顯示全部樓層
XQ1S係779 (RCMART價),加埋係1247。

ADVANCE S64係701 (RCMART價),買兩架先1400

即係我俾多兩百我有兩部車。

XQ1S改完唔見得會超班好多。我就會俾多兩百買架S64,出面賣六百鬆。
pecky38 發表於 2020-7-16 22:47:47 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2020-7-16 22:39
XQ1S係779 (RCMART價),加埋係1247。

ADVANCE S64係701 (RCMART價),買兩架先1400

thx :-)

rk2 發表於 2020-8-3 15:13:32 | 顯示全部樓層

今天在 RCMART 見到  Xpress Execute XQ1 Mid Pulley Conversion Kit V2,USD 173.00大減牙不再被左右 pulley 夾在中間了。摩打又向中心推近了一些。
AMAT 發表於 2020-8-3 18:34:47 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2020-8-3 15:13
今天在 RCMART 見到  Xpress Execute XQ1 Mid Pulley Conversion Kit V2,USD 173.00大減牙不再被左右 pull ...

呢套佢叫做VER2咩?
佢呢套咪之前出果套,XQ1同XQ1S都用到。
定係佢又改咗小小。

所以我就係話佢出呢套,跟住又出XQ1S果套,感覺重覆。

AMAT 發表於 2020-8-3 18:39:09 | 顯示全部樓層
https://www.rcmart.com/xpress-ex ... t-xp-10690-00101046

你話呢套呀?

呢唔係新囉,呢套係佢地第一套出嘅CONVERSION,成千蚊一套,XQ1同XQ1S都可以改。
我諗出咗成年幾。

宜家呢套XQ1S用嘅就新款,攞返XQ10啲嘢換落去。