RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6086|回復: 9
收起左側

MT4S 40th 可以玩mniz 嗎?

樓主| piscesh 發表於 2020-12-23 12:47:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
HI All

我有1 set MT4S 40TH 全新 可以玩 miniZ 嗎?
或是賣了它 買套新控玩

THX

AMAT 發表於 2020-12-23 13:49:45 | 顯示全部樓層
原裝MINIZ係唔可以用到SANWA嘅遙控。

就算係MINIZ EVO暫時都只係FLYSKY,FUTABA同KO三款其他接收可以更換。
SANWA果塊就算係出,都應該只係用到M17。
 樓主| piscesh 發表於 2020-12-29 14:44:20 | 顯示全部樓層
如果買支新控玩miniZ 有什麼選擇 THX
AMAT 發表於 2020-12-29 20:58:13 | 顯示全部樓層
piscesh 發表於 2020-12-29 14:44
如果買支新控玩miniZ 有什麼選擇 THX

FLYSKY NB4
 樓主| piscesh 發表於 2020-12-30 01:38:40 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2020-12-29 20:58
FLYSKY NB4

如果要一同玩大車,FLYSKY NB4 可以嗎?
500EVO 發表於 2020-12-30 09:07:49 來自手機 | 顯示全部樓層
用跟控果2個接收就可以。
AMAT 發表於 2020-12-30 14:19:38 | 顯示全部樓層
piscesh 發表於 2020-12-30 01:38
如果要一同玩大車,FLYSKY NB4 可以嗎?

可以。

但留意,要用NB4你都要架車係MR03EVO一類,可以換接收底板嘅,咁先可以用。
如果係就咁普通果啲,NB4係用唔到。

NB4買控有跟大車用果啲接收,所以用佢係大車細車都可以用。
ivan仔 發表於 2021-1-6 21:36:55 | 顯示全部樓層

有幾個選擇
#FUTABA 7PXR or 4PM
+MINI-Z EVO Receiver Unit T7PX T7XC T4PM 82042
>>Receiver unit for the MINI-Z EVO chassis. Supports the Futaba 7PX and 7XC transmitters.

#Kyosho KT531P and 432PT+MINI-Z EVO Receiver Unit KT531P 432PT 82041
>>Reciver unit for the MINI-Z EVO chassis.
Supports the KT-531 and KT432PT transmitters.

#KO EX-6 and EX-6R, EX-2 and EX-RR, KT18
+MINI-Z EVO Receiver Unit 82040>>Receiver unit for the MINI-Z EVO chassis.
>
Supports the KT-18 (ASF only), EX-6 and EX-6R (ASF and MHS) transmitters. Also supports KO Propo's EX-2 and EX-RR (MHS only).

#FLYSKY NB4
+FLYSKY Noble Mini-Z EVO Receiver 82151-03

AMAT兄, 佢問有咩選擇, 唔一定只有NB4

peterma 發表於 2021-5-26 08:43:23 來自手機 | 顯示全部樓層
依個表寫得仲清楚過京商果個,正正。
500EVO 發表於 2021-9-2 13:00:24 來自手機 | 顯示全部樓層
壹來吾識聽佢講日文,又寫得比較不清楚,樓上師兄果個清楚好多,但又吾知點解京商要出咁多花款。