RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4158|回復: 5
收起左側

[產品開箱] 60A入門電變 - QUICRUN VS XERUN JUSTOCK - 入門無刷電...

樓主| AMAT 發表於 2021-5-1 10:24:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今次唔係介紹新電變,但講返一啲討論區成日有人問嘅問題。就係"入門平平地買隻電變推介邊隻"。

通常我每次話買QUICRUN,就會有人走出嚟話,梗係買XR10 JUSTOCK。

大家都係HOBBYWING,大家都係60A,大家都係冇TURBO,大家都係三百零,究竟XR10 JUSTOCK係咪好過QUICRUN?QUICRUN係咪好唔過JUSTOCK?定係.....其實根本就......一樣?

我地今次就從佢地外觀,大小,SPEC等等嚟去比較下,究竟入門買QUICRUN好呀?定係買XR10 JUSTOCK好。
emax430 發表於 2021-5-2 21:19:45 來自手機 | 顯示全部樓層
看了。很好的介紹。謝謝。
hfelixlee 發表於 2021-5-7 12:29:58 來自手機 | 顯示全部樓層
Quicrun 120 是否一樣都沒有 turbo 功能?個timing 功能是什麼用途?謝謝
hfelixlee 發表於 2021-5-7 17:07:32 來自手機 | 顯示全部樓層
Quicrun 120 會否都是 Blinky Mode 而符合比賽資格
 樓主| AMAT 發表於 2021-5-7 21:35:43 | 顯示全部樓層
hfelixlee 發表於 2021-5-7 12:29
Quicrun 120 是否一樣都沒有 turbo 功能?個timing 功能是什麼用途?謝謝

quicrun 120冇turbo。

turbo其實都係Timing Adjust一種,只係TURBO會係你設定時間或轉速時啟動,Timing就全時間啟動。
 樓主| AMAT 發表於 2021-5-7 21:38:10 | 顯示全部樓層
hfelixlee 發表於 2021-5-7 17:07
Quicrun 120 會否都是 Blinky Mode 而符合比賽資格

首先,QUICRUN冇BLINKY MODE,佢唔會有閃燈。
第二,香港是否比用,要視乎比賽。
如果佢係一個要你BLINKY之餘,仲要你摩打唔可以調進角嘅,咁就一定唔俾用。
如果佢純粹要你冇TURBO,有時大家都未必會唔俾你用,但你最好要問咗大會先。