RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3336|回復: 8
收起左側

Q6 Plus 左右上角,display 變暗。

樓主| rk2 發表於 2021-5-24 11:01:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
最迎在使用Q6 Plus時,發現 左右上角的display 明顯變暗了。其他師兄有沒有發現 Q6 系列此現象? 是正常? 是老化?
Q6 plus.jpg
AMAT 發表於 2021-5-24 12:12:46 | 顯示全部樓層
一開機係咁,定係開咗陣係咁先。
 樓主| rk2 發表於 2021-5-24 14:50:52 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2021-5-24 12:12
一開機係咁,定係開咗陣係咁先。

一開機係咁.

AMAT 發表於 2021-5-24 15:10:17 | 顯示全部樓層
H2RD 發表於 2021-5-24 17:15:58 | 顯示全部樓層
你好,相信閣下的Q6 PLUS應該為水貨或自行網上購買。

我們就閣下的情況,亦都向ISDT反映,ISDT建議閣下如果可以的話,可以拆機檢查,是否屏幕的接線有鬆脫。可以嘗試拔出再插好,看看情況有否改善。
 樓主| rk2 發表於 2021-5-24 21:19:48 來自手機 | 顯示全部樓層
如何拆機,在機身上下都沒找到任何螺絲。
推車 發表於 2021-5-25 03:32:25 | 顯示全部樓層
唔知香港有冇得換芒? 定係都係要買個剖新?

或有冇車友C兄有部壞左充唔到電既Q6, 當零件咁賣, 自己折個芒黎換
AMAT 發表於 2021-5-25 10:18:46 | 顯示全部樓層
推車 發表於 2021-5-25 03:32
唔知香港有冇得換芒? 定係都係要買個剖新?

或有冇車友C兄有部壞左充唔到電既Q6, 當零件咁賣, 自己折個芒黎 ...

水貨機冇保養,Q6 PLUS又唔係貴,買過部好過啦~
 樓主| rk2 發表於 2021-5-25 16:01:03 | 顯示全部樓層
哈哈。唔會為左呢個問題換機啦。又唔係充/放電功能唔得。