RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2773|回復: 3
收起左側

新手入門充電器選擇

樓主| Akane333 發表於 2021-8-19 19:56:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

比屋企小朋友玩培養依個興趣,暫時只係玩Tamiya buggy, 配5000 mah 的nimh電。想買個夠用的差機。刨完文見到之前有師兄話skyrc的買B6 v2不如買S65, 話介面同充電制式好些。
香港網上唔見有S65賣, 一跳就上去100那個貴唔少的Model, 淘寶skyrc官方店得有, 其他店平少少, 都係2XX人仔。請問平平地S65是比較好選擇嗎? 還有其他選擇嗎?
希望各位指點吓,預先thanks

AMAT 發表於 2021-8-20 01:01:50 | 顯示全部樓層
如果簡單充nimh,買個isdt pd60都夠,行usbc,攞返充手機果啲火牛,行到pd 3.0充電,可以充到成6a,乜都夠。又唔駛咩平衡。
nimh玩完充返滿,又唔駛storage,只要充到電就夠。

https://h2-rd.com/collections/is ... pd60-pocket-charger
 樓主| Akane333 發表於 2021-8-20 07:17:47 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2021-8-20 01:01
如果簡單充nimh,買個isdt pd60都夠,行usbc,攞返充手機果啲火牛,行到pd 3.0充電,可以充到成6a,乜都夠 ...

謝謝回覆,研究下先
500EVO 發表於 2021-8-20 11:23:48 來自手機 | 顯示全部樓層
依個PD60充電用緊,十分正,方便,好。