RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4213|回復: 11
收起左側

有關JV 星期六日放車最小人時段。

樓主| pskyng 發表於 2021-10-19 14:28:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下JV 星期六日係咪keep 住都係人山人海,因本身手車比較慢唔想阻人又唔想不停讓車,好耐冇去,唔知依家情況,請車友指點下。
btw , 現在見遙控工房好小人留言。以前好旺的。
rk2 發表於 2021-10-19 15:58:44 | 顯示全部樓層
師兄,我好少去JV,答你唔到。你可以去 YMT 橋底場試下,每次高手較量,激走 7 ~ 10分鐘後,都可以有段時間讓新/中手玩下的。工房人氣不足,是不爭的事實,後生仔鍾意用社交媒體。你去FB 睇下,講RC 的 group 也有好多的。
nteast 發表於 2021-10-19 21:08:56 | 顯示全部樓層
都冇乜時間冇人
AMAT 發表於 2021-10-20 08:36:12 | 顯示全部樓層
啲人玩車通常都係一大堆人放落去,你咪等啲人散咗再放,冇乜問題。

同埋有時玩車唔可以等得幾多次少人架喇。勇敢啲放落去啦。
 樓主| pskyng 發表於 2021-10-21 13:53:38 | 顯示全部樓層
thanks reply r,  我諗住試下放工7-9試下。
 樓主| pskyng 發表於 2021-10-21 13:58:28 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2021-10-19 15:58
師兄,我好少去JV,答你唔到。你可以去 YMT 橋底場試下,每次高手較量,激走 7 ~ 10分鐘後,都可以有段時 ...

thanks reply r, 佢剛整好時去過一次,地好靚 ,但可能玩慣有欄,所以去灣仔多。
emax430 發表於 2022-1-10 16:35:35 來自手機 | 顯示全部樓層
慢車都照放落去啦。搵架車架重型D放落去, 預被人撞, 兩敗俱傷.
emax430 發表於 2022-1-10 16:52:53 來自手機 | 顯示全部樓層
初初去JV時因為技術太差,被人撞過很多次, 很快就損失了兩架車。最令我吃驚的是, 原來有人在車頭前裝有一舊鐵, 被佢撞到就慘啦!
nteast 發表於 2022-1-13 21:55:41 | 顯示全部樓層
emax430 發表於 2022-1-10 16:52
初初去JV時因為技術太差,被人撞過很多次, 很快就損失了兩架車。最令我吃驚的是, 原來有人在車頭前裝有一 ...

.........
 樓主| pskyng 發表於 2022-1-23 01:18:11 | 顯示全部樓層
初初去JV時因為技術太差,被人撞過很多次, 很快就損失了兩架車。最令我吃驚的是, 原來有人在車頭前裝有一 ...

真係冇諗過咁都做得出.
tc3driver 發表於 2022-1-23 12:18:01 | 顯示全部樓層

師兄可能指中置頭驅車,這類車有需要在頭放重物,有助起步加速,增加前輸抓地力,並非用來撞人
TRF418 發表於 2022-2-10 12:36:02 | 顯示全部樓層

車頭裝有一舊鐵 咁狠毒
咁樣有無人車尾裝一枝大長針呢? 邊架車隊佢後欄就會中劍