RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2237|回復: 2
收起左側

救命, Flysky GT5 同 Hobbywing QUICRUN 1080

樓主| ozrayyau 發表於 2021-11-22 15:29:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前改咗 TRX4 用 GT5, 玩咗一輪, 早幾日燒咗電變, 諗住用 Hobbywing QUICRUN 1080, 點知油門中位最高位等設定唔到, 試過 GT5 用無刷電變無問題, 用 GT3C 接 QUICRUN 都控到, 係 GT5 + QUICRUN 唔得,TRX4 要五通道。
喺咪小弟有野 Set 錯? 定有乜橋妙? 有無方法解決? Thanks

AMAT 發表於 2021-11-23 08:43:09 | 顯示全部樓層
設定唔到嘅意思,通道反向咗?油門冇反應?定係比油唔正常?
 樓主| ozrayyau 發表於 2021-11-23 14:54:16 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2021-11-23 08:43
設定唔到嘅意思,通道反向咗?油門冇反應?定係比油唔正常?

攪掂啦, 再細心查枝槍原來油門 SUB-TRIM set 咗係 F100, 唔怪得 set 唔到中位, set 返去 0 就攪到, 唔該哂。手頭上有三枝槍, 人老攪咗啲乜都唔記得