RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3698|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TA05點先好走?

emiemiemi 發表於 2007-9-29 09:35:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
TA05玩drift洗唔洗鎖前後差速?我有個中單,如果淨系落中單,鎖差速好唔好走?
單選投票, 共有 39 人參與投票
15.38% (6)
17.95% (7)
66.67% (26)
您所在的用戶組沒有投票權限
 樓主| emiemiemi 發表於 2007-9-29 10:52:32 | 只看該作者
有無玩TA05 C兄知道呢?因為我想改部TA05做drift
minesr34gtr 發表於 2007-9-29 22:25:43 | 只看該作者
原來有5個都覺得頭中單 好走d呀,
仲以為剩係我覺得有分別添,

頭中單,尾直sub la!大部份場地都玩到

樓主| emiemiemi 發表於 2007-10-1 06:39:15 | 只看該作者
頭中單會唔會太甩。。
我未試過,而且比較手緊,所以想問下C兄們你地TA05點行
minesr34gtr 發表於 2007-10-1 10:46:03 | 只看該作者
頭中單比頭單順,出灣仲唔會咁(了),我覺得易搾過頭單
chc288 發表於 2007-10-4 17:38:18 | 只看該作者

i want to know what is the meaing of FRONT ONE-WAY+middle ONE-WAY+REAR SPOOL (頭中單), i ma new to RC car drafting.  Thank you everybody!!
野馬~ 發表於 2007-12-27 20:24:02 | 只看該作者
手緊既話呢  可以試下買 中單玩住先

因為頭單本身 兩邊的順暢度 未必一樣
當你放鬆油門 時 有機會 由於車頭一邊快一邊慢 而作出180度掉頭既動作
因為我都試過玩頭單     希望幫到你    
以上如有錯漏 請代為更正