RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3496|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

辨道有tamiya q-steer 買?

beat 發表於 2007-12-11 10:38:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如题 thanks../
agentjerry 發表於 2007-12-11 19:32:45 | 只看該作者
i also want to know   
wanwang 發表於 2007-12-12 15:00:39 | 只看該作者
灣仔太源街琴日有得買啦(最近十字路口個間),不過佢地坐地起價, 上個禮拜未返到貨時問幾錢,
佢話$109,但我琴日買個陣竟然$135(可能見好買,因為我買個陣已經黑色 3 號 The HORNET 版已經買哂),
不過無計,等左架車好耐,最後都買左架紛紅 1 號 The FROG 版
ken_arb 發表於 2007-12-12 16:48:57 | 只看該作者
原帖由 wanwang 於 2007-12-12 15:00 發表
灣仔太源街琴日有得買啦(最近十字路口個間),不過佢地坐地起價, 上個禮拜未返到貨時問幾錢,
佢話$109,但我琴日買個陣竟然$135(可能見好買,因為我買個陣已經黑色 3 號 The HORNET 版已經買哂),
不過無計 ...

好玩嗎??
同Q-steer 有咩大分別呀??
agentjerry 發表於 2007-12-12 21:38:40 | 只看該作者

回復 4# 的帖子

may be not good for play but all of our guy "LOVE" the Tamiya RCs
midte 發表於 2007-12-13 02:26:00 | 只看該作者
原帖由 ken_arb 於 2007-12-12 16:48 發表

好玩嗎??

needa charge 45 sec to play 2min......
wanwang 發表於 2007-12-13 12:20:39 | 只看該作者
原帖由 ken_arb 於 2007-12-12 16:48 發表

好玩嗎??

感覺良好! 差50秒玩兩至三分鐘都OK既(勝在用3個AAA電黎沖,可以用充電池而唔駛用扁電咁o徙錢),
而且又好輕易咁行過障礙物,如履平地,好爽呀!!!! .....不過前轆同避震之間真係好鬼易甩
Creative 發表於 2007-12-13 18:15:16 | 只看該作者
又有新相睇 ....
agentjerry 發表於 2007-12-13 21:38:12 | 只看該作者
pls tell how many types of Q-steer Tamiya available in HK now?
jackleu 發表於 2007-12-14 00:26:42 | 只看該作者
原帖由 Creative 於 2007-12-13 18:15 發表
又有新相睇 ....

請請請請問你圖中右下角的電池邊度有得賣???!!!!!!

我找這種電找很久了

bit char G都係用呢種電的
我幾架BCG都需要換了, 但一直找不到呀
Creative 發表於 2007-12-14 02:43:23 | 只看該作者
原帖由 jackleu 於 2007-12-14 00:26 發表

請請請請問你圖中右下角的電池邊度有得賣???!!!!!!

我找這種電找很久了

bit char G都係用呢種電的
我幾架BCG都需要換了, 但一直找不到呀

嗰幾粒電池係廠到攞... 好似無得散賣.... 不過如果你想買, 可以問問....  你要幾多粒?
BCG 用 60mAH, Tamiya 用80mAH ..... 有無去鴨記睇過?
jackleu 發表於 2007-12-14 11:41:39 | 只看該作者
之前有人話鴨記有

但我去行左兩次真係找吾到

我4架 BCG全部都死..仲有2架大look BCG都差吾多死...好想整番好佢地

如果係買都可以要到10粒8粒架
agentjerry 發表於 2007-12-25 10:36:04 | 只看該作者
I just brought 3 differnt Tamiya Q steers. in wanchai
Hornet
Grasshopper
Frog

but be careful to check the RC had 彈弓or not in the rear .
My grasshopper lost  it and need to replace
 樓主| beat 發表於 2007-12-27 10:02:25 | 只看該作者

回復 13# 的帖子

Hi brother Agentjerry is it selling place at WaiChai Tai Yuen Street (toys Street)?

thanks
agentjerry 發表於 2007-12-28 00:14:10 | 只看該作者

回復 14# 的帖子

Yes.
I brought it last week!
blackhawk 發表於 2008-1-3 11:39:55 | 只看該作者
我朋友剛於日本買回來....
eddywon 發表於 2008-1-5 23:16:20 | 只看該作者
Yes, Grasshopper & Frog available in Wanchai, selling at 139 & 149- .....
agentjerry 發表於 2008-1-6 14:43:17 | 只看該作者
原帖由 eddywon 於 2008-1-5 23:16 發表
Yes, Grasshopper & Frog available in Wanchai, selling at 139 & 149- .....

yes good price
i got three
jackleu 發表於 2008-1-6 18:54:19 | 只看該作者
前日太原街
黑蜂159(last one)
其他兩款13x定14x

不過架車既避震設計原來係咁雞既.........(不過都好過無, tamiya起碼叫肯整)
winxp 發表於 2008-1-6 20:55:33 | 只看該作者
原帖由 Creative 於 2007-12-13 18:15 發表
又有新相睇 ....

CREATIVE 兄

知唔知呢隻電邊度有得賣...?

登錄/註冊後可看大圖