RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2598|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

dNaNo終於係全日本既RC店有得賣!

prodanny 發表於 2008-8-24 00:05:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
京商終於唔再只係在自己既專門店賣dNaNo, 現已全國發行!

http://www.dnano.jp/shop/fair/index.html

希望香港都可以快d有得買啦! 細細架, 啱晒係屋企玩!

(不過價錢真係...)

manhoilo 發表於 2008-8-24 00:08:43 | 只看該作者
中 国 鳥取県 |  岡山県 |  広島県 |  山口県 ??
中 国??
LokSpec 發表於 2008-8-24 00:13:30 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

忍手唔買MR-02
都會買部dNaNo玩吓

我會等香港有得買先出車
kwl 發表於 2008-8-24 01:52:32 | 只看該作者
幾錢一架??
ERIXON 發表於 2008-8-24 12:14:28 | 只看該作者
ytu39621 發表於 2008-8-24 17:01:14 | 只看該作者
其實dnano 會唔會太專業ar??
o係屋企玩唔使買咁專業ar???

日本官方yen 價....淨車36xx - 42xx....
個槍控就11xxx....

一set 買唔知有冇多左d 野....就16xxx...
即係都要千幾蚊先玩得到....仲要係o係日本買wor....
香港買貴好多la應該...
800mah 發表於 2008-8-24 17:46:21 | 只看該作者
原帖由 ytu39621 於 2008-8-24 17:01 發表
日本官方yen 價....淨車36xx - 42xx....

36xx - 42xx 只係 dNano Autoscale 個價.
實際上無 hkd$3000 bidget 都唔好玩 dNano
ctmanhk 發表於 2008-8-24 19:44:35 | 只看該作者
咁又唔駛HKD$ 3000
16800yen + 11550yen = 28350 yen
即係 HKD$ 2011 , 貴mini-z awd set HKD$500

當你見到真野既時候就會忍唔住架啦
我個人覺得Dnano車身Details係好過mini-z..
http://www.flickr.com/photos/xsirebeladdict/2744927882/sizes/o/

Sin 發表於 2008-8-24 20:02:56 | 只看該作者
$3000 budget which can include all options

<--------This is the Dnano Enzo
gary_mk_li 發表於 2008-8-24 20:30:05 | 只看該作者
send過email去KYOSHO (H.K.) CO.  佢地話9至10月香港有售, 唔知會唔會延遲.
我都上網買左dnano車電叉機$18xx(包運費), 控$450香港買.
 樓主| prodanny 發表於 2008-8-24 20:30:26 | 只看該作者
原帖由 ytu39621 於 2008-8-24 05:01 PM 發表
其實dnano 會唔會太專業ar??
o係屋企玩唔使買咁專業ar???

一set 買唔知有冇多左d 野....就16xxx...
即係都要千幾蚊先玩得到....仲要係o係日本買w ...

dNaNo啱屋企玩因為車身夠細, 1/43, 自己砌跑道都易d.   
GTRTam 發表於 2008-8-25 01:40:00 | 只看該作者
我的Carrera GT.

裝埋珠差及H板. 條珠差係用 1.5mm 珠, 好細但比相像中易整. 原裝番來同Mini-Z 珠差一樣, D油太多太heavy, 要洗過再裝. 打磨埋塊珠差, 較鬆D就 okay 順滑. 包 option 頭彈弓就甘好彩, 唔小心一開封就跌哂, 執唔番, 用架 Mini-Z 周圍行個摩打先幫我痴番兩條番來. 真係好细.

其待下月出 911GT3 及 R35 !
currydog 發表於 2008-8-25 16:54:47 | 只看該作者
原帖由 gary_mk_li 於 2008-8-24 20:30 發表
send過email去KYOSHO (H.K.) CO.  佢地話9至10月香港有售, 唔知會唔會延遲.
我都上網買左dnano車電叉機$18xx(包運費), 控$450香港買.

$450係邊間買?熟客價?
nottoobad 發表於 2008-8-25 18:15:51 | 只看該作者
原帖由 GTRTam 於 2008-8-25 01:40 發表
我的Carrera GT.

裝埋珠差及H板. 條珠差係用 1.5mm 珠, 好細但比相像中易整. 原裝番來同Mini-Z 珠差一樣, D油太多太heavy, 要洗過再裝. 打磨埋塊珠差, 較鬆D就 okay 順滑. 包 option 頭彈弓就甘好彩, 唔小心一開 ...

Your dNaNo size look like better and real than Mini Z and waiting for you play in track together ...
gary_mk_li 發表於 2008-8-25 19:18:49 | 只看該作者

回復 13# 的帖子

KWS  萬x, 唔係熟客價.
anes 發表於 2008-8-25 19:38:43 | 只看該作者
must buy item
 樓主| prodanny 發表於 2008-8-25 23:41:51 | 只看該作者
聽講日本版既2.4G接收會弱d(因為電訊條例), 所以我去日本旅行時忍手唔買, 等香港行貨, 希望可以快d有得玩啦...

GTRTam 發表於 2008-8-29 02:55:26 | 只看該作者
原帖由 nottoobad 於 2008-8-25 18:15 發表

Your dNaNo size look like better and real than Mini Z and waiting for you play in track together ...

明天見. 有兩架.

一架我架GT, 另一架係上次 William 架 Enzo. 未有呔呀, 應該推頭推到暈.

無來兩個月, 你手車而家應該唔錯啦.
GTRTam 發表於 2008-8-29 02:59:42 | 只看該作者
原帖由 prodanny 於 2008-8-25 23:41 發表
聽講日本版既2.4G接收會弱d(因為電訊條例), 所以我去日本旅行時忍手唔買, 等香港行貨, 希望可以快d有得玩啦...

買左就一齊來玩啦. 個 Enzo 殼我唔舍得玩呀, 用個 Carrera GT 玩住先. 原裝跟車尾呔已經係10度, 頭呔為50度. 應該40度頭去玩會轉D啦.