RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1271|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今早試路 ,準備辦港島東區遊而設....

MAZDA 發表於 2008-9-13 17:47:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
為準備辦一次港島東區遊 , 小弟今早試路線 ,希望可給有意者查閱!!!
今早小弟6:45am於藍灣半島出發 ,用了1小時抵達西灣河(嘉亨灣) ,
玩回程都係.....用電去程唔駛換電 , 但回程則去到樂軒台時
要換電....

小弟只用拖頭 ,齊頭 ,天氣太熱冇用板...請多多見諒..

巴士廠往柴灣道

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樂軒台

登錄/註冊後可看大圖

補給點,有71!

登錄/註冊後可看大圖

環tsui道

登錄/註冊後可看大圖

柴灣道,正上大斜路,最辛苦的路段!!!

登錄/註冊後可看大圖

柴灣道近大潭道交界,休息點!

登錄/註冊後可看大圖

落斜,如拖重野請用低波行車!

登錄/註冊後可看大圖

阿公岩道

登錄/註冊後可看大圖

東喜道

登錄/註冊後可看大圖

行人隧道

登錄/註冊後可看大圖

終於到達愛秩灣!

登錄/註冊後可看大圖

嘉亨灣 ,要影影相!~

登錄/註冊後可看大圖

回程自己影 ,駕新記3344的rt.9 car佬也伸頭看看我駕拖頭上長命斜....

登錄/註冊後可看大圖
am7072 發表於 2008-9-13 20:30:45 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

支持..因小弟都係住柴灣
不過前日剛剛買ford F350...新手一名
遲下諗住玩埋拖頭
多多指教
Doughboy 發表於 2008-9-13 20:32:15 | 只看該作者
  MAZDA兄真利害
豬腸裡的天空 發表於 2008-9-13 21:29:38 | 只看該作者
good !~~好認真的去探路~~~有機會既真係同想你玩返次
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-13 22:58:24 | 只看該作者
原帖由 豬腸裡的天空 於 2008-9-13 21:29 發表
good !~~好認真的去探路~~~有機會既真係同想你玩返次

WELCOME!!!
ericyeung78 發表於 2008-9-15 01:24:25 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-9-13 17:47 發表
為準備辦一次港島東區遊 , 小弟今早試路線 ,希望可給有意者查閱!!!
今早小弟6:45am於藍灣半島出發 ,用了1小時抵達西灣河(嘉亨灣) ,
玩回程都係.....用電去程唔駛換電 , 但回程則去到樂軒台時
要換電....
...

睇黎今次東區遊都可以成行啦
bean0603 發表於 2008-9-15 04:50:30 | 只看該作者
香港區好像好多斜路咁喎~辛唔辛苦呀??
Beeboo 發表於 2008-9-15 10:14:39 | 只看該作者
咁早就上路.....強  我都好想快d上路
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-15 10:37:40 | 只看該作者
原帖由 bean0603 於 2008-9-15 04:50 發表
香港區好像好多斜路咁喎~辛唔辛苦呀??

長命斜較為辛苦 , 人同車都一起拼命....
ERIXON 發表於 2008-9-15 12:44:19 | 只看該作者
你都好早喎。
sniper5034 發表於 2008-9-15 14:30:25 | 只看該作者
MAZDA 請問你會係 10月幾號開活動 到時幾點邊到等
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-15 15:11:14 | 只看該作者
原帖由 sniper5034 於 2008-9-15 14:30 發表
MAZDA 請問你會係 10月幾號開活動 到時幾點邊到等

暫定10月18日的星期六黃昏時段 , 當日亦希望馬輝抽空來玩...
下個月左右吹雞....注意下個月的公佈!~
Doughboy 發表於 2008-9-15 17:47:07 | 只看該作者
有點兒期待
bean0603 發表於 2008-9-16 01:59:39 | 只看該作者
.......我都係留返係新界好D啦