RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13322|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

哎呀!打唔贏土阪拓海呀....

AMAT 發表於 2006-5-9 23:21:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
真係打到冇晒心機........

後來無聊.....又重新開一個PROFILE,用一架乜都冇改O既MRS,一次過冇RETRY情況下,制霸妙義,碓冰,赤城,伊里坡,八方之原......不過打到正丸同土阪唔掂,唔知做乜好似O架車完全唔咬地....係咁跣.....

仲有就係MRS好似打白鴿轉.....唔係咁好楂......太甩尾.....

PSP真係睇到眼都花埋......
呀爆 發表於 2006-5-9 23:43:53 | 只看該作者
我連秋各拓海都打唔win喎....哈
我用r34...唔知係咪車身長過頭....轉彎好怪..
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-9 23:50:10 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-5-9 23:43 發表
我連秋各拓海都打唔win喎....哈
我用r34...唔知係咪車身長過頭....轉彎好怪..

秋明我都打咗好多鑊先贏.......哈!
但土阪係最耐.....話晒係尾二......下一個就係挑戰文太......
呀爆 發表於 2006-5-10 18:58:35 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-9 23:50 發表

秋明我都打咗好多鑊先贏.......哈!
但土阪係最耐.....話晒係尾二......下一個就係挑戰文太......

我個fd已經挑戰文太第十粒星.....
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-10 22:31:58 | 只看該作者
嗯.....由於實在太難.....於是乎....換車!

由EVO VII換做GDB!即時每段快成秒幾就嚟兩秒!
可以追貼O架AE86喇!相信應該呢一兩日之內可以贏到!哈哈!

EVO VII唔知係中段定尾段真係唔夠GDB嚟......六前速真係六前速!哈!
呀爆 發表於 2006-5-10 22:38:13 | 只看該作者
我都覺得車種都好大影響...
我個fd用r34跑秋明拓海輸到媽媽聲..
一換左架ae86....win足成條街.....
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-10 22:52:12 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-5-10 22:38 發表
我都覺得車種都好大影響...
我個fd用r34跑秋明拓海輸到媽媽聲..
一換左架ae86....win足成條街.....

同街機或PS2一樣,每一條賽道都有一O架主場車,用果O架車會特別快......

我都考慮緊出AE86嚟打.....但係因為我已經三架車....用晒O的TUNE車咭,要等齊五張咭先至出AE86嚟鬥!哈!
呀爆 發表於 2006-5-10 23:02:03 | 只看該作者
其實我自己都覺得架r34好難揸....跑秋明好難跑...揸fc好揸好多..but我貪34靚仔
我真係唔知有主埸車tim...
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-10 23:10:07 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-5-10 23:02 發表
其實我自己都覺得架r34好難揸....跑秋明好難跑...揸fc好揸好多..but我貪34靚仔
我真係唔知有主埸車tim...

我主力都係楂呢個EVO VII同埋GDB.....哈!I LOVE四驅!因為PS2同街機都用慣!

呢排試呢個MRS,原來要嚟跑八方原超正!以前用EVO VII要打幾次先贏到八方原尾二同最尾果關,用MRS一鋪就搞掂佢!哈!車短,加上架車有O的OVER STEELING......好正!哈!
呀爆 發表於 2006-5-10 23:24:28 | 只看該作者
GDB即係咩車呀????
evo d車我唔知點解揸唔掂....
咁等我一陣就試下MRS跑8方原啦......
我宜家用緊34狂煲赤城..挑戰極限....
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-10 23:29:03 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-5-10 23:24 發表
GDB即係咩車呀????
evo d車我唔知點解揸唔掂....
咁等我一陣就試下MRS跑8方原啦......
我宜家用緊34狂煲赤城..挑戰極限....

GDB即係IMPREZA WRX........圓眼仔.

赤城.......唔難......問題係挑戰自己越嚟越快難!~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-11 00:50:03 | 只看該作者
暫時土復最快紀錄都係得3:04......同拓海打最快都係3:05......仲未去到我朋友2:4X紀錄距離.....唉!

我諗要打底拓海.....真係要有3:00先掂.......頭一段同中段一定要45秒完成,之後兩段,第三段我最快試過43秒....最尾多數45.....如果KEEP到45,45,43,45.....即係2:58.....做到呢個成積就掂喇!哈!要KEEP得好準,一下都唔可以撞,唔係就一定做唔到!
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-11 00:50:57 | 只看該作者
打咗成兩個幾鐘.....瞓覺....明天繼續....哈!希望聽日可以贏到拓海!
呀爆 發表於 2006-5-11 09:03:18 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-11 00:50 發表
暫時土復最快紀錄都係得3:04......同拓海打最快都係3:05......仲未去到我朋友2:4X紀錄距離.....唉!

我諗要打底拓海.....真係要有3:00先掂.......頭一段同中段一定要45秒完成,之後兩段,第三段我最快試過43秒... ...

對我黎講好難做到...呢條路好似好易.但玩落就好穩定咁..我覺得好唔咬地咁...可能我屎啦..
祝你成功3:00 ko呢條track.......我都琅努力
天照 發表於 2006-5-11 09:17:45 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-5-11 09:03 發表

對我黎講好難做到...呢條路好似好易.但玩落就好穩定咁..我覺得好唔咬地咁...可能我屎啦..
祝你成功3:00 ko呢條track.......我都琅努力

咬地問題不大.....如果冇前車,我都可以算係幾穩定咁入灣......主要係唔好撞,唔減速,第一段以入隧道前可以去到130KM/H以上為標準(理論上人地去到150....)之後過完呢個第二個POINT後,果一隻S灣後,去到呢個突出欄位時都可以保持到130KM/H為第二個標準.之後果O的灣都一O的都唔難.

問題如果我有前車呢,如對拓海,我一定要頭果幾隻灣後過咗佢,之後放甩佢至少100M,再第二段過POINT後果隻S灣唔炒又可以去到130以上先有機會贏到.......我次次都係去到果隻S灣就失準......去唔到130以上.....
呀爆 發表於 2006-5-11 19:53:45 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2006-5-11 09:17 發表

咬地問題不大.....如果冇前車,我都可以算係幾穩定咁入灣......主要係唔好撞,唔減速,第一段以入隧道前可以去到130KM/H以上為標準(理論上人地去到150....)之後過完呢個第二個POINT後,果一隻S灣後,去到呢個突出欄 ...

無可能唔撞bor...我好努力..但入彎始終唔過130...
可能我功力淺薄啦..
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-11 20:22:59 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-5-11 19:53 發表

無可能唔撞bor...我好努力..但入彎始終唔過130...
可能我功力淺薄啦..

唔過130冇得玩......

朋友話我知土阪最快EVO V......的確試咗一陣......普遍係仲快添!

不過宜家未慣O架車......要試耐小小先知.........
呀爆 發表於 2006-5-11 20:37:26 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-11 20:22 發表

唔過130冇得玩......

朋友話我知土阪最快EVO V......的確試咗一陣......普遍係仲快添!

不過宜家未慣O架車......要試耐小小先知.........

我唔想用evo...我會努力用34煲下土板...不過有d勉強
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-11 20:38:42 | 只看該作者
唔係好用得慣EVO V.....又可能今日精神麻麻地.....唔係好集中到.......

明天繼續!哈!
 樓主| AMAT 發表於 2006-5-14 21:03:13 | 只看該作者
今日試咗去打街機......原來自己土復街機係3"00',同PSP最高速係爭4秒.......完全仲未突破到3"00'界限.....

另外發覺打得多PSP.....打返街機真係會快O的~!哈哈!