RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

ThomasZ 發表於 2011-8-25 22:29:26 | 顯示全部樓層
bigmouthguy 發表於 2011-8-23 16:17
TATAME~~~~ 各位很久不見了, 呢兩日囉返晒O的車出O黎玩~~~ 又多左2奶~~~ BUGGY~~~ 第2日再POST 相.

TATA ...

我早排買左幾支俾架slash用, 好似有xl和xxl size之分
ThomasZ 發表於 2011-9-2 17:13:31 | 顯示全部樓層
想試下架emaxx用23mm hex的巨輪, 有無人試過? 驚隻servo唔夠力轉灣。
邊隻23mm轉換合emaxx用?
ThomasZ 發表於 2011-9-2 17:40:03 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2011-9-2 17:37
你而家用緊17mm hex定係原裝?

有刷的14mm hex和無刷的17mm hex的輪呎吋都好似一樣, 我用緊14mm。
我試過將summit的17mm轉換器用到係emaxx度, 想試下用唔用到23mm的轉換器。
ThomasZ 發表於 2011-9-2 23:12:30 | 顯示全部樓層

唔該哂師兄! 換埋servo ,adaptor 胎鈴差不多二千幾蚊落樓吧
請問有無emaxx裝上大輪的英姿看看呢? 大輪跑mx估計會好穩定?
ThomasZ 發表於 2011-9-6 02:06:34 | 顯示全部樓層
回復 22年 的帖子

thanks!
請問呢套係咪23mm hex的? 都好靚仔喎, 不過睇落好似唔係大好多。