RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

ThomasZ 發表於 2010-10-30 23:45:20 | 只看該作者
青尚路鐵絲網有個缺口,我都係第一次去唔係好識形容,下次去影相俾你地睇。
塊地靚過tko而且無臭味,不過出面係雙黃線要搏大霧泊車,一街都係拖頭陪你俾人抄。
http://maps.google.com.hk/?ie=UTF8&ll=22.329482,114.112555&spn=0.001834,0.003484&t=h&z=19&brcurrent=3,0x3403f8acef094f63:0x6a42bc2f062c2596,1,0x3403f8acef094f63:0xd156956469ba659c
oscarchoi 發表於 2010-10-30 23:49:12 | 只看該作者
回復 360# mansiu
睇相可能就是
truckman 發表於 2010-10-30 23:50:48 | 只看該作者
回復 362# oscarchoi

hi oscar
mansiu 發表於 2010-10-31 02:31:07 | 只看該作者
我想訂呢2款呔玩..哈哈 24蚊同37蚊美金1 對
ThomasZ 發表於 2010-10-31 11:06:41 | 只看該作者
mansiu 發表於 2010-10-31 12:43:43 | 只看該作者
回復 365# ThomasZ

係呀,我都覺好抵玩。
但未連運費
vodkawater 發表於 2010-10-31 19:18:44 | 只看該作者
請問架summit 點較硬少少避震?
smlming 發表於 2010-11-1 09:52:08 | 只看該作者
回復 361# ThomasZ

Hi Ching
我都住青衣,想試吓個地,下次PM一齊玩Ok,我地玩油雞唔知得無?
ThomasZ 發表於 2010-11-1 13:22:08 | 只看該作者
回復  ThomasZ

Hi Ching
我都住青衣,想試吓個地,下次PM一齊玩Ok,我地玩油雞唔知得無?
smlming 發表於 2010-11-1 09:52

ok!果度嘈到拆天都無問題~ 我都有架油雞但電達壞了, 能否借用?  有條iphone試拍片,未經剪輯,要打橫個頭來睇的
http://www.youtube.com/watch?v=faibRY_6u0E
smlming 發表於 2010-11-1 13:32:50 | 只看該作者

回復 369# ThomasZ

當然ok la,你部乜油雞唔知你用到無,到時再算啦
塊地都ok正,但有D石仔,我睇都可以好好玩,
Thanks FYI
makinura 發表於 2010-11-1 15:02:41 | 只看該作者
Dinballian 發表於 2010-11-1 16:46:16 | 只看該作者
想請問有無ching用這個

同這個比堅固幾多呢?

thank you!!
makinura 發表於 2010-11-1 15:02

記住#5318X 鋁個枝一定要同 #5357隻 progressive arm set 一同使用

http://www.rcmart.com/catalog/rc ... ssive1-p-29108.html

而#5318鋼個枝就可以配 #5356 or #5357 用都得
truckman 發表於 2010-11-1 17:58:45 | 只看該作者
回復 369# ThomasZ

爛過 tko
ThomasZ 發表於 2010-11-1 22:49:23 | 只看該作者
靚過Tko
ThomasZ 發表於 2010-11-5 19:24:34 | 只看該作者
我的E-MAXX近況,車頭改了很多東西 金屬GPM的BULKHEAD的位置係幾FIT,但只能用E夾的A臂芯,而且仲幼左D,希望不會比原裝的易斷吧。
 樓主| tatame 發表於 2010-11-5 20:26:06 | 只看該作者
我的E-MAXX近況,車頭改了很多東西 金屬GPM的BULKHEAD的位置係幾FIT,但只能用E夾的A臂芯,而且仲幼左D,希望 ...
ThomasZ 發表於 2010-11-5 19:24

點解唔買TRAXXAS  金屬BULKHEAD ? TRAXXAS係用真正6061 同7075 aluminum !用過真係完裝有信心!所以option件traxxas 有出一定優先考慮! 硬身同真係輕好多.....GPM d 鋁真係一般.........之前買個塊skidplate 兩野就彎晒.....

前面成份rpm 臂~ 正!!! 你可以換埋尾rpm true a-arm conversion kit wor !! 咁就rear toe link 都唔洗用!  再換埋完裝TRX aluminium shock 就正晒XD

登錄/註冊後可看大圖
ThomasZ 發表於 2010-11-6 04:05:11 | 只看該作者
回復 376# tatame

Traxxas原裝的bulkhead貴到飛起喔~ GPM那對才$170,traxxas的好像要成400左右。
我個friend買左套原裝TRX aluminium shock,佢用原裝支油好似唔多柯勵,請問跑類似tko的地該用幾多號? 其實金屬油壓只係耐用d吧?性能調整係靠油同彈弓來調校?
唔使用toe link又幾好喎,少樣野爛,我另一個friend剛剛斷左條toe link
bigmouthguy 發表於 2010-11-7 01:10:33 | 只看該作者
我終於都忍唔住買左部E-Maxx 玩~~~ 不過佢個生命過唔到一個鐘..... 唉....
bigmouthguy 發表於 2010-11-7 01:16:12 | 只看該作者
truckman 發表於 2010-11-7 01:20:09 | 只看該作者
回復 379# bigmouthguy

勁喎 c hing