RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

ThomasZ 發表於 2010-11-29 15:14:16 | 只看該作者
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... shsfts-p-31371.html
有無師兄知道呢條野點裝?裝係邊?原裝的一長一短,但呢套就兩支一樣長。
bigmouthguy 發表於 2010-11-29 15:25:58 | 只看該作者
我都係望左好耐都唔知點裝, 所以唔敢買住~~~
bigmouthguy 發表於 2010-12-6 03:07:04 | 只看該作者
好野~~~ 架e-maxx 終於可以復活喇~~~
euro614 發表於 2010-12-6 12:19:56 | 只看該作者

我問錯區添,返去另一個thread 問。
bigmouthguy 發表於 2010-12-7 01:55:26 | 只看該作者
tatme~~~ 我架死人e-maxx 尋曉終於有件, 修理好, 玩左成晚都無事, 今晚去玩, 架車起步比油就唔去, 要比好大油先去, 同玩左一陣高速飛馳就唔行~~~

一比油就"kick leg 卡喇", 會唔會係個極力子死左呢? thanks
bigmouthguy 發表於 2010-12-7 02:05:08 | 只看該作者
今日又毒左個朋友加入左e-maxx 既大家庭~~~ 哈哈
bigmouthguy 發表於 2010-12-7 15:13:16 | 只看該作者
今日拆開架EMAXX, 好玩囉, 大齒輪好似個DONUT咁斷開左~~~ 有O的膠溶左係極力子度~~ 整完左, 係AMAINHOBBY 剛好到左~~~
ThomasZ 發表於 2010-12-7 15:24:52 | 只看該作者
回復 447# bigmouthguy

今星期日拿來青衣玩吧~ 我的emaxx也復活了!
 樓主| tatame 發表於 2010-12-7 15:39:35 | 只看該作者
今日拆開架EMAXX, 好玩囉, 大齒輪好似個DONUT咁斷開左~~~ 有O的膠溶左係極力子度~~ 整完左, 係AMAINHOBBY 剛 ...
bigmouthguy 發表於 2010-12-7 15:13

你係新一代emaxx 測試員~~ 架車俾你瘋狂SM hahaha ~ XDD
monster.truggy 發表於 2010-12-8 10:25:16 | 只看該作者
emaxx crazy tester,
ching 好似整番冇耐,
差唔多成部車都整過哂
bigmouthguy 發表於 2010-12-8 12:12:33 | 只看該作者
尋日去玩~~~ 架車又出事喇~~ 支萬向有一條野無左~~~ 一於換option野~~~ 成條金屬~~
bigmouthguy 發表於 2010-12-8 12:17:13 | 只看該作者
我都唔知係我玩得粗魯定咩~~~ 咩事都出現過, 好似迫我rebuild 架車咁哈哈~~~
yiuyiu8607 發表於 2010-12-8 12:22:20 | 只看該作者
ching,下次一齊去青衣玩,睇下你係唔係真係咁粗魯
bigmouthguy 發表於 2010-12-8 19:48:01 | 只看該作者
可能我唔係粗魯, 係亂來~~~ 哈哈, 頭先先至整返好架車~~~
yiuyiu8607 發表於 2010-12-10 09:13:13 | 只看該作者
多o向邊玩呀?
我o個部都係平地玩先多野爛(除o左呔之外)
5688 發表於 2010-12-10 09:39:38 | 只看該作者
Any C hing can tell me the gearing ratio for summit with MMM and 2 3s lipo, now I just use the stock pinion gear and spur gear, however, I think the speed is not so fast as I intended.
I just find the pinion gear is 14T and the spur gear is 68
I find 17,18,20 T in the part list  for pinion gear and 62 65 T for the spur gear,
which combination is suitable for the MMM system in the summit?Thanks a lot!
bigmouthguy 發表於 2010-12-10 11:57:06 | 只看該作者

我尋晚借架車比個frd 玩~~~ 比佢玩爛左條o太了~~~,= 另一個frd 架emaxx 又係比人玩爛尾o太~~~ 不過係馬路玩~~~
yiuyiu8607 發表於 2010-12-10 12:08:07 | 只看該作者
回復 457# bigmouthguy

我自己玩,3次都o向沙地中,即場劏呔
上星期日最勁,有成個手掌咁大塊o既飛o左出o黎
bigmouthguy 發表於 2010-12-10 16:06:27 | 只看該作者
尋晚我地2架EAXX 去左JV玩~~~ 我地都小心驚撞爛師兄O的車. 不過有O的師兄見到我地2架野好興奮~~~ 好似想我地爬過仍地O的車咁~~~ 最後都係係一堆笑聲中渡過~~~
bigmouthguy 發表於 2010-12-10 16:10:15 | 只看該作者

不過之後我地2架都要入廠~~~
我就連續2次撞曲左A 臂PIN 都2條下A臂, 第2次連上A都要換~~~ 好彩有零件