RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6324|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

暫時阻止TamTech-Gear毒發......

d.s 發表於 2011-2-1 16:37:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
服下呢三劑藥,暫時控制到毒癮.....

在此請容許小弟感激[遙控新手]兄!!
部全新GB-03就係佢割愛放比小弟解毒!!

感激!![遙控新手]兄~!!
batcat 發表於 2011-2-1 16:44:28 | 只看該作者
d.s. 兄, 你控制到毒癮, 但我....我..就 毒 發 身 亡 !
 樓主| d.s 發表於 2011-2-1 17:47:48 | 只看該作者
推車 發表於 2011-2-1 22:07:38 | 只看該作者
C兄, 架hotshort仔晌邊度搵到??幾銀???

唔係同「某新手」買掛?!
 樓主| d.s 發表於 2011-2-1 22:35:36 | 只看該作者
冇錯!!就係搖控新手兄讓比我,而重點係個價[絕對開心]~!!
佢絕對係一名好人!!
推車 發表於 2011-2-1 23:38:13 | 只看該作者
佢係咪用當年購入價賣比你或更平??

之前佢放二手黃蜂($350)我遲左發現買唔到, 要買架全新

我hotshort仔枕住玩左超過一年(大約600排電), 就算做到唔撞唔炒都十分之殘

如果我早知佢很賣, 一早PM佢啦
推車 發表於 2011-2-2 00:09:42 | 只看該作者
上年新車落地

登錄/註冊後可看大圖

http://www.youtube.com/watch?v=YbA5gCSO4Nw&nofeather=True
2:44~2:57出現
 樓主| d.s 發表於 2011-2-2 10:00:38 | 只看該作者
我都係搏吓試問吓,原來佢真係好好人,
除咗架車係靚價,佢仲額外送多一個全新黑motor同一park電比我....
同佢傾過,佢背後係有好多因由而逼佢放棄玩車...
anyway,家家有本難念的經,人人背景唔同...我唔多講啦~

600排電都冇爛parts?!師兄好勁喎!
而且睇片見架車直路好快吓,請問改咗d乜呀?
另外想問問各位師兄,原裝電變頂唔頂到 7.4V Li-Po ??

Thx
推車 發表於 2011-2-2 13:06:06 | 只看該作者
其實冇乜野改, 只係一買番黎就換套無刷上去, 舊post有講
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... p;extra=&page=1

102kb電變應該可以晌18V以下安全運作, 其實20V都試過, 用左30秒就勁熱,之後唔敢再試
http://www.youtube.com/watch?v=hJ_JfV5MmZs&feature=feedu         ←14V白豬
推車 發表於 2011-2-2 13:13:24 | 只看該作者
反而想問番你地個散熱有冇實制作用, 分別大唔大?? 3RACEING定雙星果隻好???
 樓主| d.s 發表於 2011-2-2 13:14:49 | 只看該作者
其實冇乜野改, 只係一買番黎就換套無刷上去, 舊post有講

102kb電變應該可以晌18V以下安全運作, 其實 ...
推車 發表於 2011-2-2 13:06

Thanks~推車C-hing~
batcat 發表於 2011-2-2 14:03:28 | 只看該作者
反而想問番你地個散熱有冇實制作用, 分別大唔大?? 3RACEING定雙星果隻好???
推車 發表於 2-2-2011 13:13

我用雙星果隻, 有同無個分別都好大.  我個friend因為無散熱而玩死咗個300v motor.  而星星果隻都幾靚仔.
推車 發表於 2011-2-2 14:29:41 | 只看該作者
................

我柒左..........

仲柒左成年...........

我身邊冇人玩TamTech, 一路我都以為只係裝飾.............
 樓主| d.s 發表於 2011-2-2 22:48:20 | 只看該作者
各位師兄,問題兒童又嚟嘞!!
話說小弟今日除[宏X][偉X][興X]外(皆因全部早收)
已搜遍KWS各RC店,想揾隻for TamTech-Gear 嘅Servo,
無奈遍尋不果....

請問玩 TamTech-Gear Kit嘅師兄們,你地係用咩品牌同型號Servo呢??

另外3R嘅parts係咪要online買呢?

謝謝

心急人上
batcat 發表於 2011-2-3 01:22:39 | 只看該作者
各位師兄,問題兒童又嚟嘞!!
話說小弟今日除[宏X][偉X][興X]外(皆因全部早收)
已搜遍KWS各RC店 ...
d.s 發表於 2-2-2011 22:48

我用緊hitech 85MG,夠快,而平,靚,正;承惠兩佰個大洋。但係你最緊要去”大照”買m2‧3x10 螺絲,如果無你就要用原廠或者futaba 隻servo。tamiya就似3003,futaba好,但貴要過三舊。
    而3racing料,你可以上rc marx .  另外gpm都有改件比tamtech.
如果你一定要tamiya 隻servo RC Marx 都仲有得買。
 樓主| d.s 發表於 2011-2-3 02:36:08 | 只看該作者
我用緊hitech 85MG,夠快,而平,靚,正;承惠兩佰個大洋。但係你最緊要去”大照”買m2‧3x10 螺絲,如 ...
batcat 發表於 2011-2-3 01:22

Thx~!!
batcat 發表於 2011-2-3 09:01:41 | 只看該作者
呃................

我柒左..........

仲柒左成年...........

我身邊冇人玩TamTech, 一路我 ...
推車 發表於 2-2-2011 14:29

推車兄,我玩咗幾十年車仔都會周不時柒吓柒吓,十吓十吓,好似我架GT01又賣貴咗成佰。。。。
吳打緊得閒咪上工房分享吓,問吓,查吓,多小都會有收穫。最緊要開心
推車 發表於 2011-2-3 11:42:49 | 只看該作者

我架一直都有散熱問題, 有幾次都想買架喇.....

但每次見到包野....望落去睇唔到同原裝果塊有乜分別.........除左靚仔D之外......最都放棄左

依家想賣不過花多眼亂

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

40528同40560都係多三枝野, 唔知有乜分別

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

40561話輕20%, 有坑

登錄/註冊後可看大圖

仲有3racing果隻........

登錄/註冊後可看大圖

.
 樓主| d.s 發表於 2011-2-3 11:57:10 | 只看該作者
我架一直都有散熱問題, 有幾次都想買架喇.....

但每次見到包野....望落去睇唔到同原裝果塊有乜分別..... ...
推車 發表於 2011-2-3 11:42

40510 係同原裝冇分別,我入咗,七咗...
40528 & 40560 其實係一九模樣,我入咗,但就係果三枝嘢令散熱效果增加,
應該係比較有效.
40561 未見過...好似同 3R 冇乜分別
 樓主| d.s 發表於 2011-2-3 11:57:57 | 只看該作者
推車兄,我玩咗幾十年車仔都會周不時柒吓柒吓,十吓十吓,好似我架GT01 ...
batcat 發表於 2011-2-3 09:01

200% Agree!!
最緊要開心~!!