RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ckuen2004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

NAZA-H in Trex700

樓主| ckuen2004 發表於 2014-9-1 13:28:29 | 只看該作者
skyhawk 發表於 2014-9-1 13:21
500 SIZE  亞拓出的

I see  ,  無記錯應該係東莞果姦 Align OEM 廠生產 , 一定吾平  , cockpit好似吾包另外買,  

raytang 發表於 2014-9-1 16:17:14 | 只看該作者
用得NAZA H 就唔會用401
NAZA H  已經好過 WK-H 好多
至於油門你在GPS 模式下要 行定速 Governor Mode
foxHK 發表於 2014-9-1 18:14:05 來自手機 | 只看該作者
請問定卜
foxHK 發表於 2014-9-1 18:15:46 來自手機 | 只看該作者
定速下,係gps mode 可否改變螺距,如果得都幾堅喎
陳真 發表於 2014-9-2 07:40:27 | 只看該作者
NAZA-H 我記得上年幫人set過一隻,set好晒俾佢試過gps真係好定
交完俾佢弟二日佢打電話俾我話隻機飛走咗
 樓主| ckuen2004 發表於 2014-9-2 08:32:57 | 只看該作者
陳真 發表於 2014-9-2 07:40
NAZA-H 我記得上年幫人set過一隻,set好晒俾佢試過gps真係好定
交完俾佢弟二日佢打電話俾我話隻機飛走咗 ...

咁很大獲
sps_rt 發表於 2014-9-2 09:54:39 來自手機 | 只看該作者
陳真 發表於 2014-9-2 07:40
交完俾佢弟二日佢打電話俾我話隻機飛走咗 ...

有晒gps 都可以飛走? 佢本身識唔識飛
foxHK 發表於 2014-9-2 11:26:06 | 只看該作者
一鍵走佬功能係無分四軸/多軸還是直昇機呢. 那位ching真慘, 幾分鐘就無左成皮野,NAZA-H 仲貴過的名牌如Vbar, Beastx等等.
catmay 發表於 2014-9-2 13:28:03 來自手機 | 只看該作者
其實唔係好明點解成日要用到一鍵回航!?
AlanCheung 發表於 2014-9-2 13:40:00 | 只看該作者
NAZA用糸直升機, 好似冇一鍵回航功能喎!
佢祗有gps功能 (HOLD機容易D)...
我的機就糸祗有咁嘅功能
foxHK 發表於 2014-9-2 16:15:22 | 只看該作者

連rubbish 華坑隻G400都有一鍵走佬功能 (成部機1500有找), 單係大疆隻飛控都唔買唔到. 估唔到佢無呢個功能tim.....  
http://www.youtube.com/watch?v=ckQXX7CsIIw
 樓主| ckuen2004 發表於 2014-9-3 09:09:11 | 只看該作者
Naza-H  好似無 return to home 功能 , 吾太肯定 ,   直升機一般刀吾會飛離視線範圍, 就算有呢個功能刀係玩下 花神 野 ,
最重要都係hold機定d , 條尾捉實d  .

好似  KDS , HELI COMMAND  &  FMA 等刀有d 類似功能嘅野 ,
kds 就最平 , 未用过 , 但睇片好似幾得
Heli command  最貴 但得
FMA  中價野 , 好似用红外線 , 買过但冇用过, 吾知得吾得
foxHK 發表於 2014-9-3 15:13:07 來自手機 | 只看該作者
無一鍵走佬功能,但係又走左佬,咁神奇!
陳真 發表於 2014-9-3 16:04:51 來自手機 | 只看該作者
佢無一鍵返航,但係有失控返航,佢隻機實際係點走咗我就唔知因為我唔在場
byuen 發表於 2014-9-3 16:24:37 | 只看該作者
naza-h 係冇一鍵返航嘅, failsafe 失控亦只係會懸停, 而唔會返航, naza-h 個 gps 係齋用嚟抗風嘅.
foxHK 發表於 2014-9-3 17:48:13 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-9-3 16:24
naza-h 係冇一鍵返航嘅, failsafe 失控亦只係會懸停, 而唔會返航, naza-h 個 gps 係齋用嚟抗風嘅. ...

哦,原來如此. 不過個飛控咁差貴齋用來抗風,...... 好像有點兒那個. 諗唔明點解佢會走佬.....
byuen 發表於 2014-9-4 22:35:04 | 只看該作者
naza-h 可以用 naza-m lite 隻 gps, 人仔 6 舊水, 唔洗買佢隻 naza-h 專用 gps, 要成 1100 人仔, 都係同一樣嘢嚟!
走佬通常係飛飛下 manual 或者 atti 時, 手多轉 gps atti mode 時走, 要知飛緊轉 gps mode or vice versa 係高危動作, 免得都唔好隨便轉.
王汪旺 發表於 2014-9-5 07:09:50 | 只看該作者
唔明,點解玩直升機要用GPS? 能控制得掂架機, 玩航線都唔會飛得遠啦
 樓主| ckuen2004 發表於 2014-9-5 09:22:25 | 只看該作者
王汪旺 發表於 2014-9-5 07:09
唔明,點解玩直升機要用GPS? 能控制得掂架機, 玩航線都唔會飛得遠啦

呢位 C 兄講得好 ARM  , 直升机一般情况都吾會飛離開視線範圍 ,
由奇立売飛像真更加吾會飛得遠 ,  立売飛像真刀係想睇佢飛行恣態
飛咁遠自己都睇係吾倒啦  !  
但用 GPS 刀係想佢穩定D , 航線靓D 咁姊 , 始終普通 GYRO 刀只係捉住條尾 ,
抵消大蔣反扭力吾好比佢 TUM TUM 轉 ,  同埋 GPS 有一樣係有勿 E 旭佢同你
HOLD 定隻機係半空  , 起碼都 KOK 少D 機

byuen 發表於 2014-9-5 09:35:13 | 只看該作者
naza-h 嘅 gps, 只係響大風嘅狀況下, 懸停時用嚟增加穩定用, 冇 waypoint 航線玩, 冇自動回航, 齋用嚟抗風.