RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ckuen2004
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DJI NAZA-M V2 突然失控 , 請各高人指点 指点

solaris8x86 發表於 2014-9-27 10:47:36 | 只看該作者
foxHK 發表於 2014-9-27 10:22
在下覺得打筋斗未必同重心有關。 因為我部垃圾QR X350俾的改到前重尾輕都未反過肚,
https://www.youtube.c ...

更係同重心關係唔大喇,多軸機既本質就係會做動作compensation (自動補賞),除非機上嘅零件當時真係全部放曬係一邊比例達8:2以上,但係以t960六軸機行力分佈,跟本無難度。
此惦大部份回惦內容已變成9-up,大家一味死係靠估,條片返正都係兩年前嘅事囉,倒不如大家今日一齊出動去放飛機算能數喇。
byuen 發表於 2014-9-27 11:41:10 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-9-27 10:47
更係同重心關係唔大喇,多軸機既本質就係會做動作compensation (自動補賞),除非機上嘅零件當時真係全部放 ...

其實隻機已經補賞咗, 如果唔係, 隻機早就側去重嗰邊笪落嚟, 而唔係響度 "打關斗" 玩花式了.   
陳真 發表於 2014-9-27 11:54:11 | 只看該作者
littlestep 發表於 2014-9-27 01:49
APM 就震到RESET , NAZA 都會..??

唔通你覺得NAZA好穏陣?
foxHK 發表於 2014-9-27 14:03:24 | 只看該作者

仲係好亂,條片係年多前, 樓主問係五日前,夠竟大家答緊邊嗰問題架?
條片係寫住飛越t960架,樓主係4 軸 550級机架 。 一頭霧水?! 我都係收聲啦。
solaris8x86 發表於 2014-9-27 14:10:50 | 只看該作者
是能旦喇,大家都係過下引亂吹一下,跟本無人知當年發生咩事。
foxHK 發表於 2014-9-27 15:08:53 來自手機 | 只看該作者
陳真 發表於 2014-9-27 11:54
唔通你覺得NAZA好穏陣?

只有陳真大師級才夠份量講,如果係在下講早就俾一眾大疆之友插死。