RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5462|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FF03 真係星星超級放血之作

wda 發表於 2010-8-18 20:17:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
FF03 真係星星超級放血之作..就算係PRO 版都係要不停咁OP OP 再OP
唔係為改而改..真係唔改真係唔跑得...我架TB 03 改小小已經好好玩..
日日去KWS 放血..尋日一千..今日二千...日元仲升左...PARTS 又加價...
move7648 發表於 2010-8-18 22:07:53 | 只看該作者
所以TOP MF 會唔會一步到位呢?
stanley_wwy 發表於 2010-8-18 22:18:17 | 只看該作者

唔改唔跑得? 有冇咁誇呀?

改二三千蚊改咩? 改完真係好跑好多?

淨加anti roll bar 已經好好跑啦喎...

化裝野可以唔加...換金屬杯都係想耐用啫.
chacha 發表於 2010-8-18 22:31:19 | 只看該作者
回復 1# wda

以前玩 FF01 ,淨改萬向節都玩得啦,有冇咁誇張呀
smallfaifai 發表於 2010-8-18 22:56:29 | 只看該作者

我計計數:
FF03 pro $1100
4隻腳改晒混碳連加滑螺絲、金屬六角約 $350
萬向約 $150
金屬珠差杯約 $100
roll bar約 $80
臂碼連鈦臂pin約 $320
我用鋼六角螺絲,本身有唔知點計

加埋隻殼,唔計電子o野、車呔,都係 $2,000多少少......
chacha 發表於 2010-8-18 23:01:26 | 只看該作者
回復 5# smallfaifai

我都計計
    除左…混碳料、鈦鏍絲、金屬比碼、碳纖壓電板、 no 巴,其他都買齊,都未過 $2000
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:04:23 | 只看該作者
回復  smallfaifai

我都計計
    除左…混碳料、鈦鏍絲、金屬比碼、碳纖壓電板、 no 巴,其他都 ...
chacha 發表於 2010-8-18 23:01

我冇買鈦鏍絲tim,碳纖壓電板我本身有(一塊用o係3架車度:DB01、TA05ver2同埋呢架FF03)
今次呢架FF都唔係太多成本,可以啦
chacha 發表於 2010-8-18 23:09:24 | 只看該作者
回復 7# smallfaifai

我都係有限度加補品,如果要真係全補,真係要 $3000
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:15:12 | 只看該作者
回復  smallfaifai

我都係有限度加補品,如果要真係全補,真係要 $3000
chacha 發表於 2010-8-18 23:09

如果由零開始全改,真係要呀......不過諗緊換唔換金屬轉向,事關發現份膠件會震得好勁.......
同埋將來如果出混碳兜都會換,不過我估唔會好貴
kkchung 發表於 2010-8-18 23:18:05 | 只看該作者
所以TOP MF 會唔會一步到位呢?
move7648 發表於 2010-8-18 22:07

是的這兩輛頭驅車不用改太多,價錢大約在二千元以內。
T.O.P. Racing Sabre FD chassis 。
3 Racing SAKURA FF chassis 。
chacha 發表於 2010-8-18 23:18:44 | 只看該作者
金屬轉向我都補埋,(不過我未開始砌)其他混碳料,玩到咁上下先開始換
li5115 發表於 2010-8-18 23:22:50 | 只看該作者
$3,000 可以散砌一部 Full Option 的 TB-03 / TA-05 V2。
stanley_wwy 發表於 2010-8-18 23:44:56 | 只看該作者
如果由零開始全改,真係要呀......不過諗緊換唔換金屬轉向,事關發現份膠件會震得好勁.......
同埋將 ...
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:15

轉向果兩個金屬杯仔要挫下佢,同膠料對齊, 改善好多.

之前都好似有師兄講過.
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:51:19 | 只看該作者
$3,000  可以散砌一部 Full Option 的 TB-03 / TA-05 V2。
li5115 發表於 2010-8-18 23:22

TA-05 V2 Full option $3000應該唔得......我玩下玩下都唔止,仲未FULL OP
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:59:12 | 只看該作者
轉向果兩個金屬杯仔要挫下佢,同膠料對齊, 改善好多.

之前都好似有師兄講過.
stanley_wwy 發表於 2010-8-18 23:44

你講講下有印象,等我搵番個舊post睇下先,thx ching
 樓主| wda 發表於 2010-8-19 04:51:57 | 只看該作者
最大件事係近排放假..日日落KWS..同一時間玩三架車...TB03 用來DRIFT..TA05 快車..FF03 唔知為咩..
差TA05 未轉無刷..其餘兩架都有無刷..D 殼就一個星期買幾隻..試過連續幾日都買殼噴殼..爆左再買...HAHA
架FF03 發覺PRO 唔PRO 版都無所謂..PRO 版一樣會慢慢變藍..車就變藍..人就變青..因失血過多..架FF03 已經唔係為左好唔好跑已去改..係有咩專為FF03 出的PARTS ..就去買..之前架車跑得就算..但架FF03 好似流行時裝咁..人有我有...但好小見人玩...去佐敦谷幾日都同D 師兄傾下吹下水..個個都話落得來玩預左抄...唔好玩改裝車..
幾百蚊TT01 就GOOD ..無敵金鋼車..撞爆都唔會亦
taipo73x 發表於 2010-8-19 05:09:57 | 只看該作者
人多玩車當然易撞...早D收下油...
stanley_wwy 發表於 2010-8-19 07:42:32 | 只看該作者
最大件事係近排放假..日日落KWS..同一時間玩三架車...TB03 用來DRIFT..TA05 快車..FF03 唔知為咩..
差TA05 ...
wda 發表於 2010-8-19 04:51

師兄,呢種情況叫身痕,唔係唔改唔跑得,大家都好明白
jefffff 發表於 2010-8-19 10:42:13 | 只看該作者
是的這兩輛頭驅車不用改太多,價錢大約在二千元以內。
T.O.P. Racing Sabre FD chassis 。
3 Racing SA ...
kkchung 發表於 2010-8-18 23:18

幾時出?
civicboy 發表於 2010-8-19 11:36:07 | 只看該作者
乜full option左 架車自己會快d架定d o架????

係唔係就唔洗set車架啦...手指又會快左架...
即係買option parts 送 技術, 邊度有

玩影相d師兄又係噤話架喎...
買 nikon D3S 加 3寶
買 canon eos1d mark3 加 d 什麼什麼 大中小 白...
影完就 又可以參展...又係買野送技術...
呢個 世界 真係有 d 噤野???