RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rubbishcar
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV埸全日租给車會

abcde 發表於 2010-10-6 01:22:38 | 只看該作者
回復 77# sunday

我明白了...師兄見解真是一流....但沒有正面回答...只見又有一些以是而非的理論.....算了吧...巳知師兄的見解....希望師兄會去jv玩車啦.....見下那些不鬥車的..可能會有不同見解....
abcde 發表於 2010-10-6 01:31:16 | 只看該作者
回復 79# sunday
師兄有去jv玩的嗎?真的想去見見啊....你會說自己是sunday 嗎 ? 幾時玩?星期六日 ?上午 ? 下午?玩乜車?
alvis425 發表於 2010-10-6 02:03:58 | 只看該作者

放狗都好D 直頭同放龜無咩分別
呀姐打羽毛球都識去公園就算 唔BOOK場 但玩車既人 呀豬呀狗拎部唔知咩就去果度
結果個賽車場咪變撞車場囉
alvis425 發表於 2010-10-6 02:09:34 | 只看該作者
回復  cpu
看過師兄的post...是車會的人吧..也很想知道師兄覺得jv是賽車場..那應該有多少比賽...eg...一個 ...
abcde 發表於 2010-10-6 00:34

你執著於一次半次呢D比賽 有冇諗過一次比賽既可觀性俾好多人去放狗更大
而星期日好多家庭會去果度行街街 有家長見到玩車係咁專業同埋可以係安全既情況之下(你知唔知JDV 而家係幾咁唔安全呀? 連基本控制都唔識又話走去 大直路行行下都可以自己轉彎撞燈柱 只係呢D 都未計撞爛人地D車)
而家長見到係有條理既可能第日會俾個仔玩 久而久之 政府會起更多既場 你由頭到尾只係一己私利
所以未開放之前 我一早話左呢個場收費 幾蚊都好 無咁煩

平日我同SUNDAY都打開對台 今次我就覺得佢講得無錯
一日半日你都要計  仲要叫比賽 平日搞 平日搞搵鬼去咩 人地唔洗做呀
要搞一場比賽係講緊幾十人既事 緊係約星期日方便啦
41671 發表於 2010-10-6 08:39:36 | 只看該作者
http://www.discuss.com.hk/viewth ... amp;extra=page%3D17
唔好意思.....我本著為正義出頭的理念.....
冒著被封鎖的危險......我都要轉載此連結....
希望大家大方D~
abcde 發表於 2010-10-6 10:10:49 | 只看該作者
唉.....被誤會了...我沒說過一天也不能比賽啊....只是想帶出jv場的使用平衡...我也說過想看11月的f1賽.....只是不想jv會變成私人場地...公眾很難才可使用....算了....不說了....
cpu 發表於 2010-10-6 10:42:34 | 只看該作者
唉.....被誤會了...我沒說過一天也不能比賽啊....只是想帶出jv場的使用平衡...我也說過想看11月的f1賽..... ...
abcde 發表於 2010-10-6 10:10

jv點都吾會變做私人場地,你估用一次保險平!仲有要申請,政府亦表明吾可以有$入袋,
abcde 發表於 2010-10-6 11:03:23 | 只看該作者
回復 87# cpu

謝謝師兄道出book 場使用時的困難....師兄有否看小弟的回覆....作為車會的人仕...覺得jv場應怎樣使用.....用在鬥車和玩車中的平衡是怎樣 ? 應用在攪什麼類型比賽上 ?
光丑猶仗凡 發表於 2010-10-6 11:10:18 | 只看該作者

回復 86# abcde

good point
agree with u, deeply!!

cpu 發表於 2010-10-6 11:30:02 | 只看該作者
回復 88# abcde

攪什麼類型比賽!e樣就睇市場流行乜,又要睇d代理想吾想系果度攪,因為政府吾想有廣告,代理自然冇興趣,咁邊個出$攪?至於一個月攪幾多次?放心,你應問一年攪幾多次,
光丑猶仗凡 發表於 2010-10-6 11:30:53 | 只看該作者
回復 85# 41671

thx c hing~
nice link
It was shame for these HK citizens behavior
kowan77 發表於 2010-10-6 11:31:58 | 只看該作者
回復  sunday
師兄有去jv玩的嗎?真的想去見見啊....你會說自己是sunday 嗎 ? 幾時玩?星期六日 ?上午 ? 下 ...
abcde 發表於 2010-10-6 01:31

如果剛剛星期一晚係猫店你可能見過佢
聽到 so 生都要請佢十一月去比賽
abcde 發表於 2010-10-6 11:36:31 | 只看該作者
回復  abcde

攪什麼類型比賽!e樣就睇市場流行乜,又要睇d代理想吾想系果度攪,因為政府吾想有廣告, ...
cpu 發表於 2010-10-6 11:30

有這樣的回覆...真的放心了.....
41671 發表於 2010-10-6 11:38:09 | 只看該作者
大家一齊去支持下個F1比賽啦~
powis 發表於 2010-10-6 13:13:58 | 只看該作者
回復  ABCDE

我的意見是, 不比賽的車迷和比賽的車手根本河水不犯井水

就 JV 來說, 賽車場開放免費比車 ...
sunday 發表於 2010-10-6 00:33

雖然之前同你有d argue on book場"測試"事件, 但今次我都有和你同樣的觀點.
其實如果你每次回答時都直接d就少好多誤會同argue.

book場"測試"事件, 我覺該會處理得唔好就係事實ga la, 而且又過左去, 你都無謂再提la, 只會比人翻舊賑姐.

另外JV only allow fixed number of booking every month, for those who interested to know please contact the management office in JV for the details, as i don't want to represent LCSD to say (Sorry i am too tired to type Chinese....).
比利羊 發表於 2010-10-6 13:14:40 | 只看該作者

大家一齊去支持下啦~
maxchow 發表於 2010-10-6 13:22:01 | 只看該作者
大家一齊去支持下啦~
比利羊 發表於 2010-10-6 13:14

Support !!
搞好 D 可以提升香港既形象。
幾年前 V-one-R 時代 PYC 仲係一條條石屎腸果陣都比日本Q嫂車手話條 track 唔係咁理想,殺傷力大。今次應該好 D la!
abcde 發表於 2010-10-6 13:32:40 | 只看該作者
大家一齊去支持下啦~
比利羊 發表於 2010-10-6 13:14

support x2 ...
gtimax 發表於 2010-10-6 13:36:56 | 只看該作者
好簡單,個場係供大眾使用的,比賽只要係公開報名,係人都有權參與就OK啦!
msmcreation 發表於 2010-10-6 13:59:16 | 只看該作者
好簡單,個場係供大眾使用的,比賽只要係公開報名,係人都有權參與就OK啦!
gtimax 發表於 2010-10-6 13:36

但以我所知就算公開報名, 都會令新手卻步...
1. 自知技術差距, 不敢報名
2. 裝備不合例, 賽例限制多

可有對策??