RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Evo露筍
打印 上一主題 下一主題
收起左側

員工心聲

turbo997 發表於 2012-5-21 10:15:50 | 只看該作者

老實講,你哋最好帶個口罩!!!
euro614 發表於 2012-5-21 10:29:41 | 只看該作者
唔明點解,不停有師兄講,要頭盔,要工鞋,要工具執車。但巳開業大半個月,都無做過任何野。
玩車既固然有責任,但關係自身安全,員工及場主係唔係自己都要做野呢..!相信睇得厘個post的都係有良心的玩家,但如某師兄所說,不負責任的玩家又未必會上來睇POST。
還是襯weekday無咁多客,去買些裝備吧,帶上頭盔再呻吧。
eight 發表於 2012-5-21 10:36:33 | 只看該作者
Evo露筍 發表於 2012-5-19 21:30
其實我好明白大家玩車玩得好開心....
但大家玩O既時候, 可唔可以都顧下我地O係下面執車O既.....
3JUMP位有 ...

呢d未所謂高質素香港人law.最緊要自己玩,話之你死啦.
teamc 發表於 2012-5-21 11:01:26 | 只看該作者
琴日所見好好多,有咁好服務大家要珍惜!
 樓主| Evo露筍 發表於 2012-5-21 11:11:55 | 只看該作者

係呀.....我收得錢做野,我就想提供最好o既服務......

kyoshozx5 發表於 2012-5-21 11:26:18 | 只看該作者
同以前mx club一樣都係惈班人,講都冇用。最後只會變成罵戰
euro614 發表於 2012-5-21 11:30:56 | 只看該作者
Evo露筍 發表於 2012-5-21 11:11
係呀.....我收得錢做野,我就想提供最好o既服務....有時自己一個o係場, 另一個做得野o既休息緊, 而另一個成Q ...

厘個問題,反而我有諗過。
車場係唔係應該每個鐘有十分鐘 or 兩個鐘有十五分鐘停一停,等大家都可以休息下。
22年 發表於 2012-5-21 12:20:47 | 只看該作者
Evo露筍 發表於 2012-5-21 11:11
係呀.....我收得錢做野,我就想提供最好o既服務....有時自己一個o係場, 另一個做得野o既休息緊, 而另一個成Q ...

是否帶超的月巴人老?
memberbilly 發表於 2012-5-21 12:39:36 | 只看該作者
搵兩日 唔提供執車服務 等d 人自己執.     
一係就5分鐘先執一次 執果時全場唔比玩. 大家都安全
lcman 發表於 2012-5-21 13:02:52 | 只看該作者
多口一問,公司有為員工買保險?
nitrotruck 發表於 2012-5-22 11:20:39 | 只看該作者
22年 發表於 2012-5-21 12:20
是否帶超的月巴人老?

22師兄你好似由以前TKO 越野車年代到而家都好憎我地玩油車既玩家! 其實大家都俾錢入場玩有邊個唔想玩盡佢? 同埋好難話大家話停就一齊停!! 就好似鐘意吸煙既人在車場內或街吸煙噴到附近既人都食二手煙唔通又可以叫佢停一停在街上都唔好食? 我就支持油電齊飛
Marksman 發表於 2012-5-22 13:01:09 | 只看該作者
我玩油車時間多好多但我同22都好friend 喎

PS 我同22同房的
godflower 發表於 2012-5-22 23:53:32 | 只看該作者
有人提及"有時一個執到死,另一個執車就舒服蛇王嘆冷氣"....果條友咪戴白帽/瘦柴...一係做失蹤員工...一係走去食煙,一係企埋d好位(少車返轉灣位),企一陣走左去,(我在場內留意到)星期日架車出晒白煙咪佢囉.....
星期日咁多車一齊飛,有時淨係得Evo兄,同另一位只係星期日出現仁兄執車,執到傻條友都唔幫手,最後要搞到譚生同埋另一位人員客串加入....唔通條友以為自己係老闆呀!!!
godflower 發表於 2012-5-23 00:11:14 | 只看該作者
我是星期日車手,大家玩車時候真係要留意工作人員,有人執車時真係盡自已所能去減速,停止,避開...當然工作人員乜要有適當裝備...但我認為車手應是主動去減低意外的...
很感謝星期日在場執車Evo兄及星期曰員工(他2人全日大部份時候企係場度執車).....希望你地工作順利
P.S希望LALI負責人多留意你那位白帽瘦柴員工,成曰見佢係度蛇....
nitrotruck 發表於 2012-5-24 09:48:46 | 只看該作者
Marksman 發表於 2012-5-22 13:01
我玩油車時間多好多但我同22都好friend 喎

PS 我同22同房的

大家都俾咁多錢,只係想帶出油電應該平等使用場地 油電盡情飛
euro614 發表於 2012-5-24 11:39:04 | 只看該作者
nitrotruck 發表於 2012-5-24 09:48
大家都俾咁多錢,只係想帶出油電應該平等使用場地 油電盡情飛

所以我覺得硬性規定,相隔一段時間就全場休息十分鐘,一來員工可以休息或者執執個場地,玩家都可以休息一下,甚至俾玩家落場搵返架車跌左的零件。厘個未嘗唔係一件好事。
kevin-ysl 發表於 2012-5-24 12:14:09 | 只看該作者
建議~~~
起jump位頭加隻大閃燈...
一有兄弟起jump位執車就由佢扲閃佢!!
另外個人防護設施呀員工兄弟一定要有呀~~~
一架二千kg嘅石頭飛咁高劈落黎...會死人嫁!!
nitrotruck 發表於 2012-5-24 12:29:31 | 只看該作者
euro614 發表於 2012-5-24 11:39
所以我覺得硬性規定,相隔一段時間就全場休息十分鐘,一來員工可以休息或者執執個場地,玩家都可以休息一 ...

咁又同意~~ euro兄你既建議比較公平同有建設性!! 支持
AlanCheung 發表於 2012-5-28 19:52:50 | 只看該作者
回復 Evo露筍 的帖子

師兄,我好明白你的心情,真心希望大家小心小心,安全第一