RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6916|回復: 58
打印 上一主題 下一主題
收起左側

員工心聲

Evo露筍 發表於 2012-5-19 21:30:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
其實我好明白大家玩車玩得好開心....
但大家玩O既時候, 可唔可以都顧下我地O係下面執車O既.....
3JUMP位有車反時, 我地O係坑度執緊車,但有D大佬唔理我地死活係咁飛.....
而家比賽咩??跑慢一個圈輸D咩呀??

呢個問題我都唔係第一次講......
我明個場有野改到好玩左係會HIGH D.....
但唔該顧下我地丫.....
你地射到我地傷左....揚左大家冇得玩盞冇引....

呢D係我做左咁多日O既心聲....本來打算忍唔講架喇.....但係真係忍無可忍唔講唔得!!

P.S. 阿譚,希望唔會因為我咁講得失左D客你唔再比我返工啦......
Marco明 發表於 2012-5-19 21:37:18 | 只看該作者
你地自己真係要小心d......執遲d我覺得唔係問題.....最緊要安全
50270898 發表於 2012-5-19 22:09:34 | 只看該作者
小心啲執
putian 發表於 2012-5-19 22:09:56 | 只看該作者
我都見過D人離哂普
其實玩車唔係只顧望自己架車,其實要望前望後先啱!
師兄,good luck
turbo997 發表於 2012-5-19 22:11:00 | 只看該作者

其實我有個建議
如果有車在大jump 反了,你千萬要留意一下有無事來緊,有車來就唔好執住,由得佢,
有時玩緊車,真係會睇唔到有人,
所以玩車嘅朋友如果反咗,最好高聲提醒其他玩緊車的車友,第一可以提醒其他人收慢同睇吓有無人執緊車.第二係你都唔想人撞到你架車!!!!
因為今日我最小叫左三次(大jump 有人啊!!!) 但好多車友都照飛!!!!
係唔係要攪到無人幫手執事先開心???係咪要攪到有意外先安樂???
而今日更加有幫手執車的員ヱ被車撞到跌到,所以請各車友如果有意外一定要高声提醒其他玩家,咁大家都會開心!!!!!

另外!我本身都有玩油車的,但就連我自己都頂唔順!!!!呢個係我個人意建,我都希望玩油車嘅玩家可否簡断咁停吓???
玩二十分鐘停+分鍾都好.第一可以比D煙走吓!!!第二比人隻耳休息吓!!!執車班兄弟真係好慘架,當比部名貴引擎休息吓都好啊!!!這是我的個人意見!!不喜勿插!!!
oscarchoi 發表於 2012-5-19 22:11:19 | 只看該作者
同意你的說法都唔知佢地為開心
而真是發生員工比D車撞到後的問題
希望玩者自己玩時留意下工作人員的安全問題
patrickli071 發表於 2012-5-19 22:30:38 | 只看該作者
我未去玩過既, 不過有d建議~
不如車場比d 哨子或者任何可以發出響亮聲音既儀器比執車人員,
當佢地要執車時就"吹雞", 全場既車都要立即減速,
如果唔減速就要被罰, 例如要停玩一個鐘~
因為玩車其實要一路睇住自己架車而同時又要顧住個場邊度有車反左係有d難度,
所以如果用"吹雞"既方法, 即係用聲黎通知會好d...  

個人少少意見~  
sex8088 發表於 2012-5-19 22:40:59 | 只看該作者
吹雞 is better, i recommend bbbbbbbbbbbbb...... remind all player.
ringlecheng 發表於 2012-5-19 22:44:55 | 只看該作者
如果場地可有 遙控響horn 比工作人員, 工作人員在執車時 先按一下, 車手聽到horn 聲就不能 jump . 可保障工作人員安全. 大吉利事講句. 遲早會有一鑊賴野.  希望大家玩得開心, 工作人員安全. 以上只是個人意見...
sex8088 發表於 2012-5-19 22:58:02 | 只看該作者
千期不要學龍鼓灘小型賽車場,一不小心搞到冇得玩.
GSXR600 發表於 2012-5-19 22:59:19 | 只看該作者
同意 要照顧下執車人士  佢地幫我 執完車 我都慢慢起步 唔想d沙 正到佢..
ford 發表於 2012-5-19 23:00:53 | 只看該作者
如果無人執車,要車友自己執就知有幾凶險,
有邊過唔想返屋企見老婆仔女.
場主可立一d安全指引,不竟好多人唔上工房睇post.
roy55699 發表於 2012-5-19 23:07:07 | 只看該作者
打份工姐,唔好搵命搏!!! 安全先好去執車,再唔係要D車停曬無車行先好執,咁D人自自然然會停(全場停得佢自己唔停就知咩事!)
kamlo713 發表於 2012-5-19 23:09:43 | 只看該作者
Evo露筍 發表於 2012-5-19 21:30
其實我好明白大家玩車玩得好開心....
但大家玩O既時候, 可唔可以都顧下我地O係下面執車O既.....
3JUMP位有 ...

你哋唔撈 我哋仲大鑊 大家小心D最好
ikesan 發表於 2012-5-19 23:15:09 | 只看該作者
辛苦哂露荀兄你地!今日我亦有入場,真係多人多車好多險象百出嘅情況。站在我玩車嘅角度,我真係盡量小心喺場內工作嘅師兄。學你話齌,又吾係比賽,只要有人幫手執便可,快慢吾係問題。但我自己今日亦有二次驚險鏡頭,當然好彩冇事,真係萬幸。
對於幫手執車嘅工作人員,我亦有小許建議。1/最好著工業安全鞋,鐵頭硬底果隻。如果吾好彩真係比撞到(我見大部分師兄喺就黎撞到人時都會收油嘅),希望將損盡量減到最低。2/ 帶頭盔。可能會熱d!但亦是希萬一有意外時可將損傷減到最低。3/負責執車嘅員工喺工作(執車)時。每人手持一個”爬爬”。咁就可以盡量企喺安全嘅地方(由其三jump位)都可以將反左嘅車車執番正而冇須行出去咁危險。
其實以上咁多師兄都有很好嘅建議,希望喺員工安全方面可再改善少許!咁我地玩嘅又開心,工作嘅亦安心!亞譚,繼續努力!
22年 發表於 2012-5-19 23:32:12 | 只看該作者
回復 Evo露筍 的帖子

Evo兄多謝晒你同其他執車0既兄弟,辛苦晒。安全至上,開工大吉。
ralphli 發表於 2012-5-20 00:06:27 | 只看該作者
收到你心聲,玩車Brother請顧及他人安全
Marksman 發表於 2012-5-20 00:13:36 | 只看該作者
應在 Driver stage 兩傍放兩個大告示牌, 講明要注意track 上的人安全, 大三角形內加感嘆號, 先給駕駛者概念先才重要.
7-11 發表於 2012-5-20 00:32:13 | 只看該作者
打工姐吾使揾命博,玩梗車啲c兄記住望下工作人員執車拉吾該
raman9551 發表於 2012-5-20 01:02:09 | 只看該作者
可能月租嘅ching都會知道,係日租嘅ching未必全部都有此意識,我覺最好每次收入場費時候接待姐姐不厭其煩咁講一次提高安全意識好啲,最少都令佢地知道場主正在關注這問題

PS . 我都係日租嘅