RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: IBM
收起左側

新手毒發 : 1200 大洋 散砌 F104x1

sfdo 發表於 2015-12-10 20:22:15 | 顯示全部樓層
yin@hk 發表於 2015-12-10 19:58
其實已經無人想理你,你仲要係到推post做咩呢?部車已經out左架喇,你想知未自己玩多D部車,不過你玩得咁差應 ...

我推 post 都係想你老實D講下 F110 一代前擔有咩大問題啫?
唔好用 out 來做借口。
你只講有問題但又唔講下有咩問題,都懷疑你係唔係都係吹水。
唔好諗住車場跑得快被大家認得就當係權威。
yin@hk 發表於 2015-12-10 22:05:00 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-12-10 20:22
我推 post 都係想你老實D講下 F110 一代前擔有咩大問題啫?
唔好用 out 來做借口。
你只講有問題但又唔講 ...

我唔會教精你等你再出去吹水呃人,你係有本事就自己玩到個問題出黎再拎出黎講,你有心玩一定會玩到出黎,不過我睇死你都唔會玩到出黎架喇,你繼續慢慢蛇行啦
CYLeung 發表於 2015-12-10 23:23:41 來自手機 | 顯示全部樓層
一齊拎架蛇1出黎玩F1夜咪得lor,順手支持下
sfdo 發表於 2015-12-10 23:23:50 | 顯示全部樓層
yin@hk 發表於 2015-12-10 22:05
我唔會教精你等你再出去吹水呃人,你係有本事就自己玩到個問題出黎再拎出黎講,你有心玩一定會玩到出黎,不 ...

唉,我11月22日已落選某會玩...,再吹都呃唔到人啦。
22日之後都諗住繼續慢慢蛇行 + 自膠算,已 唔想 自己成日想出來玩,夜晚諗 唔想 都諗到失眠,日頭搭車睏著左點知又係發夢自己去 天水圍/JV 玩....唉,前兩天又多手為其他車換 servo saver 又加介仔搞D乜鬼 bump steer ,極醜!

ivan仔 發表於 2015-12-11 01:36:28 | 顯示全部樓層
仲蛇, E道講F104 雙星車, 你講蛇就自己再開POST, 幫你起個帖名[ F110的問題研究所]
leo6099 發表於 2015-12-11 19:25:17 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-12-10 23:23
唉,我11月22日已落選某會玩...,再吹都呃唔到人啦。
22日之後都諗住繼續慢慢蛇行 + 自膠算,已 唔想 自 ...

喱個post係技術分享,你自膠就去自膠區,唔好污染這一區
sfdo 發表於 2015-12-11 20:20:24 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2015-12-11 01:36
仲蛇, E道講F104 雙星車, 你講蛇就自己再開POST, 幫你起個帖名[ F110的問題研究所] ...

明白。

我講我換 servo saver 都係同星星車有關。
呢個係星星原裝 servo saver,有虛位 。
https://youtu.be/pyj-hutEdKI

唔知係玩舊左就必然有虛位,
還是
我唔識上螺絲而搞到佢有虛位呢?

如果係關上螺絲事,又可唔可以分享下  servo saver 應該點上螺絲?(若唔想教精我,唔講都得)

我係想講換新星星大扭力 servo saver (金屬彈簧圈) 直路好似好控D,但又唔知係唔係其實原裝 servo saver 都可走到直,只係我問題呢?

leo6099 發表於 2015-12-12 17:11:49 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-12-11 20:20
明白。

我講我換 servo saver 都係同星星車有關。

呀屍兄,你想問saver問題不如你去第到問啦,我估冇人會想答你
sfdo 發表於 2015-12-12 23:42:20 | 顯示全部樓層
leo6099 發表於 2015-12-12 17:11
呀屍兄,你想問saver問題不如你去第到問啦,我估冇人會想答你

唔響度問又可以去邊度問?又講係技術論討,呢隻 servo saver F104 同 F104 V2 都用緊。
係有人響呢個 post 話我唔職上螺絲,我估佢會職先至問。
唔想答就算啦。

ivan仔 發表於 2015-12-13 00:37:36 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-12-12 23:42
唔響度問又可以去邊度問?又講係技術論討,呢隻 servo saver F104 同 F104 V2 都用緊。
係有人響呢個 pos ...

你話你架蛇裝F104個SERVO SAVER 就係道問?

我架TRF419 TRF418 417 416 都係用同一個SERVO SAVER, 唔通都要在這裡問?

自己想清楚問題先啦, E道講緊點散砌雙星F1, 唔係問野嫁, 麻煩你啦大哥大, 唔好再問唔關於個POST D野好唔好.

你問點散砌架雙星F1, 這個POST入面一定有人答.

講緊雙星F1, 你問雙星件裝落架蛇道, 玩野咩
sfdo 發表於 2015-12-13 01:28:10 | 顯示全部樓層
ivan仔 發表於 2015-12-13 00:37
你話你架蛇裝F104個SERVO SAVER 就係道問?

我架TRF419 TRF418 417 416 都係用同一個SERVO SAVER, 唔通都 ...

我幾時有話架蛇裝F104個SERVO SAVER先?你睇清我問題先。我係講緊 F104 原裝 SERVO SAVER 有虛位...

請教下點樣上螺絲裝好D啫?
d.s 發表於 2015-12-13 08:48:26 來自手機 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-12-12 23:42
係有人響呢個 pos ...

sfdo
你唔好再搞樓主呢個post
你要問/討論其他型號/技術問題請請你開新post
另外亦希望各位師兄唔好再回佢D膠文(佢好明顯係悶爆,你回一句佢彈十句出嚟)

真心替IBM師兄呢篇文覺得不值...
sfdo 發表於 2015-12-13 10:06:32 | 顯示全部樓層
d.s 發表於 2015-12-13 08:48
sfdo
你唔好再搞樓主呢個post
你要問/討論其他型號/技術問題請請你開新post

我響呢個 post 吹 蛇仔 係我唔o岩。
係有人話我唔職上螺絲,我先至響呢度順手問埋啫。
問佢又唔答........唉,到最後邊D人吹水就由大家自行判評。
唔講了。
borry 發表於 2015-12-13 11:02:48 來自手機 | 顯示全部樓層
Sfdo 你係唔講先好呀,你神憎鬼厭到無人想理你,你究竟自己知唔知?
ivan仔 發表於 2015-12-13 19:53:46 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-12-13 01:28
我幾時有話架蛇裝F104個SERVO SAVER先?你睇清我問題先。我係講緊 F104 原裝 SERVO SAVER 有虛位...

唔知你係唔係唔識中文,

你問F104 原裝SERVO SAVER 點解有虛位, 你問錯人啦, 你一去EMAIL問日本TAMIYA, 一係打電話去日本問, 一係自己飛去日本再去日本TAMIYA廠問.
點EMAIL, 點打電話唔好問我地啦, 真係唔想答你.

好明顯你唔係用F104道, 同樓主係散砌, 當然係用OP SERVO SAVER啦, 你問人原裝野點知呢.

你都識講雙星D野唔好嫁啦, 仲要問原裝有虛位可以點解決, 真係想X 7你, 改OP咪沒虛位囉, 仲要問?

你咁問野, 不如你問下點解原裝白豬唔快, 你換OP魔打咪會快囉.

仲有就係, 你問野完完全全唔關F104散砌事, 你最好就自己開新POST啦問人啦, 麻煩晒你.不再回答你問題.

TRF418 發表於 2016-5-23 18:29:07 | 顯示全部樓層
當初買架 Xray X1 一步到位仲好
sfdo 發表於 2016-5-29 18:13:48 | 顯示全部樓層
leo6099 發表於 2015-11-23 19:00
你咪縮沙呀,不過你行唔直都好難去到直路尾

我唔會縮沙。
呢排雖然頻頻落雨,但都有練。直線 full 走到 OK。
打算等好天 6月5號、9號或12號 上午九點正用任何一架蛇仔車 JV 自抄致歉。
------
更正:
因為套 17.5T唔知用乜好慢,加上差機壞左,蛇仔車冇得抄,改為 以 1G 加速自身抄。
獲得 1G 加速力o既地方,可能係 利安道對住新清水灣道,或 福強A座 15/F 對住 雅蘭街...