RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sai730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

yin1992 發表於 2008-10-11 16:55:33 | 只看該作者

真心個句 我地只係唔應同你咁諗法 玩車其實唔洗理人點睇囉 唔通人地話你玩具你走埋去同佢解釋咩
活動個D其實時間地點岩都會去

mk9001 發表於 2008-10-11 16:56:54 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 11/10/2008 01:32 PM 發表
各位貨車.拖頭師兄們...我睇到呢兩日有幾個大型活動喎...一個九龍...一個港島...我諗我呢個新札搞手要做好D喇....
想問下...如果將來小弟有機會同各方搞手合作搞返個港九新界重量級超大型活動...藉此宣揚RC貨車.拖頭 ...

梗係支持啦 但係如果搞咁大型.........駛唔駛向警方申請呢? 唔係俾人告非法集會就唔好啦......
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 17:12:56 | 只看該作者
原帖由 yin1992 於 2008-10-11 16:55 發表

真心個句 我地只係唔應同你咁諗法 玩車其實唔洗理人點睇囉 唔通人地話你玩具你走埋去同佢解釋咩

我冇理佢地格...你睇清楚我講咩未嫁..我係話我同朋友玩車輕鬆下...開心下...因為咁比人圍...D圍住我...保安已為發生事走過黎話我地搞事趕我地走....我覺得唔關我事但點解要叫我走呢....不如你答我啦....你覺咁樣係咪叫專重先(師兄)
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 17:27:21 | 只看該作者
不如我講清楚點解我要開呢個討論先啦....我唔係要你認同和反對...
我係要話比各位有心人聽我做緊呢樣野去令大家進步...
最重要一點係我要找幫手...找港島..九龍..新界等等想加入的師兄幫手同我約人...報告...通知...一齊舉辦呢個有意義既活動...因為我一個人係唔可以做到呢件事...
如果有好多人加入...我地要申請好多野...找地方..茶水食飯...影相...找MC...如果有咁大型活動又可能會有記者等等好多好多..我個人唔叻唔聰明...做唔到D乜野大事...我需要人幫我..我真係好想成功..好想做返件好事...大家高興開心就好了
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 17:30:19 | 只看該作者
原帖由 yin1992 於 2008-10-11 16:55 發表

你答唔答到我呀...我認真敢問...你比做好D既答案我吧...
dm9261 發表於 2008-10-11 18:28:41 | 只看該作者
其實小弟睇一有d一頭霧水既感覺

師兄介唔介意以點列列出

目標
目的
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 18:59:12 | 只看該作者
原帖由 dm9261 於 2008-10-11 18:28 發表
其實小弟睇一有d一頭霧水既感覺

師兄介唔介意以點列列出

目標
目的

目標係要大家開心開始..開心認識..開心享受..開心完成
目的第一係要肯定貨車RC係有專業認真既精神同態度存在.唔係好似玩玩具咁簡單.
第二係要多D人知道貨車係一種可以有一種令人享受回味自已創作既意義..等多D人玩...多D人去用心改良加工..
等多D人得以進步...就係咁簡單...唔知我有冇講錯呢?
dm9261 發表於 2008-10-11 19:10:31 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 18:59 發表

目標係要大家開心開始..開心認識..開心享受..開心完成
目的第一係要肯定貨車RC係有專業認真既精神同態度存在.唔係好似玩玩具咁簡單.
第二係要多D人知道貨車係一種可以有一種令人享受回味自已創作既意義..等多D人 ...

你打算點實現上面既野?
z1118 發表於 2008-10-11 19:24:45 | 只看該作者
總之玩車果時,在人多既地方, 唔好亂咁黎唔好開到咁q大聲人地就唔會覺得你搞事嫁啦....

保安人員,多數都好有禮貌地叫我地小心唔好整到人 ,policeman一走過黎就問我地嫁車好正喎,幾$$呀,又幾好玩喎,身分證都唔查就走了
Q-pet 發表於 2008-10-11 19:42:43 | 只看該作者
但如果你搞活動..人數超過三十人要同政府申請=-=唔可以就咁係街度玩..
玩都得分開一堆人....上次我搞個個青衣遊都估唔到有成23人去-0-"

馬輝 發表於 2008-10-11 20:12:42 | 只看該作者
原帖由 z1118 於 2008-10-11 19:24 發表
總之玩車果時,在人多既地方, 唔好亂咁黎唔好開到咁q大聲人地就唔會覺得你搞事嫁啦....

保安人員,多數都好有禮貌地叫我地小心唔好整到人 ,policeman一走過黎就問我地嫁車好正喎,幾$$呀,又幾好玩喎,身分證都唔 ...

最弊7號當日真的有個串到無倫的保安阿姐
SPAWN 發表於 2008-10-11 20:24:30 | 只看該作者
原帖由 heipk520 於 2008-10-11 14:04 發表
我地要比人知道我地唔係傻仔

冇人覺得傻仔wo!你當你自己係呀?
馬輝 發表於 2008-10-11 20:28:50 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 17:12 發表

我冇理佢地格...你睇清楚我講咩未嫁..我係話我同朋友玩車輕鬆下...開心下...因為咁比人圍...D圍住我...保安已為發生事走過黎話我地搞事趕我地走....我覺得唔關我事但點解要叫我走呢....不如你答我啦....你覺咁樣係 ...

你用到被人圍的字眼真的有點唔多正面,因為被人圍的重點在於"敵意"

馬輝同其他車友之前都講過,絕大部份圍觀者對我們的貨車/拖頭/巴士都冇敵意,反而覺得新奇,他們只是好奇圍觀,總談不上"敵意"二字吧

你同d圍觀者互動得好,佢地開心你又開心,何樂而不為(有次大家開心到有保安趕我們,途人甚至出口罵保安多舊魚)
馬輝 發表於 2008-10-11 20:29:29 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2008-10-11 20:24 發表

冇人覺得傻仔wo!你當你自己係呀?

馬輝由第一條回覆此文已經講緊呢樣野
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 20:56:31 | 只看該作者
原帖由 馬輝 於 2008-10-11 20:29 發表

馬輝由第一條回覆此文已經講緊呢樣野

你地唔好咁細路啦...玩捉錯處咩...我講左幾百次..我開呢個討論...只係想找支持者姐...只係想找有心者幫手...有誠意咪一齊搞好呢件事囉...你認為呢件事多此一舉的話咪收聲睇我點失敗囉...可必係道捉痛腳姐...我唔想同你地理論....理論之後就變分化...成唔成事都好啦...我都只係想發表下姐...我又唔係想做英雄...支持既就留名吧..多謝
馬輝 發表於 2008-10-11 21:15:19 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 20:56 發表

你地唔好咁細路啦...玩捉錯處咩...我講左幾百次..我開呢個討論...只係想找支持者姐...只係想找有心者幫手...有誠意咪一齊搞好呢件事囉...你認為呢件事多此一舉的話咪收聲睇我點失敗囉...可必係道捉痛腳姐...我唔想 ...

請問你有冇細心思考我們點解會咁講?

請問你響馬輝的回覆中邊度見到多此一舉或者類似字眼?

因為唔係個個都要用把口支持你

冰‧心龍 發表於 2008-10-11 21:18:22 | 只看該作者
阿龍你真係慘!!以家真係比人圍

我覺得冇義意既回覆唔好理!如果唔係有排煩
Q-pet 發表於 2008-10-11 21:26:51 | 只看該作者
個post好似變左鬧交咁--
Q-pet 發表於 2008-10-11 21:36:22 | 只看該作者
ja係我地話有時比人趕唔關多唔多人既事..
係因為有d屋苑唔比人玩車咁d保安未要趕人走囉...
上次利達旺角遊..我地泊係西洋菜街都無人理...我地係咁比人影相ja...
你搞活動我會黎...
yin1992 發表於 2008-10-11 21:37:54 | 只看該作者
B仔急急如雷令