RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sai730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

有勇冇謀 發表於 2008-10-12 00:43:21 | 只看該作者

係, 太多人玩係負累, 係太多的地方玩係找死....
MRX-2 發表於 2008-10-12 00:52:40 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 16:36 發表

師兄..你話玩車唔係為比人睇既意思..係玩車係令自已開心為興趣為成功感為識更多同道中人的朋友嗎...

以上所講都係,不過其他人眼中係點我唔會太理會,玩車求開心唔係做show,傍人點樣話你都好,自已開心就得。(當然唔係影響人地計)
有勇冇謀 發表於 2008-10-12 00:56:04 | 只看該作者
師兄, 老實講,如果可以有好的放車地點(合法), 集合到一班志同道合的車友走在一起玩玩車,吹吹水,分享吓心得, 好似以前d活動咁, 都係唔錯的提議....
有勇冇謀 發表於 2008-10-12 00:57:24 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-12 00:52 發表

以上所講都係,不過其他人眼中係點我唔會太理會,玩車求開心唔係做show,傍人點樣話你都好,自已開心就得。(當然唔係影響人地計)

大隻威, 講得好
SPAWN 發表於 2008-10-12 01:11:54 | 只看該作者
現在係我地自己玩車!唔係玩比人睇!我理得佢死!玩車最緊要!
chan951130 發表於 2008-10-12 01:13:52 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-10-12 00:57 發表

大隻威, 講得好

eleung838 發表於 2008-10-12 01:20:47 | 只看該作者
貨櫃車多少不是一個問題
當然越多越好
衆集一起
做一些RC貨櫃車活動推廣
多一些人認識
都是一件好事程
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 02:56:38 | 只看該作者
原帖由 eleung838 於 2008-10-12 01:20 發表
貨櫃車多少不是一個問題
當然越多越好
衆集一起
多一些人認識
都是一件好事程

其實唔多唔少都係有呢個意思..
各位師兄..對唔住了...左住大家既時間..我都係想大家可以同時一齊見下面分享下心得...
點知變到現在咁既樣子...我想錯了...一切就咁完結吧...估唔到我一番好意就咁就畫上句號...
估唔到大家原來一D熱愛誠都冇...唔怪得知香港貨車RC比所有其它既車種都少人玩啦...
唔會有人整場地...唔會有人搞比賽...亦都唔會揚威海外...永遠都只係望住第二個國家咁行...就係因為大家保守...好似以前既中國咁一D到唔開放...每個人都講到自已幾鐘意玩貨車...點知一個考驗都過唔到...好失望...
我係小角色..改變唔到你地...同時我要同另一D師兄弟道歉...因為我無能..所以搞唔到呢個約會比大家玩...對唔住...比左電話比我果位師兄同馮馮先生...對唔住...我都唔知會有咁多反對...搞唔成了...SORRY...
就咁算了...約會取消...(失望)
SPAWN 發表於 2008-10-12 04:52:31 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 02:56 發表

各位師兄..對唔住了...左住大家既時間..我都係想大家可以同時一齊見下面分享下心得...
點知變到現在咁既樣子...我想錯了...一切就咁完結吧...估唔到我一番好意就咁就畫上句號...
...

睇很到我火都來埋!要玩車未約車lo!講乜膠廢話!做啦!講係冇用ga!
Doughboy 發表於 2008-10-12 13:04:37 | 只看該作者
建議樓主找找雙星代理, 本地之貨車大部份源自TAMIYA 再發展下去, 樓主所講的推廣此活動, 有MC, 有介紹, 租商場玩像真, 非有代理之財力不可
eleung838 發表於 2008-10-12 13:15:34 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 02:56 發表

...

不要氣餒
繼續努力
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 13:54:45 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2008-10-12 04:52 發表

睇很到我火都來埋!要玩車未約車lo!講乜膠廢話!做啦!講係冇用ga!

你失明嗎???你有冇睇嫁...第一.我由一開始到現在都在約人...點解要問你地咁多資料..就係想搞大型DD既活動同大家玩...如果得十幾架車.我洗Q同你地開討論咩....醒D啦師兄...第二..有位師兄都講啦...咁既活動好多野要搞的...如果我地周街行...我洗Q開呢個討論咩...精神D啦師兄...第三...我要你老哥同我吹雞吹二十架車出黎丫..你都企左係度....我都係為左睇下你地咩反應先問下你地有邊D人去..有幾多人去...如果得小貓三四隻...你搞唔搞先???...所以我一路都問你地有冇誠意去...你地就講埋D人地點睇你,你又點睇人...但我現在睇緊你地呀大哥....唔去咪算囉...你洗唔洗話我(講乜膠廢話)呀...洗唔洗出黎比你打一鑊呀師兄...大家都玩車姐....我又唔串你.你洗唔洗咁呀???
總之就算啦....現在睇到大家既反應真係好熱烈....總之...心照啦
MRX-2 發表於 2008-10-12 14:06:06 | 只看該作者
原帖由 eleung838 於 2008-10-12 01:20 發表
貨櫃車多少不是一個問題
當然越多越好
衆集一起
多一些人認識
都是一件好事程

其實只要不是係各區舉辦活動已經達到所謂推廣既效應,想多人識唔係集合得多人就有用,當你今次成功攪得成,有50個人去,咁樣就代表好多認識左RC貨車?

呢D推廣唔係話攪一兩次就成事,要成事既話就要係港九不同地方舉辦活動,要人地專誠走去你所舉辦既地方睇你玩,點解唔去人地樓下玩俾佢地睇?

遇大型情景場活動大埔貨車會已經攪過三次,三次我都有到場,而每次活動都攪得比上次好,點解?因為舉辦呢D咁大型既活動係要累積經驗,經驗既來由係體驗,

佢地唔係透過齋講得番黎既。樓主有無試過去其他各地方玩過車呢?你既有心攪推廣活動就應該坐言起行,你亦知黎緊有兩個[大型活動]舉行,你會否抽空到場支持佢地呢?
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 14:40:30 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-12 14:06 發表

其實只要不是係各區舉辦活動已經達到所謂推廣既效應,想多人識唔係集合得多人就有用,當你今次成功攪得成,有50個人去,咁樣就代表好多認識左RC貨車?

呢D推廣唔係話攪一兩次就成事,要成事既話就要係港九不同地 ...

我唔搞喇...你地搞啦...我爛尾算喇...我齋講都叫有講過自已心底話...講完就算喇...唔成事唔緊要....
唔開心一定有...不過車照玩....其他團照搞...你地第時如果有約會...要幫手...我唔會諗得定唔得...唔會有意見.. 一定會支持...
SPAWN 發表於 2008-10-12 14:42:09 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 13:54 發表

你失明嗎???你有冇睇嫁...第一.我由一開始到現在都在約人...點解要問你地咁多資料..就係想搞大型DD既活動同大家玩...如果得十幾架車.我洗Q同你地開討論咩....醒D啦師兄...第二..有位師兄都講啦...咁既活動好多野要 ...

都係個句:不要問!只要做!唔做唔知做唔做到!
搞下細局先,拿個經驗,唔係點搞大局 你話係未先?

樓主| sai730 發表於 2008-10-12 15:33:00 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2008-10-12 14:42 發表

都係個句:不要問!只要做!唔做唔知做唔做到!
搞下細局先,拿個經驗,唔係點搞大局 你話係未先?

係~~~大排當細局仔你去唔去呢???
MRX-2 發表於 2008-10-12 15:57:17 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 15:33 發表

係~~~大排當細局仔你去唔去呢???

閣下太介懷外人點睇你,車局大與小真的如此重要?
chan951130 發表於 2008-10-12 16:25:47 | 只看該作者
在小弟眼中只要有車局就好,得2個人都得,50-40人都得,這只是小弟個人意見
eleung838 發表於 2008-10-12 16:44:53 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-12 14:06 發表

呢D推廣唔係話攪一兩次就成事,要成事既話就要係港九不同地 ...

我住旺角
下次有這一些活動
請通知我可以嗎?
May I join in????
冰‧心龍 發表於 2008-10-12 17:01:50 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-12 15:57 發表

閣下太介懷外人點睇你,車局大與小真的如此重要?

師兄!人地唔講就唔好追住人講啦!

佢想大家多D人玩...你地就係度睇死人!

人地想多D人玩!你唔黎未算囉!!講咁多野做咩?!你講D野有道理又點??玩車姐!下話??

唔駛講咁多道理呀!

佢又冇做錯!但係又道左歉..你重要追人講!你煩唔煩呀??