RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sai730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

Q-pet 發表於 2008-10-11 21:40:30 | 只看該作者

回復 31# 的帖子

未係囉-0-走黎玩唔比玩...咁單車經過又比=-="
馬輝 發表於 2008-10-11 21:43:23 | 只看該作者
neverdie854 發表於 2008-10-11 21:43:36 | 只看該作者
其實我覺得唔係傻唔傻仔既問題,我覺得sai730兄只係想攪個大型活動出黎
第1係令唔到地區有玩rc貨車既師兄門出黎有個交流,分享心得
第2係令其他人知道rc貨車不是只係玩具車,唔係玩玩下,令其他人多d認識,
馬輝 發表於 2008-10-11 21:46:00 | 只看該作者
原帖由 neverdie854 於 2008-10-11 21:43 發表
其實我覺得唔係傻唔傻仔既問題,我覺得sai730兄只係想攪個大型活動出黎
第1係令唔到地區有玩rc貨車既師兄門出黎有個交流,分享心得
第2係令其他人知道rc貨車不是只係玩具車,唔係玩玩下,令其他人多d認識,

馬輝最擔心的可是其心態會否成為樓主成功的障礙
Q-pet 發表於 2008-10-11 21:46:21 | 只看該作者

回復 42# 的帖子

頂我又無留意個個tim--唔係我寸佢....都無寫明唔比玩
馬輝 發表於 2008-10-11 21:48:27 | 只看該作者
原帖由 Q-pet 於 2008-10-11 21:46 發表
頂我又無留意個個tim--唔係我寸佢....都無寫明唔比玩

上次馬輝,iven & 阿基響荔枝角公園同保安開火之後都好留意呢d
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 22:31:38 | 只看該作者
原帖由 馬輝 於 2008-10-11 21:48 發表

上次馬輝,iven & 阿基響荔枝角公園同保安開火之後都好留意呢d

算啦馬輝師兄和其它師兄弟...我地唔好再吵落去了...不如我地就團結D啦...唔好比其他討論區或有留意我們的網友見到我地因為呢D咁少既問題就開戰...咁樣人地就會覺得我地好似小朋友咁嫁喇....
馬輝師兄和其它師兄弟...我想問你地一句....如果日後真係有機會舉辦呢個活動..當我需要你地幫手時....你地會唔會出手幫我一把呀....我係衷心地想問你們的....
馬輝 發表於 2008-10-11 22:33:25 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 22:31 發表

算啦馬輝師兄和其它師兄弟...我地唔好再吵落去了...不如我地就團結D啦...唔好比其他討論區或有留意我們的網友見到我地因為呢D咁少既問題就開戰...咁樣人地就會覺得我地好似小朋友咁嫁喇....
馬輝師兄和其它師兄弟 ...

其實一齊玩都係一種緣份,有咩幫到手即管開聲
冰‧心龍 發表於 2008-10-11 22:35:31 | 只看該作者
幫就幫到既!拎住廿萬黎洗下先
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 22:36:18 | 只看該作者
我已經聯絡左YMC馮馮先生....佢本人非常贊成舉辦呢個活動....佢仲話可以幫我們出一個團體名義去租場...
佢話如果成功舉辦...一定會大力支持...所以已經解決左第一個問題了...我希望可以成功啦..多謝
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 22:39:09 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-11 22:35 發表
幫就幫到既!拎住廿萬黎洗下先

二十萬就冇喇...比條毛你好唔好???
冰‧心龍 發表於 2008-10-11 22:39:57 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 22:36 發表
我已經聯絡左YMC馮馮先生....佢本人非常贊成舉辦呢個活動....佢仲話可以幫我們出一個團體名義去租場...
佢話如果成功舉辦...一定會大力支持...所以已經解決左第一個問題了...我希望可以成功啦..多謝

個團體名係唔係比你改呀?
冰‧心龍 發表於 2008-10-11 22:40:21 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 22:39 發表

二十萬就冇喇...比條毛你好唔好???

都得既!
冰‧心龍 發表於 2008-10-11 22:43:29 | 只看該作者
你話搞到個成50人既團比人見識!!可能有得上雜誌 報紙
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 22:45:03 | 只看該作者
首先第一步...我想每區都找一兩個代表幫手收集資料...有冇人願意幫手呢...我事先講一句...這活動成功率得30%...因為我得一雙手...但如果有人陪我一齊癜的話...成功率一定會好高...求下大家支持一下啦
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 22:50:14 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-11 22:43 發表
你話搞到個成50人既團比人見識!!可能有得上雜誌 報紙

唔知嫁...50人....睇下大家點啦...我地有幾個月時間準備...呢個係馮馮話的...租場要時間...
團體名我唔知...睇大圍..因為呢個唔係我一個人既活動...係全香港有份玩貨車RC車友既活動...一切睇大家...我已經行出左第一步....接著就睇你地了
chan951130 發表於 2008-10-11 22:54:44 | 只看該作者
租場 玩像真????
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 23:06:44 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2008-10-11 22:54 發表
租場 玩像真????

租場係因為怕太多車..唔可以四圍去...所以就找個場..在場裡活動...至於玩咩...就要睇大家意見...如果可以...可以獎成個像真場帶到戶外玩...又或者再整大D...(好似發夢咁)...不過睇下咩人數先啦...首先要有人...第二要找場地...第三就係活動內容...做左呢幾樣先吧
冰‧心龍 發表於 2008-10-11 23:10:02 | 只看該作者
哈哈哈哈!去陳生屋企玩像真場未得囉
chan951130 發表於 2008-10-11 23:24:04 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-11 23:10 發表
哈哈哈哈!去陳生屋企玩像真場未得囉

折左啦