RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: :::朗仔:::
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想買部平平地既遙控車上堂玩

magic_pro2004 發表於 2008-9-25 15:35:11 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2008-9-25 12:21 發表

唔會架.....D 老豆老母會鬧返學校點解比到個仔玩車車,而唔會諗自己做咩買架車比佢返學校"上堂玩"
教小朋友難.....教 D 老豆老母仲難呀......
叫個小朋友唔好講粗口,搞到見家長,個家長係禁講對唔住老師......轉 ...

Byron  你呢個比諭 ............ 真係經典!!!
鬼愁 發表於 2008-9-25 15:37:03 | 只看該作者
"不想你輸"
"所以要叫你用功讀書"
~飄道~ 發表於 2008-9-25 15:44:17 | 只看該作者
上堂時上堂~
工作時工作~
遊戲時遊戲~
放左學先玩啦~
khho01 發表於 2008-9-25 17:22:19 | 只看該作者
原帖由 :::朗仔::: 於 2008-9-25 07:31 發表
我地上堂玩要架車圍住miss行1圈!!!唔可以比佢發現~!!!

朗仔 ..
比 D 心機讀書啦 ! 讀幾年班呀?
唔好,好以我 中學未畢業出來做嘢...
結果要一邊做嘢,一邊讀夜校(VTC), 一 讀就 讀左 七 年. ...
好辛苦.... 所以現在生活先至好少少 ...
比D心機上堂啦 ! 大把前途 !

各位 c HING 唔好害佢啦  

樓主| :::朗仔::: 發表於 2008-9-25 19:49:46 | 只看該作者

回復 24# 的帖子

我中5喇!!!!其實上堂真係好悶嫁,,,,,可能你地唔會明!!!!
我都係上物理堂玩姐!!!
1架遙控車   馬達推進產生熱力=熱學
                      在地面上移動=力學
                      紅外線接收=波動學
                      電力推動=電學
搞到我毛啦啦d物理概念提升左!!!
仲有喎!!!我唔係靜係上堂玩嫁嗎!!!!!!
另外,,我今日見到drift  賣 $245  應唔應該買呢!!!佢話抄到咁高!!!有冇d其他地方平d呢!!

椰禮 發表於 2008-9-25 19:53:10 | 只看該作者
原帖由 :::朗仔::: 於 2008-9-25 19:49 發表
我中5喇!!!!其實上堂真係好悶嫁,,,,,可能你地唔會明!!!!
                      在地面上移動=力學
                      紅外線接收=波動學
       ...

接收個頻率唔係應該係電子學咩
椰禮 發表於 2008-9-25 19:55:00 | 只看該作者
原帖由 LokSpec 於 2008-9-25 10:39 發表

咁有冇Miss玩Q-Steer?

鬼知有冇咩.....何況係miss.....老師上堂教書冇理由會玩q-steer掛......
不過阿sir就有玩過我部車lo~因為想試下
li5115 發表於 2008-9-25 20:08:10 | 只看該作者
原帖由 :::朗仔::: 於 2008-9-25 07:31 發表
我地上堂玩要架車圍住miss行1圈!!!唔可以比佢發現~!!!

有病

北極熊 發表於 2008-9-25 20:15:48 | 只看該作者
生著呢D真係........前世唔修~
li5115 發表於 2008-9-25 20:15:50 | 只看該作者
原帖由 :::朗仔::: 於 2008-9-25 19:49 發表
                      在地面上移動=力學
                      紅外線接收=波動學
       ...

借題發揮,勃亂反正。
 樓主| :::朗仔::: 發表於 2008-9-25 20:24:36 | 只看該作者
原帖由 北極熊 於 2008-9-25 20:15 發表

你生到先講啦!!
 樓主| :::朗仔::: 發表於 2008-9-25 20:25:22 | 只看該作者
原帖由 北極熊 於 2008-9-25 20:15 發表

我既意思係你生左先諗!!!!!
 樓主| :::朗仔::: 發表於 2008-9-25 20:27:13 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-9-25 19:53 發表

接收個頻率唔係應該係電子學咩

接收紅外線係波動學!!!!!!!!!!!!!!!
 樓主| :::朗仔::: 發表於 2008-9-25 20:37:04 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-9-25 12:36 發表
總之就離晒譜......買架車上堂玩........
仲要好似係好應該.......仲要係係O的MISS前面到玩.......

真係威到呀.....唔怪之O的細佬O的中英水平越嚟越低......
唔怪之後宜家O的補習天皇咁搵錢.......

因 ...

講真丫...讀書係為會考嫁啦!!!
你幾何會用到d a maths係日常生活到!!!依家讀黎咪又係應付會考!!!!!
唔係會考既話,,我覺得學中英文+ 加減乘除夠喇!!!
chan951130 發表於 2008-9-25 20:39:32 | 只看該作者
                      在地面上移動=力學
                      紅外線接收=波動學
       ...

上堂玩 你話可能你地唔會明,我係中一,明啦 ,我地無物理,但係有科學,不知?好玩 ,一d都唔悶
chan951130 發表於 2008-9-25 20:42:22 | 只看該作者
原帖由 :::朗仔::: 於 2008-9-25 20:37 發表

你幾何會用到d a maths係日常生活到!!!依家讀黎咪又係應付會考!!!!!

日常生活有可能用唔到,但係返工就用到
AMAT 發表於 2008-9-25 20:42:56 | 只看該作者
原帖由 :::朗仔::: 於 2008-9-25 20:37 發表

咁你咪做個日常生活O既人囉.......

出嚟做O野....想做高職位O的O既......
或者做個乜師乜師O既......
工程師,電子工程師,設計師等等等......你估你日常生活MATHS加減乘除夠唔夠用呢?
做個藥劑師.....又或者其他O的高等職業.....一般日常英語又夠唔夠用呢?
淨係做銀行高層O的,計O的利率,複合計算,股票基本之計.....你估日常數學又夠唔夠呢?

或者你想去做O的售貨員呀,賣菜呀,果O的咪日常英語夠用囉.....

好多人都好天真,以為會考O的O野將來唔會用到.......好多人都咁諗......
因為初出嚟唔知......將來就知唔係.....

會考學果O的叫做基礎常識......冇基礎常識,以後唔駛旨意可係上面再進步......

小朋友,唔好怪我呢O的老屎忽話你,我地一樣考過會考O架,唔係淨係你先考過O架.
AMAT 發表於 2008-9-25 20:48:14 | 只看該作者
                      在地面上移動=力學
                      紅外線接收=波動學
       ...

好心啦.
上堂就唔該讀好書本果O的O野先講啦!
仲係到講O的咁O既歪理出嚟.......你唔好當人未讀過書,未讀過中學先得O架小朋友.

上物理堂玩,你話我知你宜家教緊乜呀?物理邊堂要講到遙控車呀?
同我講熱學?咩叫熱學呀?英文係乜呀?你講熱學就已經係錯啦!冇熱學呢樣O野O架.
講力學,又錯!明顯你咩都冇讀,係地面上移動係力學!?
紅外線接收,更錯,咩波動學呀?打街霸波動呀?你想講WAVE呀?WAVE唔係叫波動學呀!

你仲話你物理堂玩!?你連物理都未學識,連名稱都未搞掂......

唔好抵賴啦.....

本來你話你想買架車玩,都冇乜問題,你話你要上堂玩呢,我就保証冇人會受你呢套O架喇.

呢到大把人識呢O的O野多過你呀.唔好係到亂拋書包啦.
MrSH 發表於 2008-9-25 21:07:02 | 只看該作者

中英文,加減乘除....夠咩?
你不如諗下第日得返一個人時,中英文,加減乘除,夠唔夠養起自己?
louis09183 發表於 2008-9-25 21:10:30 | 只看該作者
                      在地面上移動=力學
                      紅外線接收=波動學
       ...

中五仲咁得閒玩車...
與其上堂玩車不如專心聽書啦..
唔通悶就唔洗聽書咩
我都想...我都係中五..
應屆會考生呀...
中文夠好悶...唔讀我又上中文睇其他書啦喎?
唔得架嘛
上咩堂應該做咩野你自己比我更清楚..
自己買本exercise上堂做下仲好啦..
除非你話你phy a硬咁我就甘拜下風