RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: :::朗仔:::
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想買部平平地既遙控車上堂玩

justinwan 發表於 2008-9-26 00:49:17 | 只看該作者
我無咁講過, 我意思係話一個人有咁既心態同見解, 果d 就真係好垃圾....同埋我覺得如果肯讀書, 有為自己打算下, 一定吾會係社會成為最低層果群....
frogprince 發表於 2008-9-26 00:58:59 | 只看該作者

小弟不同意中國人的落後的思想 但是絕對同意一定要考得好成績 因為游戲守則 無得選擇 
呀瘋 發表於 2008-9-26 01:02:40 | 只看該作者
原帖由 frogprince 於 2008-9-26 00:58 發表

小弟不同意中國人的落後的思想 但是絕對同意一定要考得好成績 因為游戲守則 無得選擇 

佢有得選擇,玩,或者唔玩
frogprince 發表於 2008-9-26 01:18:23 | 只看該作者
原帖由 呀瘋 於 2008-9-26 01:02 發表

佢有得選擇,玩,或者唔玩

除非屋企大把錢 如果唔是中五之後無錢玩 大家上得嚟吹水都知道RC野幾貴
penny. 發表於 2008-9-26 02:54:18 | 只看該作者
苦心同你講一句,work hard play hard, dont play smart!
到你大時就知書到用時方恨小,加上你地呢一代,讀小D書都吾使諗有好工做,除非你想一世做草根?o者,吾係的話,讀書時讀書,玩樂時玩樂,呢種專注,會幫到玩車有進步添!
louis09183 發表於 2008-9-26 21:29:15 | 只看該作者
原帖由 penny. 於 2008-9-26 02:54 發表
苦心同你講一句,work hard play hard, dont play smart!
到你大時就知書到用時方恨小,加上你地呢一代,讀小D書都吾使諗有好工做,除非你想一世做草根?o者,吾係的話,讀書時讀書,玩樂時玩樂,呢種專注,會幫到玩 ...

嘩...好句呀C HING^^
work hard play hard, dont play smart!
leotsun 發表於 2008-9-26 21:48:16 | 只看該作者
e個post簡直一流~~~~
見識到e個世界真係咩人都有

朗哥仔我撐你ga, 你考完會考記得scan你張成績單比我地睇wo
(你唔scan晒都話我地知你best6幾多wo)
puretung 發表於 2008-9-26 23:35:03 | 只看該作者
要玩,就出街玩啦,仲番咩學姐,唔好晒學費啦
ckwu 發表於 2008-9-27 01:29:13 | 只看該作者
Hi to all C Hing, I am from LA(USA), love to play MINI Z and currently work as a mechanic(turn wrenches/greese monkey) I have been reading all 7 pages of posts and find it very interesting.  Fist of all, I will have to tell Mr. 朗仔, I grad from wild chicken college to learn how to fix car, at first I though what do I have to learn to be a mechanic, how to trun a screwdriver? to spind a wrench? but after I grad, I learn a lot about physic (include electricity, heat and energy relationship, mircowave signal, weight transfer, air pressure charateristic) chemistry(charater of atom, fuel, etc) and I have to use it daily, so learn it all while you can. Also, I help my little brother who is in F4 to do a physic project using xmod to explan suspension travel with newton's law.  It take him two weeks to do all the research for his paper, so it is good to learn science with what you interested in, but also put out the time needed to research and understand more about it.  Forgive me talk like a "old cake"
椰禮 發表於 2008-9-27 01:45:49 | 只看該作者
唉~頭先勁無聊拎番本同樓主既物理書-熱學(唔同年份),睇落 摩打以磁力轉動所產生出黎既"熱"唔係熱學上面既"熱",熱學好似係將樣物體加熱所產生既效果,因為我唔識物理(中3讀
左1年,阿sir講法勁難頂冇聽)有錯更正~

如果比你上堂玩到車但係跟到你學緊既野,考試之類一定高分既話冇人會理你,但係你一定
影響到人,再者係miss身邊行過佢都唔知你仲大野,一腳踩爆果下真係抵x死 到時比人花
左個中5係你唔抵ja
StarBuck 發表於 2008-9-27 06:17:24 | 只看該作者
屈機架喎你
上堂玩車仔
緊係玩一比一果D啦
係唔係先
上堂玩車不如走堂玩啦
早D訓啦X頭
matthew0731 發表於 2008-9-27 13:04:30 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 2008-9-27 06:17 發表
屈機架喎你
上堂玩車仔
緊係玩一比一果D啦
係唔係先
上堂玩車不如走堂玩啦
早D訓啦X頭

我反而想知...有咩車...玩個陣係靜到乜聲都冇呢
就算上堂嘈...都唔會聽唔到有車聲掛.....
dpl都己經好嘈嫁啦啵
仲要玩到去miss個到轉一圈返返黎?
有可能嗎....
havenlau 發表於 2008-9-27 16:30:50 | 只看該作者
乜個老師教D野好無聊咩?
上堂好悶?
louis09183 發表於 2008-9-28 00:09:10 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-9-27 01:45 發表
唉~頭先勁無聊拎番本同樓主既物理書-熱學(唔同年份),睇落 摩打以磁力轉動所產生出黎既"熱"唔係熱學上面既"熱",熱學好似係將樣物體加熱所產生既效果,因為我唔識物理(中3讀
左1年,阿sir講法勁難頂冇聽)有錯更正~

如 ...

哈哈...你的確講得岩..
佢連motor的熱都.... 唉..
仲話讀物理喎...
椰禮 發表於 2008-9-28 16:19:17 | 只看該作者
原帖由 louis09183 於 2008-9-28 00:09 發表

哈哈...你的確講得岩..
佢連motor的熱都.... 唉..
仲話讀物理喎...

摩打熱我係上年上堂聽過所以知,中3d物理野洗晒,實際上冇入過腦
gogoyo123 發表於 2008-9-28 20:05:25 | 只看該作者
中1既時候我地6張抬一起玩q-street,想起都覺得過份 !
chan951130 發表於 2008-9-28 20:10:36 | 只看該作者
原帖由 gogoyo123 於 2008-9-28 20:05 發表
中1既時候我地6張抬一起玩q-street,想起都覺得過份 !

我上堂都唔玩
GARY^^ 發表於 2008-9-28 20:43:36 | 只看該作者
我頂多都係小息,lunch time同放學時間玩aero rc je....
Mr.bur 發表於 2008-9-28 23:01:33 | 只看該作者
仲話緊佢.....................
anes 發表於 2008-9-29 11:46:23 | 只看該作者
原帖由 ckwu 於 2008-9-27 01:29 發表
Hi to all C Hing, I am from LA(USA), love to play MINI Z and currently work as a mechanic(turn wrenches/greese monkey) I have been reading all 7 pages of posts and find it very interesting.  Fist of a ...

don't waste time, I don't think he can understand lor