RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15202|回復: 95
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FF03pro_step-by-step

RCman 發表於 2010-7-1 23:16:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
FF03開工,
只係得呢4包option
萬向及roll-bar.....都未買
只好砌住先啦.....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| RCman 發表於 2010-7-1 23:19:41 | 只看該作者
砌砌砌........

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

............tbc
1524 發表於 2010-7-1 23:24:43 | 只看該作者
好詳盡~~

原來PRO都要另買咁多Option o架
TWTST 發表於 2010-7-1 23:25:48 | 只看該作者
正呀...............
AMAT 發表於 2010-7-1 23:30:56 | 只看該作者
其實FF車好玩在邊呢?

同M03/05類似?

但應該唔似?因為一個摩打係臂後,一個係臂前......我估咋~
cottonchu 發表於 2010-7-1 23:33:59 | 只看該作者
c-hing, 你內六角之批的藍色好"青見"啊!! 睇真d原來係HIROBO出品, 唔怪之得啦!
 樓主| RCman 發表於 2010-7-1 23:36:02 | 只看該作者
c-hing, 你內六角之批的藍色好"青見"啊!! 睇真d原來係HIROBO出品, 唔怪之得啦!
cottonchu 發表於 2010-7-1 23:33

係呀,成set都係Hirobo
不過....唔貴的。
cottonchu 發表於 2010-7-1 23:46:07 | 只看該作者
另外我都想知FF03是什麼車種呢? 又要配咩野motor + esc 呢?  我見佢個Kit 好似大部份都係塑膠 + 少許金屬parts!!
kwok7660 發表於 2010-7-2 00:05:21 | 只看該作者
D 膠料好似改善咗, 硬咗好多喎!
jypepe 發表於 2010-7-2 00:09:52 | 只看該作者
pro版...其實係咪...promotion?
smallfaifai 發表於 2010-7-2 00:12:42 | 只看該作者
究竟萬向用44定46mm呢?我都好想知!
thx

只係肯定A臂碼用tb03的.....
ee3442 發表於 2010-7-2 00:31:58 | 只看該作者
Ching 邊到買架 ?
billgate803 發表於 2010-7-2 00:49:01 | 只看該作者
睇尼呢部車個"底板"
受不了太硬的"彈簧"
SPAWN 發表於 2010-7-2 00:50:02 | 只看該作者
去日本買定香港買?
gary 發表於 2010-7-2 00:59:59 | 只看該作者
究竟萬向用44定46mm呢?我都好想知!
thx

只係肯定A臂碼用tb03的.....
smallfaifai 發表於 2010-7-2 00:12

張圖用46mm,即TA05個對............
A300 發表於 2010-7-2 01:25:23 | 只看該作者
D 膠 Parts 係咪混碳料  ?  
sean 發表於 2010-7-2 01:31:13 | 只看該作者
D 膠 Parts 係咪混碳料  ?
A300 發表於 2010-7-2 01:25

就咁睇就唔多似喇...
gibson 發表於 2010-7-2 02:15:05 | 只看該作者
I think this car is design for nimh battery.
If using lipo, front may a bit heavier!!
SPAWN 發表於 2010-7-2 02:30:11 | 只看該作者
想買下原裝係未行膠珠差?
minimini 發表於 2010-7-2 02:32:44 | 只看該作者
the gear box looks similar to Asso "Stealth" transmission.........